Fashion Design – IED Istituto Europeo di Design, 3 år

Fashion Design – IED Istituto Europeo di Design, Spanien, 3 år

 

Utbildningen

Fashion Design, BA (Hons), IED, Barcelona, Spanien, 3 år

Studera modedesign, fashion design i Barcelona!

Framtidens modedesigners måste kunna kombinera individuell kreativitet med branschmedvetenhet.

Kandidatprogrammet i Fashion Design på IED i Barcelona förbereder dig för en professionell yrkeskarriär inom mode. Du får en bred teknisk och kulturell kunskap. Du lär dig koncepten inom mode och modeindustrin baserat på kreativitet och analys av marknadens behov.

Målet är att utveckla dig till en innovativ och kreativ designer, du utmanas att utveckla en egen estetisk stil som är relevant för den internationella modebranschen.  

Du förvärvar färdigheter för att kunna skapa en egen modekollektion och organisera en modevisning samtidigt som du lär dig om marknadsföring och kommunikation (fashion marketing, fashion communication) för att kunna skapa och bygga upp ett eget varumärke eller arbeta professionellt med ett etablerat varumärke.

IED Barcelona samarbetar med modeföretag och institutioner och fungerar som en länk mellan modebranschen och utbildning. Alla lärare är aktiva yrkesverksamma (designers, stylister, fotografer, coolhunters etc).

Modeateljeerna och studios är helt nya och utrustade med den mest innovativa tekniken och den utrustning som används i modebranschen. 

Detta treåriga kandidatprogram undervisas helt på engelska och utöver examen från IED leder det till en engelsk kandidatexamen från University of Westminster.  

Som tillval kan du göra en 6 – 12 månaders praktik i den internationella modebranschen mellan år 2 och 3 under utbildningen. Praktiken ger dig värdefull arbetslivserfarenhet och branschkontakter samt credits/högskolepoäng. 

Efter utbildningen kan du arbeta som bl.a modedesigner, stylist, illustratör, textildesigner, patternmaker, trendsetter,coolhunter, image consulting, product manager, fashion editor, etc. 

Examen

Kandidatexamen, Bachelor, BA Hons

Skolan

IED Istituto Europeo di Design, Barcelona

IED Istituto Europeo di Design är en framstående europeisk designhögskola med campus i Italien och Spanien. IED har ett nära samarbete med designindustrin och världsledande företag.

IED Barcelona ligger i de vackra kvarteren kring Barrio de Gracia. Här bedrivs undervisning i moderna klassrum och fullt utrustade studios och designateljéer.

Barcelona är en dynamisk och kreativ hub med ett välutvecklat ekosystem för startups och innovation. Internationella företag etablerar design- och innovationsstudios och attraherar kreativa människor från hela världen.

Läs mer om IED Istituto Europeo di Design här

Starter

Programmen startar 1 gång per år: sep/okt

Förkunskaper & CSN

Förkunskaper

Fullständiga gymnasiebetyg.

CSN & Kostnad

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för uppehälle under hela utbildningstiden.
Du kan även låna för undervisningsavgifter.

Skolans undervisningsavgifter se mer på IED Istituto Europeo di Design

Beställ information

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt med mer information om utbildningen.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Jag är intresserad av:

  Om du har en speciell fråga skriv här

  Jag tagit del av, samt samtyckt till Study International Personuppgiftspolicy* avseende vår behandling av dina personuppgifter
  Ansökan

  Du klickar på ANSÖKAN och fyller i ansökningsformuläret.
  När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och hjälper dig vidare.

  Kostnadsfri tjänst

  STUDINS tjänst är kostnadsfri. Vi hjälper dig med information, studievägledning, ansökan, rådgivning om boende, CSN ansökan, samt studentvisum. Allt tills du är på plats!