Grafisk design på TAFE

Vi frågade en av våra TAFE studenter hur en vanligt studievecka på Graphic Design-programmet ser ut…

 

Livet som student på TAFE Queensland är roligt, utmanande och spännande. Det som jag personligen tycker utmärker skolor i Australien jämfört med Sverige är nivån på lärarna. Det har funnits många rykten om TAFE men allt har verkligen motbevisats under dessa månader här. Faktumet är att TAFE är Queenslands största och mest erfarna utbildningsleverantörer!

Det finns många campus runt om Queensland, TAFE South Bank Campus är ett exempel! Det ligger centralt i Brisbane med gångavstånd till kollektivtrafik och själva staden. Det är även det campus jag går på! Jag läser Diploma of Graphic Design på TAFE South Bank och jag tänkte berätta lite om hur en vanlig skolvecka ser ut för mig! Så häng med!

grafisk-design-tafe

En vanlig skolvecka för mig så går jag måndag, tisdag från 09-16.00 och onsdag 09-12.00! Torsdagen är en planerad “ pluggdag “ då man får möjlighet att plugga på valfri plats! Under skoltid så får vi alltid möjlighet att jobba med våra inlämningar och där finns alltid våra lärare på plats. Den utbildningen jag läser är väldigt praktisk och allt vi gör, kommer man sedan kunna visa upp genom ett portfolio, det vill säga en mapp där jag kommer kunna presentera allt jag utfört. Min utbildning går ut på att jag ska skapa och tänka kreativt. Utbildningen är mångsidig och vi jobbar inom nästan alla fält som en grafisk design kan specialisera sig på. Under denna utbildning kommer jag få designa allt från mönster till webbsidor.

En vanlig dag brukar se ut som på bilden ovan, vi använder oss utav datorer, ipads, papper och pennor för att få ut våra idéer och vara kreativa. Med inspiration från olika källor, lärare och klasskamrater så kommer designar vi olika typer av saker!

Min vecka ser ut som såhär! På måndagar börjar jag med en kurs som heter Design Foundations där vi läser om grunderna i design, vad och hur man designar olika saker och mycket mer! I denna kurs använder vi oss av ett program som heter InDesign. Detta är en rolig kurs som kräver mycket kreativt tänkande!

Vid 12 brukar jag gå och köpa lunch på 7/11, där de ofta har bra mat för bra priser! Vi har rast i ungefär 1 h innan vi börjar nästa lektion. Denna kurs heter: Define and Develope illustrative work, där vi jobbar mycket med att vanliga design redskap, såsom pennor, kritor, akryl, vattenfärg m.m! Det är en utmanande men super rolig kurs där vi får skapa mönster, stenciler och mycket mer! Här jobbar vi med ett annat typiskt design program som heter Illustrator!

grafisk-design-tafe

Tisdag förmiddag börjar vi med kursen: Image Manipulation där vi jobbar med bilder och programmet Photoshop. Här har vi fått skapa ett företag inom matindustrin och designat alla redskap som ett företag behöver. Som till exempel, visitkort, meny, tröjor, reklamprodukter m.m! Just nu håller vi på med ett bokomslag till en bok vi själva är författare till! Resultatet kan ni se på bilden till höger ovanför!

Efter lunch har vi en Kurs som heter Design Layout Cluster där vi jobbar mycket med redaktionell design, det vill säga reklam. Vi har skapat broschyrer, annonser och nyligen lämnade vi in en uppgift där vi designade en fyrsidig artikel för ett magazine.

Onsdag förmiddag har vi en kurs som heter: Produce Typographic Design solutions, där vi jobbar med anatomin med typografi och här designar vi posters för olika typsnitt och just nu jobbar vi med att använda vardagliga saker för att bygga ett ord!

Jag är så glad att jag valde TAFE och denna utbildning!

Dela inlägget

Kontakta oss om du har frågor gällande artikeln

Läs vidare