Lissabon – Cial Centro de Linguas

LISSABON – CIAL CENTRO DE LINGUAS

A LEARNING EXPERIENCE

På Cial Centro de Linguas i Lissabon kan du läsa en mängd olika specialkurser med olika inriktningar på portugisiska såsom ekonomi, juridik, medicin!

 

Skolan

Cial Centro de Linguas har ett perfekt läge mitt i centrala Lissabon nära den vackra parken Eduardo VII. Faciliteterna är de allra bästa och inkluderar bland annat: välutrustade klassrum, studentlounger, studierum, datasal, bibliotek, trådlöst internet, med mera. Skolan erbjuder, förutom de ordinarie språklektionerna, även olika specialkurser för ekonomer, jurister, läkare och andra yrkesgrupper.

Det utbildningsmaterial som används har utvecklats av skolan och används numer över hela världen vid undervisning i portugisiska.
Varje månad läggs ett aktivitetsprogram upp som omfattar föreläsningar, besök på museer, teater & konserter, barkvällar, film, middagar, fester, sport, med mera, och utflykter till intressanta platser och andra orter i Portugal. De flesta aktiviteterna ingår i kursavgiften. Skolan har en studentservice som ger dig hjälp och råd med frågor angående kursen, boendet och aktiviteter, samt allt annat som du behöver hjälp med under din vistelse i Portugal.

Kursorten

Lissabon

Suset från bränningarna… vågorna som förstrött smeker de blekt guldgula stränderna där skrovliga rödskimrande klippor borrar sig upp ur havet… Landets kultur, historia… Allt är knutet till havet och ingenstans hittar du så delikata fiskrätter som i Portugal där fisk av alla sorter blir till kulinariska drömmar. Det är heller ingen tillfällighet att Lissabon bland sjömän anses vara världens vackraste hamn där hon blickar ut över floden Tejos mynning mot oceanen.

Lissabon är en otroligt vacker storstad med breda avenyer, el- eganta byggnader och romantiska torg där grönska sprider svalka. Här kan du njuta av både högklassig fotbollsunderhållning, vacker arkitektur, långa stränder, spårvagnsturer, marknader, shopping, teater och ett superhett nöjesliv som pågår dygnet runt. Vad gäller sport så finns det allt från windsurfing, golf, tennis, ridning och för den som är intresserad av Capoeira finns det stora möjligheter att utöva detta i vackra Lissabon. Lissabon har över 1 miljon invånare.

Kurser

Språkkurser Lissabon Kurser 18+

Normalkurs

Kurslängd: 2-4 veckor.

Undervisning 15 lektioner (à 50 minuter) per vecka.

Högst 8 studenter per klass. Grupperna är mycket små vilket ger en intensiv undervisning som ger möjlighet att gå fortare fram. Det finns också möjlighet att därefter ta 1-3 extralektioner per dag med egen lärare

Intensivkurs

Kurslängd: 2-4 veckor.

Undervisning 25 lektioner (à 50 minuter) per vecka. Högst 8 studenter per klass. Du studerar normalkursen på förmiddagen och har därefter ytterligare 2 lektioner per dag.

Terminskurs

Kurslängd: 12-24 veckor. Undervisning 15 lektioner per vecka.

Helårskurs

Kurslängd: 32 veckor.

Undervisning 15 lektioner (à 50 minuter) per vecka.

 

Boende

Delad lägenhet

Boende i delade lägenheter med andra studenter kan inte bokas från Sverige. Vanligtvis brukar våra studenter boka in sina första veckor hos en värdfamilj för att på plats ordna med detta boende. Skolan hjälper dig med tips och råd hur du går tillväga.

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är ett bra alternativ om du vill få en inblick i kulturen och träna språket lite extra. Våra värdfamiljer är noga utvalda av vår boendeansvarige på plats. Familjerna har olika ålder och social bakgrund, det kan vara en äldre ensamstående eller ett yngre par, men de har alla gemensamt att de är vana vid och tycker om att välkomna utländska studenter i sitt hem. Du kommer att ha ett eget sovrum och delar badrum med övriga familjemedlemmar. I boendet ingår frukost. Det är viktigt att du uppger på din anmälan om du har någon form av allergi, är vegetarian eller om det är något annat som familjen bör känna till. Du har inte tillgång till kök. Tvätt ingår ej i boendet om du inte kommer överens om annat med din familj.

