Universitetskurs Franska Linnéuniversitetet

Universitetskurs Franska i Nice – Linnéuniversitetet

Studera franska i Nice. Läs universitetskursen Allmän grundkurs i franska på plats i Nice, Frankrike. Kursen är förlagd till den populära språkskolan France Langue i Nice men ges av svenska Linnéuniversitetet. Du får svenska högskolepoäng och betalar inga kursavgifter. Kursen berättigar till studiemedel från CSN. 

 

linneuniversitetet franska nice

Allmän kurs Franska i Frankrike, 30 hp

Studera franska i Nice. Studera franska på språkskola i Nice samtidigt som du får svenska universitetspoäng. Denna grundkurs i allmän franska ges genom Linnéuniversitet i Sverige men är förlagd till språkskolan France Langue i Nice.

Till skillnad från att studera franska på universitetet i Sverige kommer du här att bli helt involverad i det franska språket och fransk kultur. Du studerar i ett mycket behagligt milt medelhavsklimat och som student har du möjlighet att utforska allt vad Sydfrankrike och omgivningarna har att erbjuda i form av kultur, sevärdheter, gastronomi och nöjen.

Kursen är på heltid och ger 30 högskolepoäng. Du studerar i Nice på språkskolan France Langue. Kursen ges av Linnéuniversitet vilket innebär att du inte betalar några kursavgifter. Du kan få bidrag och lån av CSN under hela studietiden.

studera franska nice

Studera franska i Nice

Nice är Frankrikes femte största stad och ekonomiskt och kulturellt centrum på Franska Rivieran. Nice ligger 30 kilometer från Italien och omges av Medelhavet och de majestätiska bergen i Alperna. Nice underbara klimat gör staden till ett populärt resmål för besökare och studenter från hela världen.

Nice erbjuder dig ett unikt sätt att leva – här finns ett extraordinärt kulturellt och konstnärligt arv. Nice är också den perfekta utgångspunkten för att upptäcka alla vackra orter i regionen: Saint-Tropez, Cannes, Monaco… Och även Italien och Korsika!

studera franska nice

Plugga franska i Nice

Promenera längs stranden, njut av det franska köket, sola, bada, upplev ett fantastiskt nöjesliv och besök sevärdheter.
Den sju kilometer långa strandpromenaden Promenade des Anglais är berömd. Nice kulturutbud, nöjesliv, sevärdheter, kulinariska pärlor och lyxiga shopping attraherar berömdheter och kändisar. Men här finns ett lika rikt och spännande utbud för dig som är student.

Att plugga franska i Nice är perfekt för dig som vill lära dig franska och kombinera med strandliv, kultur och aktiviteter på franska rivieran.

Skolan

studera franska nice

France Langue

Språkskolan France Langue är en ”boutique school” – en personlig och dynamisk kvalitetsskola med över 40 års erfarenhet av undervisning i franska för internationella studenter.

France Langue har ett flertal skolor över hela Frankrike. I Nice ligger France Langue alldeles intill det berömda Quartier Liberation – Borriglione. Skolan ligger i en typisk provensalsk byggnad med en vacker terass och trädgård.

Mer än 8000 studenter från över 100 olika länder studerar på France Langues skolor varje år. Skolan arrangerar även undervisning i franska för internationella universitetsstudenter samt utbildar franska språklärare.

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet (Lnu) är ett modernt, svenskt universitet i Småland. Linnéuniversitetet har campus i Växjö och Kalmar och erbjuder utbildningsprogram och fristående kurser inom en stor bredd av ämnesområden. Linnéuniversitetet bildades 2010 genom en sammanslagning av Växjö universitet och Högskolan i Kalmar och har omkring 32 000 studenter.

Lärarna under kursen

På plats finns två franska lärare som undervisar i de olika delkurserna. Dessa lärare undervisar helt på franska. Deras lektioner kompletteras av den undervisning som ges av lärare från Linnéuniversitetet samt universitetets lärplattform.

Svenska studenter på skolan

studera franska nice linneuniversitetet

Att läsa franska i Nice ger dig både språket och en ny kultur

Linnéuniversitetet har under ett flertal år förlagt både grundkursen och fortsättningskursen i allmän franska vid språkskolan France Langue i Nice, Frankrike.

