ESDi

STUDERA DESIGN I BARCELONA – ESDi – ESCOLA SUPERIOR DE DISSENY

Studera design i Barcelona på Spaniens ledande designhögskola. Fashion & mode, inredning & produktdesign, grafisk design & smart design. Masterprogram med MANGO

Skolan

esdi escuela superior de disseny barcelona

 

Studera design i Barcelona – ESDi

Studera design i Barcelona – ESDi räknas som en av Spaniens ledande designhögskolor.

På ESDi kan du studera till en universitetsexamen i design med inrikting mot fashion/mode, grafisk design, audiovisuell design, inredningsdesign, produktdesign eller design management.

ESDi Barcelona

Designutbildning i Barcelona

ESDi’s program inom design ger dig både en helgjuten akademisk utbildning och praktiska yrkeskompetenser genom projektbaserad undervisning och träning. Examensprogrammen inom design ges helt på engelska på skolans mycket moderna campus i Sabadell, strax utanför Barcelona.

ESDi erbjuder även en specialiserad kandidatexamen i Smart Design (inriktad på den digitala transformationen av samhälle och industri) och ett masterprogram i fashion management i samarbete med modeföretaget MANGO.

studera design barcelona

Om ESDi

ESDi – Escola Superior de Disseny är en specialiserad designhögskola och har i över 30 år varit ett av Spaniens ledande center för designutbildning.

ESDi är en fristående designhögskola men knutet till Universitat Ramon Llull, ett av de större privata universiteten i Barcelona, Spanien.

studera design barcelona

ESDi – Escola Superior de Disseny

ESDi har under de senaste åren rankats som den främsta designskolan i Katalonien och är den enda designskolan i Spanien som ger statligt ackrediterade examensutbildningar inom sex olika designinriktningar: mode/fashion, inredningsdesign, grafisk design, audiovisuella produkter, produktdesign och designmanagement.

studera i spanien barcelona

Utbildar för en designkarriär

Många spanska och internationella designers har börjat sina kreativa karriärer genom en utbildning på ESDi.
ESDi har en mycket hög employment rate, inte mindre än 95,5% av ESDi studenterna har jobb inom branschen redan det första året efter examen.

studera design barcelona

Ledande inom design

ESDi alumner har framgångsrika designkarriärer i ledande designföretag. De professionella lärarna är yrkeskunniga branschexperter och skolan har nära band till designindustrin.

Här studerar du i en akademiskt tvärvetenskaplig miljö präglad av konstant aktivitet både i och utanför klassrummet.

studera design barcelona

Universitet + designindustri

Undervisningen är projektbaserad, du sätts in i designindustrin genom verkliga designprojekt. Dina akademiska och teoretiska kunskaper omsätts direkt i yrkesmässiga kompetenser och erfarenheter.

ESDi har ett stort nätverk av samarbetsföretag inom designvärlden men även andra områden inom näringsliv och industri. ESDi samarbetar med bl.a internationellt välkända företag som Mango, Tous, SEAT, Yerse, eMobike och Harley-Davidson.

Praktik i form av ett professionellt internship är en integrerad del av utbildningen.

universitet barcelona

Modernt campus

Skolans moderna campus ligger i en historisk industribyggnad i staden Sabadell strax utanför Barcelona.

På campus finns över 14 000 kvadratmeter med avancerad utrustning och faciliteter i en öppen och modern inlärningsmiljö med ytor för workshops, verkstäder, lab och studios för film och foto.

studera design barcelona

Campus 4.0 – Smart Design campus

Campus är utrustat för att möta de högteknologiska krav som digitaliseringen av designbranschen och produktionsprocesserna ställer.

Här finns finns bl.a ”self labs” utrustade med det allra senaste inom bl.a Immersive Virtual Reality och Holography, 3D Printing, Additive Manufacturing, Design Digitalisation och Textile-making.

