Hur påverkar coronaviruset dina möjligheter att studera utomlands?

Vi får många frågor kring möjligheterna att studera utomlands till hösten. STUDIN håller direktkontakt med alla de universitet och skolor vi samarbetar med och får löpande uppdateringar från dem.

Går det att ansöka för start till hösten?

Ja, det går mycket bra! Ansökningar till universitet och högskolor utomlands pågår som vanligt till alla de skolor vi samarbetar med.

I nuläget planeras terminsstarter som vanligt till hösten. Som ansökande blir du löpande informerad om någon förändring skulle ske.

Hur fungerar det för de som studerar utomlands just nu?

Många universitet och högskolor har övergått till online undervisning temporärt så att alla studenter kan genomföra sina kurser. Alla skolor informerar löpande sina studenter om vad som gäller för dem. Alla skolor har tillsatt speciellt ansvariga för internationella studenter som tar hand om deras frågor.

Hur påverkas CSN?

CSN har förändrat sina regler, bl.a så går det bra att behålla CSN om skolan stänger temporärt. Den online undervisning som erbjuds av skolorna berättigar till CSN. Om du ändå väljer att avbryta dina studier så måste du kontakta CSN.

Läs mer om vad som gäller kring CSN i rådande situation här

Har du fler frågor om utlandsstudier i rådande situation?

STUDIN har öppet som vanligt 09.00-17.30 mån – fredag och det går bra att kontakta oss på tel 031-138085 eller på mail. Vi har studievägledning över telefon, Skype eller Zoom men även på vårt kontor.