Utbildning i industridesign

Utbildning i industridesign & industriell design på universitet, högskola och college. Studera industridesign utomlands. Program & kurser från 6 mån till 3 år

Utbildning i industridesign eller industriell design – studera industridesign  

Industridesign eller industriell design är ett område där kreativitet möter teknik. Om du vill lära dig att designa, skapa och utveckla produkter och tjänster är en utbildning inom industridesign något för dig.

Industridesign eller industriell design är mångsidigt – som industridesigner måste du vara lösningsfokuserad och analytisk samtidigt som du har en kreativ och konstnärlig ådra.utbildning i industridesign

Vad är industridesign och vad gör en industridesigner?

En industridesigner kombinerar estetik och skönhet med funktionalitet och prestanda för att ta fram hållbara produkter och tjänster. Du lär dig använda den senaste tekniken och datorer för att omsätta dina innovativa idéer till verkliga produkter.

Vad du kan arbeta med efter en utbildning i industridesign eller industriell design

Efter en utbildning i industridesign kan du arbeta inom områden som produktdesign, design management, konsultation, teknik, marknadsföring och grafisk design.

Industridesigners arbetar vanligtvis i produktutvecklingsteam tillsammans med andra kompetensområden med att utveckla nya produkter och tjänster eller med att förbättra befintliga produkter och tjänster.  

Som industridesigner kan du arbeta inom alla slags branscher med innovation och förbättring av produkter och tjänster inom t.ex  bilundustri, datorer, möbler, inredning eller hushållsprodukter.   

Studera industridesign utomlands

Med STUDIN kan du studera industridesign eller industrial design på ett flertal större universitet och designhögskolor.

Du kan studera en 3-4 årig grundutbildning till en kandidatexamen (bachelor).

För dig som har en kandidat i ett relevant område finns möjlighet att specialisera dig genom en masterutbildning i design.

Du kan även studera kurser i design under en termin med utlandsstudier.

Utvalda skolor med utbildningar i industridesign