Cours Florent

COURS FLORENT

Studera på prestigefyllda teater & dramaskolan Cours Florent. Internationell skådespelarutbildning på engelska i Berlin.

Skolan

 

cours florent dramautbildning

Cours Florent

Cours Florent är en prestigefylld fransk drama- och teaterskola i Paris men har även flera campus utanför Paris och Frankrike.

Cours Florents internationella skådespelarutbildning ges som ett kandidatprogram på engelska på campus mitt i det kreativa Kreuzberg i Berlin.

cours florent skådespelarutbildning

Studera på Cours Florent i Berlin

Den internationellt erkända franska dramaskolan Cours Florent grundades i Paris 1967. 

På Cours Florent har en rad internationellt stora namn tränats och utbildats i skådespeleri. Skådespelare som Isabelle Adjani, Gad Elmaleh, Daniel Auteuil, Audrey Tautou, Isabelle Carré, Guillaume Canet, Denis Podalydès, Diane Kruger, Pierre Niney har alla påbörjat sina karriärer som elever på Cours Florent.

cours florent

Skådespelarutbildning på Cours Florent i Berlin

Cours Florent har i mer än 50 år utbildat skådespelare. Skolans vision är att erbjuda en unik och innovativ utbildning med fokus på utveckling av varje individuell students talang.

Målet är att låta varje elev forma och utveckla sina egna unika färdigheter under nära handledning och med mycket support av lärarna.  

Med föreläsare och lärare från skådespelarvärlden, en intensivt praktisk inriktning och individuellt stöd, förbereds du för att kunna gå din egen väg som en självständig skådespelare inom teater, film och TV.

cours florent berlin

Praktisk erfarenhet och professionellt nätverk

Stor vikt läggs på praktiska erfarenheter i produktionssammanhang. Utbildningen ger dig även kunskap om hur du marknadsför dig själv som skådespelare, skaffar mediekompetenser (sociala medier, e-casting, showreel) för att presentera dig professionellt i teater-, film- och TV branschen mm.  

Cours Florent erbjuder en rad möjligheter att nätverka och träffa yrkesverksamma skådespelare, regissörer, dramaturger, organisatörer, ­casting agenter­ och många andra i Berlins teater- och kulturvärld under din studietid.   

Samarbetet med Cours Florent i Paris samt ­Montpellier, ­Bordeaux­ och­ Bryssel ­garanterar även en hög grad av internationellt utbyte. Bland annat är praktikperioder i Paris och internationella samarbetsprojekt möjliga.

cours florent berlin

Praktisk och akademisk utbildning

Cours Florent samarbetar med Macromedia University i Berlin. Samarbetet innebär att skådespelarutbildningen är statligt ackrediterad och leder till en kandidatexamen.

Du får en universitetsutbildning samtidigt som du tränas yrkesförberedande för skådespelaryrket.

Läroplanen kombinerar konstnärlig utveckling med teoretiska studier vilket gör att du har möjlighet att studera vidare på universitet om du skulle vilja.

cours florent berlin

Modernt kreativt campus mitt i Berlin

Macromedia University i Berlin ligger mitt i den livliga stadsdelen Kreuzberg i Berlin. Här studerar du på ett ungt kreativt campus med mycket nära kontakter till branscher och industri. Läs mer om Macromedia University här 

Läs mer på Cours Florent webbsida här

Kurser

Utbildningar Cours Florent

Acting, Bachelor/ Kandidat, 3,5 år (varav 1 termin praktik)

210 ECTS

 

 

Boende

Boende i Berlin

Skolan har inget studentboende men när du blir antagen får du hjälp av universitetets International Office med tips på bostadsförmedlingar, studentlägenheter och studentresidens. Det finns gott om boendemöjligheter i Berlin och vanligt är att hyra ett rum i en större lägenhet som delas med andra studenter. Studentboende är förhållandevis prisvärt i jämförelse med andra världsstäder. Som student i Berlin har du även möjlighet till mycket rabatterad kollektivtrafik.

Vi hjälper dig med mer information om boende vid studievägledning och under ansökningsprocessen!

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

4 050 Euro / termin

Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt försäkring.

Startdatum

Startar i oktober varje år
Läsåret är indelat i 2 terminer:
Vinter: okt – feb
Sommar: mars – juli

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

Engelska

För att bli antagen till kandidat/ bachelor krävs officiellt test i engelska genom IELTS 6.0 eller TOEFL iBT 72

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Cours Florent Berlin i Sverige och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.