Filmmaking – Prague Film School, 1 år

Filmmaking – Prague Film School, 1-år yrkesutbildning

 

Utbildningen

Filmmaking – Prague Film School, 1-årig eftergymnasial yrkesutbildning

Denna 1-åriga praktiska filmutbildning lär dig filmskapande och filmproduktion från grunden. Du lär dig att skriva, regissera, filma och redigera. Utbildningen är mycket praktisk, under det intensiva året arbetar du med film de flesta av dygnets vakna timmar.

Programmet Filmmaking på Prague Film School är en grundutbildning i manus, regi, cinematografi, filmproduktion och efterproduktion. Genom att kombinera föreläsningar och praktiskt arbete på skolan med intensiv filmproduktion utanför klassrummet förvärvar du de praktiska färdigheter och teoretiska kunskaper som krävs för att skapa kvalitetsfilm.

Det 1-åriga programmet är indelat i 2 terminer:

Termin 1: Du lär dig grunderna i screenwriting, regi, cinematografi och redigering samt tränas i ljud, ljus och kamera. Praktiskt filmarbete spelar en oerhört viktig roll i programmet. Under den första terminen avslutar varje student fyra egna filmprojekt (två övningar och två kortfilmer) på egen hand och utför funktionerna som manusförfattare, regissör, filmfotograf och redigerare för dem alla. Utöver detta arbetar du med funktioner i andra studenters filmprojekt, vilket gör att du arbetar med cirka 16 – 20 filmprojekt under terminen.

Termin 2: Du specialiserar dig på antingen screenwriting, regi, cinematografi eller redigering/efterproduktion. Varje specialisering har sin egen läroplan och innebär mycket praktiskt arbete med filmuppsättningar. Under terminen läggs tonvikten vid din diplomfilm, som skall vara av sådan kvalitet att den kan visas på filmfestival.   

Utbildningen ger dig förutsättningar för att arbeta professionellt inom filmproduktion och med filmprocessens olika områden.

Du handleds av av lärare som är internationellt etablerade filmarbetare med en aktiv yrkeskarriär inom filmindustrin.

Prague Film School ger dig tillgång till professionell utrustning i världsklass.

Examen

Eftergymnasial yrkesutbildning, Diplom, 1 år

Skolan

Prague Film School

Prague Film School är en ledande europeisk filmskola. De praktiska intensiva yrkesutbildningarna förbereder dig för en yrkeskarriär inom film, TV och media.

Läs mer Prague Film School här

Starter

Programmet startar i september och januari varje år

Förkunskaper & CSN

Förkunskaper

Utbildningarna på Prague Film School är öppna för alla att söka. Det viktiga är att du är motiverad, självständig och beredd att satsa tid och arbete. Studierna är intensiva och krävande och du skall ha personlig disciplin för att kunna genomföra dem.

CSN & Kostnad

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för uppehälle under hela utbildningstiden.
Du kan även låna för undervisningsavgifter.

Skolans undervisningsavgifter se mer på Prague Film School

Beställ information

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt med mer information om utbildningen.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Jag är intresserad av:

  Om du har en speciell fråga skriv här

  Jag tagit del av, samt samtyckt till Study International Personuppgiftspolicy* avseende vår behandling av dina personuppgifter
  Ansökan

  Du klickar på ANSÖKAN och fyller i ansökningsformuläret.
  När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och hjälper dig vidare.

  Kostnadsfri tjänst

  STUDINS tjänst är kostnadsfri. Vi hjälper dig med information, studievägledning, ansökan, rådgivning om boende, CSN ansökan, samt studentvisum. Allt tills du är på plats!

  Studin Stories