Diploma Graphic Design Billy Blue

X

Kontakta Oss

– fyll i formuläret nedan om du har frågor av något slag!

Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy*

1-årig yrkesutbildning i Grafisk Design på designskolan Billy Blue College i Australien. Designutbildning i Sydney, Melbourne eller Brisbane i Australien

Denna ettåriga praktiska branschutbildning ger dig både grundläggande yrkeskunskaper och akademiska kvalifikationer för vidare studier mot kandidatexamen. Du studerar på toppmoderna campus i Sydney, Melbourne och Brisbane i Australien.

Utbildningen

studera grafisk design billy blue

Diploma of Graphic Design – Billy Blue College of Design – Sydney, Melbourne, Brisbane, Australien

Din väg in i en spännande designkarriär!

Diploma of Graphic Design är perfekt för dig som vill ha en yrkeskarriär inom design.

Den 1-åriga utbildningen ger dig både grundläggande praktiska yrkesfärdigheter och akademiska ämneskunskaper. Efter ett år har du en yrkesutbildning och en bas för att kunna läsa vidare till en kandidat.

Grafisk design är en givande karriär som drivs av din fantasi. Med de rätta kvalifikationerna och praktisk hands-on erfarenhet kan du förvandla fantastiska koncept till visuell verklighet. Denna designkurs ger dig de grundläggande begreppsmässiga och tekniska färdigheterna för att göra just det.

Diploma of Graphic Design är utformat för att ge dig en bred bas av kunskaper och färdigheter inom grafisk design. Kursen fungerar både som en yrkesutbildning i grafisk design och som en plattform för vidare designstudier till en kandidatexamen.

Genom att öka din designmedvetenhet och kombinera problemlösning med tekniska färdigheter utrustas du med kompetenser för att svara på kraven i ett visuellt medvetet samhälle som förändras i ett högt tempo.

Under det 1-åriga programmet utvecklar du färdigheter och kompetenser inom design samtidigt som du bygger upp en professionell portfolio för en framgångsrik yrkeskarriär inom design.

Du studerar på den internationellt erkända designskolan Billy Blue College, en designskola skapad av designers för designers: här får du den utbildning som efterfrågas inom designbranschen.

Billy Blue College är en del av Torrens University och har toppmoderna campus i Sydney, Melbourne och Brisbane.

Kursbeskrivning

Diploma of Graphic Design, 1 år

Skaffa dig designfärdigheterna för en avancerad yrkeskarriär!

Den 1-åriga diplomutbildningen är utformad så att teori, praktik och branschkunskap vävs samman. På olika sätt lär du dig att tänka kring, utforska samt förvärva kunskaper inom grafisk design. Teorin utformar praktiken: den teoretiska kunskapsbasen fungerar som en källa till idéer, problemlösning och praktiska metoder.

Genom praktisk design förvärvar du kompetenser och färdigheter som är direkt relevanta för en yrkeskarriär. Diploma of Graphic Design placerar dig i ett levande designsammanhang, du lär dig av ledande branschexperter, får up-to-date yrkeskunskap, samt industri- och branschkontakter.

Under kursen engageras du i autentiskt erfarenhetsbaserat lärande och de designprojekt du genomför är baserade i branschpraxis.

De färdigheter i research och problemlösning som du förvärvar under året är direkt användbara i yrkeslivet och hårdvaluta när du söker jobb inom designindustrin. Ämneskunskaperna och den akademiska kunskapsbasen ger dig en plattform för vidare studier inom grafisk design eller relaterade designområden.

Utveckla dina kompetenser och skapa en professionell portfolio med arbetsprover

Du lär dig om bl.a designhistoria och designprinciper, idégenerering, varumärkesidentitet / brand identity, typografi, designforskning, användarupplevelse / user experience. Du lär dig använda den programvara som är standard i designbranschen. Det designarbete du gör under kursen bildar en professionell portfolio med arbetsprover som fungerar som din biljett till en seriös designkarriär. Du bygger upp en portfolio av hög kaliber som hjälper dig till designjobb i den spännande och kreativa designindustrin.

Diploma of Graphic Design ger dig en rad tekniska, kreativa och konceptuella färdigheter och efter utbildningen kan du söka jobb i roller på grundnivå inom design eller visuell kommunikation. Jobb efter utbildningen kan vara t.ex  inom: packaging design, junior art direction, computer finished art, web design, branding and identity design, environmental and wayfinding design, advertising, magazine and publishing design.

Du kan arbeta på designstudio, som anställd eller frilans. Alternativt som internspecialist i organisationer som är baserade inom t.ex: reklam, tryck / produktion, myndigheter, utbildning, marknadsföring eller arkitekturvisualisering.

Skolan, studieort & boende

Billy Blue College of Design

Billy Blue College of Design är en välrenommerad australisk designskola. Billy Blue startades av designers med målet att leverera designutbildningar som är relevanta för designindustrin. Designskolan blev en succé och är nu en del av Torrens University Australia. Här får du både akademiska kvalifikationer och en praktiskt relevant branschutbildning förankrad i designindustrin.

Billy Blue College har en mycket hög employment rate och tidigare studenter har nu framgångsrika yrkeskarriärer i hela världen.

Mer om Billy Blue College of Design här

Priser & Datum

Terminsavgifter 2020

Diploma of Graphic Design 27 000 AUD, 1 år

STUDIN är officiell representant i Sverige och hjälper dig helt kostnadsfritt med hela ansökningsprocessen.
 Terminsavgifterna betalar du direkt till skolan.

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för kursavgifter, uppehälle/boende under hela utbildningstiden, samt resa t or och försäkring.

Startdatum

Billy Blue College har 3 terminer per år och möjlighet att påbörja utbildningen finns 3 gånger om året:
februari
juni
september

Före varje kursstart hålls en introduktionsvecka.
Skolan har löpande antagning och vi tar emot ansökningar löpande.
Du kan ansöka för starter långt i förväg och snabbt få ett antagningsbesked.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.
VG/ C i Engelska alternativt skolans test i engelska eller IELTS test med minst 5.5

Ansökan

Du klickar på ANSÖKAN och fyller i ansökningsformuläret.
När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och hjälper dig vidare.

Kostnadsfri tjänst

STUDINS tjänst är kostnadsfri. Vi hjälper dig med information, studievägledning ansökan, rådgivning om boende, CSN ansökan samt studentvisum. Allt tills du är på plats!