Skolans metodologi och fokus på Smart Design ger dig som student mycket utrymme för experiment och självlärande med hjälp av den senaste tekniken. Du vässar och slipar dina kreativa och professionella färdigheter.

studera design barcelona

Karriärrådgivning och Job Center

ESDi Job Center hjälper studenter och alumner med jobb och karriärstöd. ESDi som fungerar som en länk mellan studenter, yrkesverksamma designers och företag som söker kvalificerade talanger.

ESDi’s kontakt med studenterna slutar inte med examen. Alumni får support i sina yrkeskarriärer genom skolans internationella nätverk och du får hjälp med att presentera dina arbeten internationellt.

studera i barcelona spanien

Varför studera på ESDi

  • Spaniens ledande universitet inom design
  • Nära kontakter med designindustri & näringsliv
  • Mycket hög andel studenter går direkt till yrkeskarriär inom design
  • Möjlighet att spetsa examen med kandidat i Smart Design

Läs mer på ESDi website här

Video ESDi

Kursorten

studera i barcelona

Studera i Spanien och Barcelona

ESDi har huvudcampus i Sabadell, cirka 30 min norr om Barcelona. Sabadell var tidigare en av Spaniens viktigaste textilstäder och är nu en del av Barcelonas storstadsregion. Pendeltåget till Barcelona tar cirka 40 min och som student på ESDi kan du välja mellan att bo centralt i Barcelona eller nära skolan. ESDi har även ett campus i Barcelona där bl.a masterprogrammet i samarbete med modeföretaget MANGO ges.

studera barcelona

Kreativa Barcelona

Barcelona, präglat av arkitekten Antoni Gaudí, är en av världens mest innovativa städer och har inspirerat konstnärer, designers och entreprenörer från hela världen.

Barcelonas kreativa och inspirerande atmosfär kommer att påverka också din kreativa karriär. Barcelonas många berömda landmärken har deklarerats som världsarv och här finns en rad viktiga museer inom design och konst som bl.a Barcelona Design Hub (DHUB), the Center for Contemporary Culture of Barcelona (CCCB), The Contemporary Art Museum of Catalonia (MNAC) och föreningar som Forstering Arts and Design (FAD).

studera barcelona

Studera i Barcelona, Spanien

Barcelona är en livlig europeisk metropol med ett milt medelhavsklimat och öppen inkluderande atmosfär som lockar unga yrkesverksamma och studenter från hela världen. I och omkring Barcelona finns ett flertal stora universitet och internationella högskolor vilket bidrar till stadens kosmopolitiska känsla.

Barcelonas storstadsregion är en av Europas starkaste och snabbast växande ekonomiska regioner. Här finns en dynamisk och spännande arbetsmarknad, ett stort antal internationella företag har huvudkontor i Barcelona och här finns ett entreprenöriellt företagsklimat med många start-ups, bl.a inom design och IT.

Barcelonas stora utbud av konst, kultur och nöjen och upplevelser har något för alla. Här kan du njuta av uteliv, sol, uteserveringar, barer, museér och konserter.

Kurser

Utbildningar ESDi

Official University Degree in Design, 4 år

De första två åren inkluderar grundläggande tvärvetenskapliga kurser inom design, även om du redan under första åren kan påbörja din specialisering genom komplementära workshops och tillvalskurser. De sista två åren fokuserar helt på din valda inriktning.

Inriktningar:

  • Fashion Design
  • Product Design
  • Graphic Design
  • Interiors Design
  • Audiovisual Design
  • Design Management

Kandidat/ Bachelor in Smart Design, 3 år

Det 3-åriga bachelorprogrammet i Smart Design kan läsas fristående eller samtidigt med en Designexamen (dubbel examen) Smart Design fokuserar på design anpassad för de nya medier, uttrycksformer och funktioner som den digitala transformationen av samhälle och industri innebär. Produkter, varor och tjänster är kärnan i Smart Design, förenat med en vision om ständig innovation. Du får förutsättningarna, de kreativa verktygen och den tekniska träningen för att arbeta med bl. a Mobile app design, Digital service design, UI/UX design, Creative Direction in design, smarta produkter och tjänster, interaktiva enheter.

