Richmond University

STUDERA PÅ UNIVERSITET I LONDON – RICHMOND UNIVERSITY

Studera på Richmond University i London. Studera 1 termin eller till examen, kandidat & master, på privat amerikanskt universitet med campus i London

Internationellt universitet med flexibla Liberal Arts utbildningar & praktik som del av utbildningen. Utbytesår på universitet i USA. Tillgodoräkna dig gymnasiebetyg mot en amerikansk bachelor degree.

Skolan

richmond university london

Studera i London – Richmond University

Richmond The American International University in London är ett privat amerikanskt Liberal Arts universitet med campus i London. Richmond University har en stor bredd av utbildningar av hög akademisk standard inom en rad ämnesområden.

På Richmond läser du till en brittisk och amerikansk examen, samtidigt. Richmond University är också ett perfekt val för dig som vill studera både i Storbritannien och USA. Richmond har utbytesavtal med ett flertal amerikanska (och andra internationella universitet) så du kan läsa en del av din utbildning i USA.

Undervisningsavgifterna är avsevärt lägre än på amerikanska universitet.

Richmond University är ett utpräglat internationellt universitet med studenter från USA och hela världen.

studera london richmond university

En Liberal Arts utbildning på Richmond University

Richmond University är ett Liberal Arts universitet som följer den amerikanska tvärvetenskapliga Liberal Arts pedagogiken där bredd, djup, självständigt tänkande och studier i mindre grupper är viktiga element. Undervisningen sker i små klasser (ca 20 studenter per klass) och du har en personlig akademisk handledare under hela din studietid.

Du rör dig över en bredd av ämnesområden och över ett flertal discipliner (som litteratur, vetenskap, matematik, business och psykologi). Och du kan kan vänta med att specialisera dig på ditt område tills du kommit en bra bit in på din utbildning.

Denna flexibilitet och valfrihet gör att många studenter på Richmond till och med går ut med ”double major degrees”.

Liberal Arts innebär att du följer en sk. core curriculum, en läroplan med kurser i kärnämnen under första delen av din utbildning och att du har tid på dig att välja major eller majors (huvudämne) och minors för din examen.

En Liberal Arts utbildning är mycket attraktiv eftersom den ger dig bredd och kompetenser som komplement till din specialisering. Detta är mycket uppskattat bland dagens arbetsgivare och perfekt främst för dig som planerar för en internationell karriär i t.ex multinationella företag eller internationella organisationer som t.ex FN och EU.

studera i london richmond university

Study Abroad termin eller examen

Du kan välja mellan att läsa fristående kurser i valfria ämnen (som visting student / study abroad) under 1-2 terminer eller läsa mot en examen (kandidat/bachelor eller master). Om du väljer att läsa fristående kurser kan du tillgodoräkna dig kurserna i din svenska högskoleutbildning. Om du väljer att studera till en examen, har du möjlighet att ta både en brittisk och amerikansk examen.

studera london richmond university

Praktik ingår i utbildningen

Under utbildningen vid Richmond ges även möjlighet till internships och praktikperioder i ansedda organisationer, i bl.a London, Kina och Indien. Richmond University är också en språngbräda för forskarstudier på några av världens mest välrenommerade universitet bl.a Harvard, Yale, MIT, Cambridge, Kings College och LSE.

studera london richmond

richmond university london

Richmond Hill Campus och Kensington Campus

Richmond University har två vackra campus i London, det lummigt gröna Richmond Hill campus och det kosmopolitiska Kensington Campus. Richmond Hill, cirka 30 min sydväst från centrala London, ligger nära Richmond Park. Här studerar och bor du i ett parklandskap nära floden Themsens meandringar.

Kensington campus ligger centralt i Londons mest fashionabla delar, alldeles runt hörnet hittar du Kensington High Street.

På Richmond Hill campus läser man de första två åren, på Kensington Campus i centrala London läser man de sista åren, samt master.

Alla nya studenter garanteras plats på campusboende eller i närheten av campus.

studera london richmond university

Ett internationellt universitet

Richmond University är ett förhållandevis litet universitet. Men med studenter från över 100 länder bland de omkring 1000 studenterna på grundnivå är Richmond ett av Storbritanniens (och världens) mest internationella! Utöver basen i London har Richmond Study Centres i Rom och Florens samt utbytesavtal med universitet i USA och  hela världen.

richmond university

Tillgodoräkna dig svenska gymnasiebetyg mot en amerikansk bachelor degree

Det finns möjlighet att få gymnasiekurser tillgodoräknade när du läser mot en amerikansk examen på Richmond. Studenter med svensk gymnasieexamen får sina betyg värderade av Richmond Universitys Registry Office. Varje student bedöms från fall till fall och det inte finns några garantier men svenska studenter kan få mellan 15 och 30 credits tillgodoräknade mot en examen, vilket gör det möjligt att läsa till en dubbel amerikansk / brittisk liberal arts examen på 3 – 3,5 år.

