Apotekarutbildning

Apotekarutbildning på universitet. Studera till apotekare utomlands. Studera apotekarprogrammet på medicinskt universitet. Studera till farmaceut!

Apotekarutbildning utomlands

Studera till apotekare utomlands. Apotekarutbildningar och utbildning till farmaceut och receptarie på universitet och medicinska högskolor utomlands.

En utbildning till apotekare eller farmaceut förbereder dig för att arbeta med läkemedel, i läkemedelsindustrin, på apotek och sjukhus eller inom forskning och med utveckling av läkemedel 

Utbildning till Apotekare, Farmaceut 

Apotekarprogrammet är vanligtvis 5 – 6 år och leder till en apotekarexamen, som är en yrkesexamen. En apotekare arbetar med allt från forskning och utveckling till tillverkning och beredning av läkemedel.

Vanligt är att arbeta på företag inom läkemedelsindustrin, på myndigheter som t.ex Läkemedelsverket eller inom hälso- och sjukvård, på apotek och sjukhus.apotekarutbildning

Vad du studerar i en utbildning till apotekare 

En apotekarutbildning är en bred och mycket djup naturvetenskaplig utbildning. Du förvärvar kunskaper inom farmaci, kemi och biovetenskaper.

Utöver teoretiskt akademiska studier arbetar du praktiskt i laboratoriemiljöer och lär dig om utveckling av läkemedel och framställning av läkemedel. Du lär dig om hur läkemedel fungerar i kroppen och hur sjukdomar påverkas genom olika läkemedel. 

Arbete efter en apotekarutbildning 

Arbetsmöjligheterna som apotekare eller farmaceut är mycket stora både i Sverige och internationellt. Läkemedelsindustrin är mycket internationell och som apotekare och farmaceut har du stora stora möjligheter till en internationell karriär.

Studera till apotekare utomlands  

STUDIN samarbetar med flera universitet och medicinska skolor där du kan studera apotekarprogrammet helt på engelska. Som apotekare har du goda möjligheter att arbeta internationellt eftersom apotekarutbildningarna är erkända av alla länder inom EU. 

Kandidatutbildning i farmaci & masterprogram 

Andra farmaciutbildningar, farmaceutprogram är kandidatutbildningar på tre år, tex Bachelor of Pharmacy, Pharmacology och Pharmaceutical Sciences. För att arbeta på apotek måste du ha en utbildning och med en kandidatutbildning kan du vanligtvis arbeta som receptarie på ett apotek.

På flera skolor ges även avancerade masterprogram som kan leda till en Master of Science in Pharmacy. 

Skolor med apotekarutbildningar & utbildningar till farmaceut