Kandidat/ Bachelor Digital Humanities, 3 år

Programmet förenar traditionella humanistiska discipliner, som historia, filosofi, sociologi och antropologi, med element som är grundläggande för industri 4.0-utvecklingen, som Internet, Big Data och sociala medier. Den tvärvetenskapliga metoden ger en solid bas för framtida specialiseringar inom digital kultur, som socialmedia strategi, digital journalistik, digital marketing mm. Förbereder för jobb med bl.a Data analysis, Big Data, E-Commerce, net marketing, neuromarketing, analysis & trendforecasting.

Master, 1 år

Master in Fashion Industry and Design Management (in collaboration with MANGO)
Masterprogrammet i mode- och designmanagement ges i samarbete med MANGO. Du kombinerar kreativitet och innovation med marknadsföring, kommunikation och teknologi. Programmet erbjuder ett tvärvetenskapligt förhållningssätt till verkligheten i ett modernt modeföretag. Programmet ger en unik professionell chans för dig som vill komma in i modebranschen. Ges på skolans campus i Barcelona.

Master in Interface and User Experience Design (UI/UX)
En 1-årig masterutbildning i interaktivitet och användarupplevelse, innovativ design och utveckling av gränssnitt och plattformar.

Study abroad, 1 – 2 terminer

Det finns möjlighet att studera 1-2 terminer som freemover om du är inskriven på ett högskoleprogram inom design på en högskola eller ett universitet. Kontakta STUDIN för mer om information om denna möjlighet.

ESDi har även ett flertal program som ges på spanska och catalan.

Läs mer om alla utbildningar på ESDi website här

Boende

Boende i Barcelona

ESDi har inget studentboende, du måste själv hitta boende på plats i Sabadell eller Barcelona. Skolan rekommenderar att du besöker Barcelona innan du väljer boende. Det är viktigt att du får en bra titt på de rum du är intresserad av innan du skriver några kontrakt eller betalar någon summa pengar. Det bästa är att bo på hostel eller hotell tillfälligt medan du söker boende.

Ungefärliga kostnader för boende i Barcelona:

Lägenhet i Barcelona (1-4 rum) cirka 750 – 1350 EURO / månaden
Lägenhet i Sabadell (1-4 rum) cirka 650 – 1000 EURO / månaden
Eget rum i studentresidens Barcelona: cirka 410 – 850 EURO / månaden
Dubbelrum i studentresidens Barcelona: cirka 300 – 680 EURO / månaden
Eget rum i studentresidens i Sabadell eller Terrassa: cirka 350 EURO / månaden
Eget rum i delad lägenhet i Sabadell eller Barcelona:  cirka 300 – 500 EURO / månaden

Vi hjälper dig med mer information om boende vid studievägledning och under ansökningsprocessen!

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Official University Degree in Design: 9 750 Euro/ läsår
Bachelor of Smart Design: 7000 Euro / läsår
Dubbel examen, Degree in Design + Bachelor Smart Design: 10 550 / läsår
Bachelor Digital Humanities: 6 500 / läsår
Master in Fashion Industry and Design Management (i samarbete med MANGO): 8 500 Euro, 1 år
Master in Interface and User Experience Design (UI/UX): 7 800 Euro, 1 år

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

Program startar i mitten av sep varje år
Läsåret: mitten av sep – slutet av juni
Masterprogram startar i april

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.
Antagning baseras på lämplighet genom intervju. Arbetsprover / portfolio krävs ej då det första året är grundläggande.

Engelska

För att bli antagen till kandidat/ bachelor och master krävs att du har nivå B2 på din engelska. Detta kan visas genom t.ex  VG / C i Engelska A och B eller 5 och 6 eller annat bevis på att din engelska är på minst B2 nivå (CEFR).

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för ESDi i Sverige och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.