Inredningsdesign – IED Istituto Europeo di Design, 1 – 2 terminer

Inredningsdesign – IED Istituto Europeo di Design, Italien, 1 – 2 terminer

 

Utbildningen

Inredningsdesign – Interior Design, IED, Milano, Italien, 1 – 2 terminer

Studera inredningsdesign i Italien!

Detta terminsprogram är utformat för dig som har ett starkt professionellt eller yrkesmässigt intresse för inredningsdesign och inredningsbranschen. Programmet kan även fungera som nödvändiga grundkurser i inredningsdesign för dig som inte har en bakgrund inom inredning och design.

Programmet kombinerar akademiska studier med en inblick i den professionella designvärlden och drar full nytta av de rika kulturella resurser som Milano erbjuder. Varje enskild kurs inkluderar en strategisk kombination av teoretiska lektioner, studiebesök och workshops.

Kurserna under terminen på IED ger en bred och aktuell sammanfattning av italiensk know-how och expertis. Du får en inblick i de viktigaste trenderna inom inredning och design.

Programmet ger dig möjlighet till personlig utveckling, du förbereds för fortsatta studier inom inredningsdesign samtidigt som du får kvalifikationer och yrkeskunskaper för att kunna arbeta inom inredning.

Undervisningen kombinerar teoretisk klassrumsundervisning med case studies, projektarbeten, studiebesök och workshops. Du handleds av experter från inredningsbranschen.

Programmet är utformat för dig med gymnasieexamen som vill lära dig grunderna i inredning och inredningsdesign, men även för dig som studerar på universitet idag eller är yrkesverksam inom ett annat område och vill byta yrkesbana.

Möjlighet finns att studera 1 termin eller ett helt läsår.

Examen

fristående kurser, termin utomlands, study abroad

Skolan

IED Istituto Europeo di Design, Milano

IED Istituto Europeo di Design är en framstående europeisk designhögskola med campus i Italien och Spanien. IED har ett nära samarbete med designindustrin och världsledande företag.

Milano är en livlig stad med en mångårig tradition av kultur, konst och vetenskap, full av underhållande möjligheter! Milano är en stad av innovation i världsklass: design, mode, vetenskaplig och teknisk forskning blomstrar i staden. Med sin fantastiska mat, kulturella attraktioner som La Triennale, Pinacoteca di Brera, Duomo, Leonardo da Vincis sista måltid, La Scala och evenemang som världens främsta inrednings- och möbelmässa Salone del Mobile samt Design week och Fashion Week, har Milano något för alla.

IED grundades i Milano 1966 och campus är beläget vid Piazza del Duomo i en restaurerad och omvandlad fabrik som idag utgör IED:s moderna designskola. Här studerar blivande designers i modernt designade undervisningslokaler, som alla omges av en öppen gård där ljuset flödar in mellan skolsalarna.

Läs mer om IED Istituto Europeo di Design här

Starter

Programmen startar 2 gånger per år: sep och feb

Förkunskaper & CSN

Förkunskaper

Fullständiga gymnasiebetyg.

CSN & Kostnad

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för uppehälle under hela utbildningstiden.
Du kan även låna för undervisningsavgifter.

Skolans undervisningsavgifter se mer på IED Istituto Europeo di Design

Beställ information

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt med mer information om utbildningen.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Jag är intresserad av:

  Om du har en speciell fråga skriv här

  Jag tagit del av, samt samtyckt till Study International Personuppgiftspolicy* avseende vår behandling av dina personuppgifter
  Ansökan

  Du klickar på ANSÖKAN och fyller i ansökningsformuläret.
  När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och hjälper dig vidare.

  Kostnadsfri tjänst

  STUDINS tjänst är kostnadsfri. Vi hjälper dig med information, studievägledning, ansökan, rådgivning om boende, CSN ansökan, samt studentvisum. Allt tills du är på plats!