För Wilhelm Simoni var valet att resa till Frankrike och fortsätta lära sig franska efter gymnasiet självklart, men hur och vart i landet var inte lika säkert. Efter ett tips från en tidigare klasskamrat tog han chansen att läsa grundkursen i Nice.

– Jag kollade upp lite olika alternativ men insåg rätt snabbt att Nice och Linnéuniversitetet var det bästa. Det garanterade boendet var en av anledningarna, men också läget på staden. Från Nice är det nära till mängder av spännande platser. Vi åkte dels runt på Rivieran, besökte Monaco men också helgturer till Italien och vandringar i Alperna. Att bo i en stad belägen precis vid havet är ju inte heller helt fel. 

Att läsa grundkursen i franska i Nice innebär att undervisningen utgår från samma mål och innehåll som i Sverige. Du möter dock lärare både från den franska språkskolan France Langue och från Linnéuniversitetet. Vilhelm tycker att upplägget fungerade bra.

– Eftersom man går på en fransk språkskola tvingas man till att prata enbart franska från dag ett vilket kan vara lite jobbigt men oerhört bra för språkutvecklingen. Lärarna på France Langue i Nice är väldigt trevliga och pedagogiska vilket gör studierna både roliga och intressanta, men även väldigt givande. Kursen är bra uppdelad mellan nödvändig grammatik, intressant litteratur men också väldigt konkret användbara kunskaper som till exempel att söka jobb i Frankrike. Vi fick både skriva ett franska CV med personligt brev och lade även mycket tid på att de formella och artiga situationerna som uppkommer i vardagslivet, vilka är bra mycket viktigare i Frankrike än hemma i Sverige. 

I helhet är Vilhelm mycket nöjd med sina studier utomlands.

– Att läsa en termin i Frankrike är ingen jag kommer ångra. Att inte bara få lära sig språket utan samtidigt även få uppleva kulturen var enligt mig mycket givande. Det finns dock en risk med att läsa tillsammans med andra svenskar: man pratar mycket svenska. Om jag skulle ge ett tips till de som ska åka ner till Nice så är det att verkligen ta för sig av möjligheten att praktisera språket även utanför skolan.

Kursen

Franska, allmän kurs i Frankrike, 30 hp

Kursen är förlagd till Frankrike. Under kursen studeras Frankrikes geografi, historia, samhällsförhållanden och kulturella förhållanden. De muntliga och skriftliga färdigheterna tränas genom uttals- och översättningsövningar. Modern litteratur och litteraturhistoria studeras.

För mer information och kursplan se Linnéuniversitetet här

Boende

Boende i Nice

Boende under studietiden i Nice arrangeras genom språkskolan France Langue.
Du har möjlighet att bo i eget rum i lägenheter som delas med andra studenter på kursen.

Priser och datum

Terminstider

Du är student på Linnéuniversitetet och terminstiderna är samma som för övriga studenter som läser på Campus Växjö.

Priser

Du betalar inga kursavgifter.

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.

CSN

Kursen berättigar till studie­medel från CSN.

Ansökan

När du gör en intresseanmälan till denna kurs kommer vi att lämna vidare dina kontaktuppgifter till Linnéuniversitetet.
STUDIN tar inte hand om din ansökan/anmälan.

Studin Stories

Intresserad av Universitetskurs Franska Linnéuniversitetet ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig.
  Du får en personlig kontaktperson på STUDIN som stämmer av dina önskemål avseende kurstyp, antal veckor, startdatum, samt om du eventuellt vill ha hjälp med att boka skolans boende under hela eller del av studietiden.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig och eventuellt kontakta dig per telefon.
  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där.

  Dina personuppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Nationalitet

  Skola och Kurs

  Förkunskaper

  Önskad kurstyp

  Önskad kursstart

  Önskad kurslängd (antal veckor)

  Skolans boende

  Jag vill ha hjälp med att boka skolans boende

  JaNej

  Om du vet vilken typ av boende du är intresserad av fyll i det här

  CSN

  Jag avser att använda mig av studiemedel från CSN

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig