Music Business – BIMM Institute, 1 – 3 år

Music Business – BIMM Institute, kandidatexamen 1 – 3 år

 

Utbildningen

Music Business – BIMM Institute, Storbritannien & Tyskland, Kandidatexamen, Bachelor 1 – 3 år

Kombinera ditt intresse för musik och din känsla för det kreativa med kompetenser som entreprenör i den spännande och växande musikindustrin.   

Med kandidatprogrammet BA (Hons) Music Business utvecklar du en förståelse för musikbranschen i ett bredare affärssammanhang med fokus på planering och prognoser, finansiering, kreativitet och digital marknadsföring. 

BIMM Institute:s lärare har nära band till musikindustrin och de kommer att vägleda dig och fungera som mentorer i din yrkesmässiga utveckling.

Du lär dig projektledning och förvärvar affärsfärdigheter inom områden som artisthantering, egenföretagande, traditionell och digital marknadsföring, music publishing, upphovsrättslagstiftning, sociala medier, live musik, konsert- och festivalarrangörer, musikinspelning och distribution. 

Du blir en del av BIMM:s inspirerande kreativa community och upplever musikbranschen från insidan genom spelningar, musiker och konserter.

BIMM har en nära anknytning till både den lokala musikscenen och den internationella musikindustrin och du får praktisk kunskap om musikbranschen genom möjligheter till arbetlivserfarenhet och praktik.  

Du kan även kombinera programmet och läsa songwritingmusic performancemusic production eller event management i en gemensam examen (joint degree):

 • Songwriting & Music Business
 • Popular Music Performance & Music Business
 • Music Production & Music Business
 • Music Business & Event Management 

Examen

Kandidatexamen, Bachelor

Skolan

BIMM Institute

BIMM Institute är Europas ledande musikhögskola för modern samtida musik. BIMM Institute har ett nära samarbete med musikindustrin och många välkända artister finns bland skolans tidigare elever. Över 80% av musikskolans studenter arbetar inom musikbranschen efter examen. Du undervisas av yrkesverksamma musiker och branschproffs och får personlig handledning i din artistiska och yrkesmässiga utveckling.

BIMM Institute har campus i Storbritannien (London, Brighton, Manchester, Bristol, Birmingham), Tyskland (Berlin, Hamburg) och Irland (Dublin). På alla campus finns faciliteter, utrustning och studios i världsklass.

Läs mer om BIMM Institute här

Starter

Programmet startar 1 gång om året: sep

Förkunskaper & CSN

Förkunskaper

Fullständiga gymnasiebetyg.

CSN & Kostnad

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för uppehälle under hela utbildningstiden.
Du kan även låna för undervisningsavgifter.

Skolans undervisningsavgifter se mer på BIMM Institute

Beställ information

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt med mer information om utbildningen.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Jag är intresserad av:

  Om du har en speciell fråga skriv här

  Jag tagit del av, samt samtyckt till Study International Personuppgiftspolicy* avseende vår behandling av dina personuppgifter
  Ansökan

  Du klickar på ANSÖKAN och fyller i ansökningsformuläret.
  När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och hjälper dig vidare.

  Kostnadsfri tjänst

  STUDINS tjänst är kostnadsfri. Vi hjälper dig med information, studievägledning, ansökan, rådgivning om boende, CSN ansökan, samt studentvisum. Allt tills du är på plats!

  Studin Stories