Studenter som ansöker till Arts, Communications och Social Science (utom Psykologi) och har gymnasieexamen med D i snitt och minst C i 5 – 9 ämnen kan direkt börja på år 2 på ett examensprogram. Detta gäller programmen inom Media, Film, International Relations, International History, American Studies, Political Science and Art History & Visual Culture.

studera london

Varför studera på Richmond University London

 • Dubbelt ackrediterad examen (UK & USA)
 • Små klasser och mycket kontakt med lärare
 • Flexibelt amerikanskt Liberal Arts system
 • Praktik / internship integrerad del av utbildningen (i Storbritannien och utomlands)
 • Möjlighet till utbytestermin i USA och hela världen
 • Bra möjlighet till stipendier & att tillgodoräkna sig gymnasiestudier

studera london richmond

Studentliv på campus

Under studieåret anordnas mängder av aktiviteter och ett flertal studentklubbar finns. Det kan vara allt från teater, fester, middagar och baler, till idrottstävlingar, musikevents, utflykter och resor. Återkommande events är bl.a: Honor’s Night, International Night, International Week, Spring Party, Halloween on the Hill och Höstbalen.

Läs mer på Richmond University website här

Video Richmond University

Kurser

Utbildningar Richmond University

Fristående kurser / Study Abroad. 1 – 2 terminer

Du väljer fritt kurser i valfria ämnen universitetets hela kursutbud och sätter samman ditt eget studieprogram under 1-2 terminer. Du får credits / högskolepoäng som du kan tillgodoräkna dig i en examen. Om du studerar vid högskola i Sverige idag, tala med din studievägledare om kursval.

Associate degree, 2 år

En kostnadseffektiv väg för dig som vill ta en kandidatexamen på universitet i USA. Richmond är det enda universitetet i Storbritannien som erbjuder Associate degree. Det tvärvetenskapligt breda programmet är utformat för att nå ut över olika discipliner och utveckla dina intellektuella förmågor och kritiska färdigheter. Läroplanen är utformad för att säkerställa att du har den bästa starten när du anpassar dig till den akademiska världen samtidigt som du förbereder dig för ytterligare akademisk specialisering och för vidare studier i USA.

Bachelor / kandidat, 3-4 år

 • BA American Studies
 • BA Art History & Visual Culture
 • BA Business Management (Entrepreneurship)
 • BA Business Management (International Business)
 • BA Communications: Advertising and PR
 • BA Communications: Media Studies
 • BA Digital Communication & Social Media
 • BA Film and Photography
 • BA International Relations
 • BA Economics
 • BA Fashion Management and Marketing
 • BA Film Studies
 • BA Finance & Investment
 • BA International History
 • BA Marketing
 • BA Political Science
 • BA Psychology
 • BSc Accounting and Finance
 • Richmond International Academic & Soccer Academy (RIASA)

Master, 1 år

 • MA Advertising and Public Relations
 • MA Luxury Brand Management
 • MA International Relations
 • MBA
 • MA Art History and Visual Culture
 • MA Creative Industries: Visual Arts Management and Curating
 • MBA Human Resource Management
 • MBA Marketing
 • MA Film: Science Fiction & Fantasy

Boende

studera london boende richmond

Campusboende Richmond University

Richmond University har campusboende i studenthem, men även en boendeservice som hjälper med alternativt boende. Som förstaårsstudent är du garanterad boende på campus, om du vill.

Läs mer om boende på Richmond här

Priser & Datum

Terminsavgifter

STUDIN är officiell representant för Richmond University i Sverige och hjälper dig kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan.
Alla terminsavgifter betalas direkt till universitetet.

Bachelor/ kandidat: 9 250 GBP per läsår (efter automatiska stipendier)
Study abroad:  7 375 GBP / termin
Master/ postgraduate: 13 250 – 21 000 GBP beroende på program

Stipendier på Richmond University London

EU Unity in Diversity Award på 5 500 GBP tilldelas alla EU studenter som startar HT 21 och VT 22 och gäller under hela den tid som kandidatprogrammet varar. Detta innebär att undervisningsavgiften reduceras till 9 250 GBP / läsår för kandidatprogrammen.

Stipendier finns även för masterprogram, dessa stipendier reducerar undervisningsavgiften med 15-20 %.

Kontakta STUDIN för mer info

Finansiering

Studier vid Richmond University berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle / boende under studietiden.

Stipendier

Meritbaserade stipendier finns på både kandidatnivå och för masterprogram. STUDIN hjälper dig med mer information i samband med studievägledning och ansökan.

Terminsdatum

Möjlighet att starta finns både höst och vår.
Hösttermin sep –  slutet av dec
Vårtermin januari – slutet av april

Vi tar emot ansökningar löpande. Du kan ansöka för starter långt i förväg och snabbt få ett antagningsbesked.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Gymnasieexamen / Fullständiga avgångsbetyg gymnasiet.

Engelska

Om du har gymnasiebetyg:
Engelska 5 med betyg B eller högre
eller
Engelska 6 med betyg C eller högre
eller
Engelska 7 med betyg D eller högre

så behöver du inte göra engelska språktest annars krävs IELTS med minst 5.5 poäng i varje delmoment alternativt TOEFL.

Om du behöver en förberedande kurs i engelska så kan du göra det på någon av de språkskolor och universitet vi samarbetar med. Språkstudierna berättigar till studiemedel från CSN. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Richmond University och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan.
Kontakta oss för rådgivning kring dina studier!

Anmälan

Du ansöker genom att välja Ansök här på vår website. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studin Stories

Intresserad av Richmond University ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön
  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan

  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:
  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig