Istanbul – Dilmer Language Center

PLUGGA TURKISKA I ISTANBUL – DILMER LANGUAGE CENTER

Dilmer Language Center har en ung, entusiastisk lärarkår som samtliga har akademisk examen och är en skola med en härlig internationell atomsfär.

 

Skolan

Den internationella språkskolan Dilmer Language Center i Istanbul har ett perfekt läge i den kulturella och kommersiella delen av staden, Taksim, där shopping, nöjen, restauranger, teater och bio finns inom promenadavstånd. Taksimdistriktet kretsar runt den stora, öppna Taksimplatsen där man har en storslagen utsikt över staden och Bosporen.
Personalen på skolan består av ung, entusiastisk lärarkår som samtliga har akademisk examen och våra studenter har bra förutsättningar för att lära känna turkiska ungdomar då det även finns inhemska studenter som studerar andra språk vid skolan.
Klassrummen modernt utrustade och det finns trådlöst internet som du gärna får nyttja om du har med dig en laptop. Vid skolan finns även ett internetcafé där du kan använda internet för att hålla kontakt med din familj och vänner hemma i Sverige. Vår skola lägger stor vikt vid sociala och kulturella aktiviteter. Du kommer att få lära känna Istanbul genom sightseeing, där du får besöka kända platser som Anadolu Kavagi, Eyüp moskén, Kariye museet och Camlica Hill. På våren anordnas pick-nick i Belgradskogen och under sommaren kan man bada vid Sile, Kilyos, Riva, Agva eller öarna i Marmarasjön. Det anordnas även, fester och sportaktiviteter. En mycket trevlig skola med internationell atmosfär.

Kursorten

Istanbul

Gigantisk, är det första ord som kommer över ens läppar. Istanbul är mäktigt. Riktigt mäktigt. Religiösa böneutropare och traditionella mattförsäljare lever sida vid sida med fotbollsfantaster, hårdrockare och technofreaks. Istanbul är en mångkulturell smältdegel som inte lämnar någon oberörd. Staden är för Turkiet vad New York är för USA. Och trots att Ankara är huvudstaden – är Istanbul landets pulserande hjärta. Öst möter väst i denna stad som är ensam på jorden om att ligga i två världsdelar: Europa och Asien.
Istabul är en otroligt vacker och intensiv stad. Här samsas cirka 15 miljoner turkar, greker, kurder och araber om utrymmet i den förunderliga mix av uråldriga traditioner och rykande modernitet som gör Istanbul till den mest spännande staden i världen just nu. Bosporens blåglittrande vatten delar staden i två delar; den europeiska och den asiatiska och inbjuder till svalkande båtfärder när hettan blir för stark. Den europeiska sidan kan stoltsera med historiska mästerverk som den Blå moskén, Hagia Sofia och Topkapipalatset medan den asiatiska sidan återfinns det moderna och alldagliga. Denna gigantiska stad rymmer naturligtvis mängder av sevärdheter, shopping, nöjesliv, kulturella evenemang, konserter, biografer, marknader, caféer, barer, resturanger, med mera. Varför inte köpslå om en matta på Istanbuls stora basar, vilken rymmer mer än 4 000 butiker under samma tak? Eller vad sägs om en äkta kebab med vitlökssås? Vi rekommendar ett besök på den stora stadion för att bevittna en match med Istanbuls stolthet, fotbollsklubben Galatasaray.

Kurser

Språkkurser Istanbul Kurser 18+

Normalkurs (Intensiv) 4 Veckor

Kurslängd: 4 veckor eller 8 veckor med möjligheter till förlängning/kombination.

Undervisning 20 lektioner per vecka. Klasserna har max 14 deltagare, vilket innebär att läraren hinner uppmärksamma varje students särskilda behov. Undervisningen sker enligt modern, internationell standard.

Lärarna är unga, dynamiska och specialutbildade i att underviska i turkiska som främmande språk. Undervis- ningen har en god balans mellan läs och hörförståelse, muntlig och skriftlig förmåga samt grammatik.

Normalkurs (normal) 8 Veckor

Kurslängd: 8 veckor med möjligheter till förlängning/kombination.

Undervisning 12 lektioner per vecka. Klasserna har max 14 deltagare, vilket innebär att läraren hinner uppmärksamma varje students särskilda behov. Undervisningen sker enligt modern, internationell standard.

Lärarna är unga, dynamiska och specialutbildade i att underviska i turkiska som främmande språk. Undervis- ningen har en god balans mellan läs och hörförståelse, muntlig och skriftlig förmåga samt grammatik.

Boende

Dilmer Language Center har inget eget boende i Istanbul men här finns allt från pensionat, hotell, lägenheter, studenthem, vandrarhem, etc. De flesta av våra studenter bokar in sig på ett hotell eller pensionat. Kontakta oss så tipsar vi dig!

Priser och datum

Priser

Kontakta STUDIN för aktuella kursavgifter

Datum

Skolan har ett flertal starter varje månad. Kontakta oss för exakta datum.

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Inga speciella förkunskaper i språket krävs. Du kommer att placeras i en grupp anpassad efter din nivå, allt i från nybörjare till avancerad.

CSN

Språkkurserna berättigar till studiemedel från CSN. Du kan låna dels för uppehälle, dels för kursavgiften. Läs mer om vad som gäller på vår sida om CSN.

Anmälan

Du klickar på ANSÖKAN och fyller i ansökningsformuläret.
När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och hjälper dig vidare.

Intresserad av Istanbul – Dilmer Language Center ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig.
  Du får en personlig kontaktperson på STUDIN som stämmer av dina önskemål avseende kurstyp, antal veckor, startdatum, samt om du eventuellt vill ha hjälp med att boka skolans boende under hela eller del av studietiden.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig och eventuellt kontakta dig per telefon.
  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där.

  Dina personuppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Nationalitet

  Skola och Kurs

  Förkunskaper

  Önskad kurstyp

  Önskad kursstart

  Önskad kurslängd (antal veckor)

  Skolans boende

  Jag vill ha hjälp med att boka skolans boende

  JaNej

  Om du vet vilken typ av boende du är intresserad av fyll i det här

  CSN

  Jag avser att använda mig av studiemedel från CSN

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig