Franska i Nice

SPRÅKKURS FRANSKA – NICE

Studera franska i Nice. Språkresa & språkkurs i franska i Nice Frankrike. Plugga franska på språkskola med hög kvalitet på Franska Rivieran.

 

Kursorten

studera franska nice

Studera franska i Frankrike – Plugga i Nice

Upplev Franska Rivieran och den franska livsstilen som student på en språkkurs i Nice. Franska är ett världsspråk och talas av omkring 100 miljoner människor, förutom i Frankrike, i Belgien, Schweiz, Kanada, samt i delar av Afrika och Västindien.

Lär dig riktigt bra franska genom en språkkurs i Nice, njut av behagligt medelhavsklimat och sol och upplev den utsökta sydfranska livsstilen.

studera franska nice

Språkresa och språkkurs Nice

Nice är Frankrikes femte största stad och ekonomiskt och kulturellt centrum på Franska Rivieran. Nice ligger 30 kilometer från Italien och omges av Medelhavet och de majestätiska bergen i Alperna. Nice underbara klimat gör staden till ett ständigt populärt resmål för både franska och utländska turister. Nice erbjuder dig ett unikt sätt att leva – här finns ett extraordinärt kulturellt och konstnärligt arv. Nice är också den perfekta utgångspunkten för att upptäcka alla vackra orter i regionen: Saint-Tropez, Cannes, Monaco… Och även Italien och Korsika!

studera franska nice

Språkkurs franska i Nice

Promenera längs stranden, njut av det franska köket, sola, bada, upplev ett fantastiskt nöjesliv och besök sevärdheter.
Den sju kilometer långa strandpromenaden Promenade des Anglais är berömd. Nice kulturutbud, nöjesliv, sevärdheter, kulinariska pärlor och lyxiga shopping attraherar berömdheter och kändisar. Men här finns ett lika rikt och spännande utbud för dig som är student.

En språkkurs i franska är perfekt för dig som vill lära dig franska och kombinera med strandliv, kultur och aktiviteter på franska rivieran.

Skolan

studera franska nice

Plugga franska i Nice – språkkurser

Språkskolan Les Ateliers FL är en ”boutique school” – en personlig och dynamisk kvalitetsskola med över 40 års erfarenhet av undervisning i franska för internationella studenter.

Skolan ligger alldeles intill det berömda Quartier Liberation – Borriglione i en typisk provensalsk byggnad med en vacker terass och trädgård.

Mer än 8000 studenter från över 100 olika länder studerar på språkskolan Les ateliers FL varje år. Skolan arrangerar även undervisning i franska för internationella universitetsstudenter samt utbildar franska språklärare.

Aktiviteter

språkresa nice

Studentliv i Nice

Sociala aktiviteter och studentliv en viktig del av språkkursen. Skolan är känd för sitt gedigna aktivitetsprogram och man arrangerar sociala aktiviteter, guidade utflykter, studiebesök med mera till låga självkostnadspriser. Du kan även välja att följa med på organiserade weekendutflykter. Som student i Nice har du möjlighet att upptäcka en mängd vackra närbelägna orter längs med franska rivieran och i Provence, men det är inte heller långt till Alperna och skidåkning eller till Italien…

språkkurs franska nice

Kurser

Kurser i allmän franska, standard och intensiv.
Kurser ges på förmiddagar eller eftermiddagar.

Specialkurser finns även för dig som är yrkesverksam och behöver franska i arbetet (för lärare, affärer/business, medicin, juridik, diplomati)

Examensförberedande kurser för de officiella franska språkexamen DELF / DALF (som bl.a kan krävas för arbete eller vidare studier i Frankrike) 

Kontakta STUDIN för mer information om specialkurserna och examenskurserna.

Boende

Studentboende Nice

Skolan erbjuder ett flertal boendealternativ. Du kan bo på studentresidens, i lägenhetshotell eller i eget rum hos värdfamilj/som inneboende.

Vi hjälper dig med att boka skolans boende om du vill.

Om du lånar av CSN så utbetalas ditt lån för uppehälle månadsvis. Det är därför mest fördelaktigt för dig att inte boka boende för hela tiden i förväg.

Vi rekommenderar att du istället bokar cirka 1 månads boende och sedan eventuellt förlänger ditt boende på plats. Du kommer att träffa många nya vänner och få många förslag och tips på boende när du väl är på plats.

Du kan läsa mer om detta på sidan FAQ språkresor och språkkurser utomlands

Priser och datum

UNDERVISNINGSAVGIFTER

STUDIN är representant för skolan. Vanligtvis kan vi erbjuda dig lägre kursavgifter än skolans officiella priser genom våra särskilda rabatter och avtal.
Kontakta oss för aktuella priser!

När vi skrivit in dig på skolan kan du välja mellan att betala kursavgiften via oss eller direkt till skolan.

STARTDATUM

Språkkurser startar varje måndag, utom nybörjare (1 gång per månad) och terminskurser som har fasta startdatum. 

CSN

Skolans heltidskurser berättigar till studie­medel från CSN.
Språk­kurserna är på gymnasial nivå, vilket innebär att de ger rätt till studie­medel från och med den 1 juli det år du fyller 20 år.

Du kan ha lån och bidrag för uppehälle under den tid kursen pågår. Du kan även låna till undervisningsavgift samt för resa t.o.r och försäkring.

Läs mer om vad som gäller på vår sida om CSN

Hör av dig till oss om du vill veta mer!

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Inga speciella förkunskaper krävs.

Ansökan

Du klickar på ANSÖKAN och fyller i ansökningsformuläret.
När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och hjälper dig vidare.

Kostnadsfri tjänst

STUDINS tjänst är kostnadsfri. Vi hjälper dig med information, studievägledning ansökan, rådgivning om boende, CSN ansökan samt studentvisum. Allt tills du är på plats!

Studin Stories

Intresserad av Franska i Nice ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig.
  Du får en personlig kontaktperson på STUDIN som stämmer av dina önskemål avseende kurstyp, antal veckor, startdatum, samt om du eventuellt vill ha hjälp med att boka skolans boende under hela eller del av studietiden.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig och eventuellt kontakta dig per telefon.
  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där.

  Dina personuppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Nationalitet

  Skola och Kurs

  Förkunskaper

  Önskad kurstyp

  Önskad kursstart

  Önskad kurslängd (antal veckor)

  Skolans boende

  Jag vill ha hjälp med att boka skolans boende

  JaNej

  Om du vet vilken typ av boende du är intresserad av fyll i det här

  CSN

  Jag avser att använda mig av studiemedel från CSN

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig