Arkiv: Nyheter

Hur påverkar coronaviruset dina möjligheter att studera utomlands?

Vi får många frågor kring möjligheterna att studera utomlands till hösten. STUDIN håller direktkontakt med alla de universitet och skolor vi samarbetar med och får löpande uppdateringar från dem.

Går det att ansöka för start till hösten?

Ja, det går mycket bra! Ansökningar till universitet och högskolor utomlands pågår som vanligt till alla de skolor vi samarbetar med.

I nuläget planeras terminsstarter som vanligt till hösten. Som ansökande blir du löpande informerad om någon förändring skulle ske.

Hur fungerar det för de som studerar utomlands just nu?

Många universitet och högskolor har övergått till online undervisning temporärt så att alla studenter kan genomföra sina kurser. Alla skolor informerar löpande sina studenter om vad som gäller för dem. Alla skolor har tillsatt speciellt ansvariga för internationella studenter som tar hand om deras frågor.

Hur påverkas CSN?

CSN har förändrat sina regler, bl.a så går det bra att behålla CSN om skolan stänger temporärt. Den online undervisning som erbjuds av skolorna berättigar till CSN. Om du ändå väljer att avbryta dina studier så måste du kontakta CSN.

Läs mer om vad som gäller kring CSN i rådande situation här

Har du fler frågor om utlandsstudier i rådande situation?

STUDIN har öppet som vanligt 09.00-17.30 mån – fredag och det går bra att kontakta oss på tel 031-138085 eller på mail. Vi har studievägledning över telefon, Skype eller Zoom men även på vårt kontor.

Stipendier för utlandsstudier i Sydney Australien

Sugen på att plugga fristående kurser / study abroad i Sydney, Australien en termin?

Ta chansen och sök STUDINs egna stipendium för studier på UNSW – University of New South Wales i Sydney under andra halvan av 2020!

Två studenter får sin kursavgift för fristående kurser reducerad med 2000 AUD!

För att söka krävs att du ansökt till en Study Abroad termin på UNSW för termin T3 ( start i september 2020) och att du skriver en uppsats på ca 300 ord som beskriver varför du vill studera på UNSW och vilka fördelar du hoppas att den upplevelsen kommer ge dig -akademiskt, personligt och yrkesmässigt.

Juryn består av representanter från University of New South Wales.

Deadline för att söka detta stipendium är 29 juni.

Läs mer om University of New South Wales – UNSW här

studera australien apm college torrens university

Studin tog Pari till Brisbane

Australiens tredje största exportprodukt är utbildning. Landet satsar mycket på att underlätta tillvaron för internationella studenter. Pari Hame vet, hon är klar och examinerad efter tre år på plats i Brisbane. En livsresa som började med Studin.

Hur kom du i kontakt med STUDIN?

– Jag har alltid drömt om att studera utomlands och sedan nionde klass har jag besökt mässor från olika organisationer som sysslar med utlandsstudier. Så när jag såg Studins event på Facebook angående deras mässa så anmälde mig direkt! På plats gillade jag verkligen hur genuina alla studievägledare på Studin var jämfört med mina tidigare erfarenheter av andra organisationer.

Vilken hjälp har du fått?

– Haha, vilken hjälp har jag inte fått? De har varit så underbara redan från början och hjälpt mig med alltifrån att hitta rätt utbildning på rätt skola i rätt land till att hjälpa mig med ansökningar, visum och CSN. Jag har sett teamet på Studin som mina mentorer och har alltid kontaktat dem när jag har haft funderingar, behövt hjälp med skolan och så vidare. Jag är deras största fan skulle man kunna säga och vårt samarbete har fungerat jättebra! Så jag blev Studins ambassadör på plats i Brisbane för att hjälpa till här i Australien och jag har alltid varit öppen att svara på frågor från nya studenter som är på väg ner hit.

Varför Australien?