Priser och datum

Priser

Normalkurs 2 veckor
5 450 SEK
Normalkurs 4 veckor
9 330 SEK
Normalkurs 8 veckor
23 690 SEK

Super intensivkurs 2 veckor 25 lektioner/vecka (á 50 minuter)
8 410 SEK
Super intensivkurs 4 veckor 25 lektioner/vecka (á 50 minuter)
14 470 SEK

Enskild undervisning 3 lektioner per dag
5 370 SEK / vecka

Portugisiska & Surf
från ca 2 900 SEK / Vecka

Terminskurs 12 veckor
17 890 SEK

Terminskurs 16 veckor
23 250 SEK

Terminskurs 20 veckor
28 160

Helårskurs 32 veckor
47 190 SEK

Kontakta oss på Studin för priser på fler / udda veckor

Gruppstorlek: Max 8 studenter

Boende

Värdfamilj i enkelrum
Från ca 1 200 SEK / vecka
Delad lägenhet
Från ca 1300 SEK / vecka
För bokning av boende i delad lägenhet tillkommer avgift om ca 400 SEK

Transfer enkel (kan bokas vid anmälan)
530 SEK

För fler alternativ kring boende kontakta oss.

Datum

Kursstart: Förkunskaper: Varje måndag

Nybörjare: 5/1, 19/1, 2/2, 16/2, 2/3, 16/3, 6/4, 20/4, 4/5, 18/5, 1/6, 22/6, 6/7, 20/7, 3/8, 17/8, 31/8, 14/9, 28/9, 12/10, 26/10, 9/11, 23/11, 7/12

Kursstart surf: Varje måndag perioden April – September
Kursstart surf nybörjare: 6/4, 20/4, 4/5, 18/5, 1/6, 22/6, 6/7, 20/7, 3/8, 17/8, 31/8, 14/9

Skolan stängd: 1/1, 3/4, 1/5, 10/6, 7/9 (Faro) 8/12, 25/1

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Inga speciella förkunskaper i språket krävs. Du kommer att placeras i en grupp anpassad efter din nivå, allt i från nybörjare till avancerad.

CSN

Språkkurserna berättigar till studiemedel från CSN. Du kan låna dels för uppehälle, dels för kursavgiften. Läs mer om vad som gäller på vår sida om CSN.

Anmälan

Anmälningsprocessen, några enkla steg så du vet.

1. Du klickar på boka och fyller i anmälningsformuläret.

2. När vi mottagit din anmälan skickar vi dig en bokningsbekräftelse samt en faktura för betalning av handpenning på 1 000 SEK + 400 SEK för eventuellt avbeställningsskydd.
Handpenningen är en delbetalning och reducerar totalbeloppet med motsvarande belopp.
Betalningen kommer du kunna göra via Swish, bankgiro eller med bankkort.

3. När vi fått handpenningen så är din bokning definitiv och vi kan gå vidare och anmäla dig till skolan. Vi stämmer i samband med detta av att alla dina önskemål om boende, startdatum, kurstyp, osv är korrekta.

4. Vi skickar dig sedan ett antagningsbesked från skolan samt ett bekräftelsebrev med mer information om skolan, boende, försäkring, CSN och din slutfaktura.
Vanligtvis får du denna bekräftelse någon vecka efter att vi fått handpenningen.

5. Du betalar ditt arrangemang och slutfaktura 30 dagar före kursstart. Om du sökt CSN och du får dessa pengarna sent så kontakta oss så att vi kan se till att du kan betala lite senare.

5. Exakt boendeinformation kommer ungefär 2 veckor före kursstart. Det är bra om du i samband med denna information meddelar oss när du räknar med att komma till ditt boende så att vi kan meddela detta.

6. Du påbörjar din fantastiska Learning Experience.

7. Efter eller under din tid på språkskolan tar vi gärna emot lite bilder och / eller blogginlägg!

Ha en härlig resa önskar Team Studin!