Franska i Nice

SPRÅKKURS FRANSKA – NICE

Studera franska i Nice. Språkresa & språkkurs i franska i Nice Frankrike. Plugga franska på språkskola med hög kvalitet på Franska Rivieran.

 

Kursorten

studera franska nice

Studera franska i Frankrike – Plugga i Nice

Upplev Franska Rivieran och den franska livsstilen som student på en språkkurs i Nice. Franska är ett världsspråk och talas av omkring 100 miljoner människor, förutom i Frankrike, i Belgien, Schweiz, Kanada, samt i delar av Afrika och Västindien.

Lär dig riktigt bra franska genom en språkkurs i Nice, njut av behagligt medelhavsklimat och sol och upplev den utsökta sydfranska livsstilen.

studera franska nice

Språkresa och språkkurs Nice

Nice är Frankrikes femte största stad och ekonomiskt och kulturellt centrum på Franska Rivieran. Nice ligger 30 kilometer från Italien och omges av Medelhavet och de majestätiska bergen i Alperna. Nice underbara klimat gör staden till ett ständigt populärt resmål för både franska och utländska turister. Nice erbjuder dig ett unikt sätt att leva – här finns ett extraordinärt kulturellt och konstnärligt arv. Nice är också den perfekta utgångspunkten för att upptäcka alla vackra orter i regionen: Saint-Tropez, Cannes, Monaco… Och även Italien och Korsika!

studera franska nice

Språkkurs franska i Nice

Promenera längs stranden, njut av det franska köket, sola, bada, upplev ett fantastiskt nöjesliv och besök sevärdheter.
Den sju kilometer långa strandpromenaden Promenade des Anglais är berömd. Nice kulturutbud, nöjesliv, sevärdheter, kulinariska pärlor och lyxiga shopping attraherar berömdheter och kändisar. Men här finns ett lika rikt och spännande utbud för dig som är student.

En språkkurs i franska på France Langue Nice är perfekt för dig som vill lära dig franska och kombinera med strandliv, kultur och aktiviteter på franska rivieran.

Skolan

studera franska nice

Plugga franska i Nice – språkkurser

Språkskolan France Langue är en ”boutique school” – en personlig och dynamisk kvalitetsskola med över 40 års erfarenhet av undervisning i franska för internationella studenter.

France Langue har ett flertal skolor över hela Frankrike. I Nice ligger France Langue alldeles intill det berömda Quartier Liberation – Borriglione. Skolan ligger i en typisk provensalsk byggnad med en vacker terass och trädgård.

Mer än 8000 studenter från över 100 olika länder studerar på France Langues skolor varje år. Skolan arrangerar även undervisning i franska för internationella universitetsstudenter samt utbildar franska språklärare.

Video

Video France Langue Nice

Aktiviteter

språkresa nice

Studentliv i Nice

På France Langue är sociala aktiviteter och studentliv en viktig del av språkkursen. Skolan är känd för sitt gedigna aktivitetsprogram och man arrangerar sociala aktiviteter, guidade utflykter, studiebesök med mera till låga självkostnadspriser. Du kan även välja att följa med på organiserade weekendutflykter. Som student i Nice har du möjlighet att upptäcka en mängd vackra närbelägna orter längs med franska rivieran och i Provence, men det är inte heller långt till Alperna och skidåkning eller till Italien…

språkkurs franska nice

 

Kurser

Kurser i allmän franska, standard och intensiv.
Kurser ges på förmiddagar eller eftermiddagar.

Specialkurser finns även för dig som är yrkesverksam och behöver franska i arbetet (för lärare, affärer/business, medicin, juridik, diplomati)

Examensförberedande kurser för de officiella franska språkexamen DELF / DALF (som bl.a kan krävas för arbete eller vidare studier i Frankrike) 

Kontakta STUDIN för mer information om specialkurserna och examenskurserna.

Boende

Studentboende Nice

France Langue erbjuder ett flertal boendealternativ. Du kan bo på studentresidens, i lägenhetshotell eller i eget rum hos värdfamilj/som inneboende.

Vi hjälper dig med att boka skolans boende om du vill.

Om du lånar av CSN så utbetalas ditt lån för uppehälle månadsvis. Det är därför mest fördelaktigt för dig att inte boka boende för hela tiden i förväg.

Vi rekommenderar att du istället bokar cirka 1 månads boende och sedan eventuellt förlänger ditt boende på plats. Du kommer att träffa många nya vänner och få många förslag och tips på boende när du väl är på plats.

Du kan läsa mer om detta på sidan FAQ språkresor och språkkurser utomlands

Priser och datum

Kurser startar varje vecka året om

Språkkurser startar varje måndag, utom nybörjare (1 gång per månad). 

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Inga speciella förkunskaper krävs.

CSN

Kursen ger rätt till studie­medel från och med den 1 juli det år du fyller 20 år.
Du kan låna för kursavgiften samt för uppehälle, flyg t/r, samt försäkring.

Läs mer om vad som gäller på vår sida om CSN

Hör av dig till oss om du vill veta mer!

Ansökan

Du klickar på ANSÖKAN och fyller i ansökningsformuläret.
När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och hjälper dig vidare.

Kostnadsfri tjänst

STUDINS tjänst är kostnadsfri. Vi hjälper dig med information, studievägledning ansökan, rådgivning om boende, CSN ansökan samt studentvisum. Allt tills du är på plats!

Studin Stories