– Torrens University satsar väldigt mycket på Sverige, de ger bra stipendier för att svenska elever ska kunna fixa finansieringen av utbildningen. När jag ansökte fick jag ett stipendium på 30 procent som hjälpte enormt. Eftersom universitetet är privat har de inga ’’international student fees’’ som de statliga skolorna har där internationella studenter betalar mer än dubbelt.

Stämmer det att du egentligen ville till USA?

– Ja, efter Studin-mässan klickade jag med ett college i Seattle och var helt säker på att jag ville dit. Men ungefär två månader innan jag skulle flytta kändes det inte rätt längre, av olika anledningar. Min studievägledare på Studin berättade då om en skola i Australien de precis hade börjat samarbeta med. Jag fick massa broschyrer och information om skolan, åkte hem, pratade med pappa om allting, dagen efter skickade jag in min ansökan och två månader senare var jag i Brisbane. Jag brukar säga att Australien valde mig hehe.

Vad var det som lockade?

– Ett riktigt bra stipendium och värmen så klart! Idén att studera där solen skiner varje dag och uppleva ett nytt land och en ny kultur på andra sidan jorden!

Hur är det att vara svensk student i utlandet?

– Det är bara bra! Världen nu är så blandad och internationell så det spelar inte sån stor roll var man kommer ifrån. Även om jag ofta fortfarande får kommentaren ’’how can you be Swedish, you’re not blonde?’’ haha!

Många väljer att studera en termin för att få ta de av upplevelsen som sådan, men du har varit ute i över tre år nu. Hur har du finansierat det?

– Utöver mitt stipendium har jag tagit hjälp av CSN och även jobbat vid sidan om mina studier som barista och servitris. Jag var även svensklärare för svenskaustralienska barn i Brisbane under ett år. Här har jag kunnat jobba deltid under terminerna och heltid på mina lov. Det har ju underlättat mycket både ekonomiskt och socialt. Som internationell student i USA får man bara jobba på campusområdet.

Vad gör du nu?

– Efter min examen tog jag det lite lugnt och fortsatt jobba på caféet i väntan på att mitt post-study visum skulle bli godkänt. Det är ett tvåårigt jobbvisum man har rätt att söka när man har studerat i minst två år. Mitt blev godkänt i slutet av december så nu söker jag PR-jobb och arbetar med frilansprojekt för att hålla mina kunskaper vid liv.

– Jag har även funderat lite på att kanske ta en paus och resa lite innan jag börjar ta livet alltför allvarligt. Man får ju passa på medans man kan, haha, men vi får se vad som händer!

Läs mer om Torrens University & APM College of Business & Communication här

Läs mer om Mässan om utlandsstudier här

Auditions med New York Film Academy i Sverige 7 feb 2020

Berömda filmskolan New York Film Academy kommer till Sverige för auditions i början av februari.

NYFA kommer till Sverige och Skandinavien för auditions & portfolio reviews.
Detta event är ett fantastiskt sätt för dig som är intresserad av att träffa NYFA och se vad dina möjligheter är.
Både för dig som funderar på att ansöka och dig som har en pågående ansökan.

Stockholm, Sverige: 7 feb 2020

Auditions / Portfolio Reviews ger dig som ansöker till en utbildning på NYFA möjlighet att visa upp dina färdigheter för skolans antagningsrepresentanter och kan ge dig möjlighet till stipendier / talangbaserad rabatt på undervisningsavgiften.

Gör en intresseanmälan redan nu för att försäkra dig om en plats på auditions!

Läs mer om New York Film Academy här

Här kan du göra en intresseanmälan


För- och efternamn*

Mobilnummer

Epost*

Jag är intresserad av:

Om du har en speciell fråga skriv här

Jag tagit del av, samt samtyckt till Study International Personuppgiftspolicy* avseende vår behandling av dina personuppgifter

STUDIN och partners i Malmö på Saco Studentmässa torsdag 5 dec 2019

Träffa STUDIN på Malmömässan i Hyllie, torsdag 5 december 2019, 9.00 – 16.00

Besök oss i monter B11

I vår monter träffar du även representanter från