Peking – Global Exchange Education Center

PEKING – GLOBAL EXCHANGE EDUCATION CENTER

A LEARNING EXPERIENCE

Global Echange Center i Peking har mycket kvalificerade lärare och ett brett utbud av kurser och kombinationer som möter dina individuella önskemål.

 

Skolan

Våra språkutbildningar i Peking är förlagda vid vår skola Global Exchange Education i Haidandistriktet, där de flesta av Pekings universitet och högskolor är belägna. Området är även känt för sina hippa barer och matställen och kallas ibland för Silicon Valley eftersom IT-företagen ligger tätt kring de tekniska högskolorna. Undervisningen håller hög standard och lärarna är kvalificerade för att undervisa i Mandarin till elever som inte har språket som modersmål. Vår skola anordnar även en mängd olika aktiviteter och utflykter. Tilläggskurser i kinesisk Kungfu och kalligrafi finns att tillgå för den intresserade.

Kursorten

Peking

I över femhundra år var det förbjuden mark för en hel värld, mytomspunnen, overkligt vacker och ett maktcentrum av guds nåde, hemvist åt tjugofyra kejsare med tillhörande konkubiner och ett ofattbart uppbåd av tjänstefolk. Praktfulla gulmålade palats, guldornament, märkliga drakmålningar och tusentals konstverk i olika skepnader fanns innanför de röda murarna i Mittens Rike. Gugong, eller som vi västerlänningar envisas med att kalla den, Den förbjudna staden, är så vacker, så ofattbart mäktig att man håller andan genom varje sal man passerar. Och de är många. Nio-tusen-niohundranittionio stycken! Det tio-tusende var själva himmelen.Peking eller Beijing, ja det korrekta uttalet sägs vara Beijing men det kan kvitta lika, huvudstad i mittens rike är den likafullt med tretusenåriga anor att luta sig tillbaka på och hemvist åt svindlande 14 miljoner människor. Härifrån utgår den kinesiska muren, ett arkitektoniskt  underverk som påbörjade redan på 200-talet f.Kr. för att hålla nomadstammarna från norr på behörigt avstånd, och som inte slutar förrän sexhundrafyrtio mil och tjugofyratusen vakttorn senare i Gobiöknen.

Och man kan inte annat än fascineras av denna märkliga huvudstad. Här finns några av världens mest fantastiska byggnadsverk, här finns högteknologiska underverk, här finns ett nöjesliv som slår det mesta, här finns shopping i världsklass med alltifrån billiga kopior till exklusiva märkeskläder, här finns gourmetrestauranger som trängs med traditionella tehus som trängs med snabbmatskedjor, som i sin tur ligger sida vid sida med små kinesiska gatustånd … och ändå ger Peking ett intryck av ja, en förvuxen by på något sätt. Peking, som för ett tjugotal år sedan släckte lyset redan klockan åtta på kvällen, har i dag öppet dygnet runt och sjuder av vitalitet och framtidstro. Men även om förändringens vindar blåser med orkanstyrka över Peking tappar den inte sin genuina prägel, för plötsligt, mitt i allt det storslagna, upptäcker man små krokiga gränder med springande höns, tårpilar som hänger över raka kanaler, lantligt låga hus och äldre kinesiska herrar lugnt drickandes sitt te, som de alltid har gjort.

Fritiden
Om man säger så här, fritidssysselsättning lär inte bli det största problemet under din språkresa till Peking. Snarare skulle här behövas ett halvt liv till att upptäcka allt vad denna mångfacetterade stad har att erbjuda. Nöjesliv, kultur, sevärdheter, historia, shopping, mat ja här finns allt!

Förbjudna staden, Gugong
En sevärdhet man absolut inte får missa är förstås Den Förbjudna Staden. Namnet är egentligen en västerländsk konstruktion, man halshöggs om man som obehörig beträdde staden som var stängd i 500 år fram till 1911, kineserna själva kallar staden Gugong. Den första delen av staden stod klar redan på 1400-talet och som mest befolkades den av, förutom kejsaren och hans följe, cirka 70 000 eunucker och flera hundra kockar. Gult är den dominerande färgen i Gugong, då gult anses vara den kejserliga färgen, takpannorna är gulglaserade och även väggar och golv är målade i kejsarens färg. Staden är ofantligt stor, cirka 1 km lång och 800 meter bred, och består av flera praktfulla palats, konstverk och vackra trädgårdar. Guidade turer anordnas där man får veta allt om livet som levdes här med traditioner och intriger.

Himmelens tempel
Detta tempel, som är samtida med Förbjudna Staden, är en annan sevärdhet man bör besöka. Två gånger om året gick kejsaren till Himmelens Tempel för att be för god skörd och offra. Templet omgärdas av en stor park där man med fördel kan äta sin matsäck eller utöva Tai.Chi.

Sommarpalatset
Sommarpalatset, som byggdes 1750, är ett nästan overkligt vackert palats. Palatset omgärdas av en storslagen trädgård med broar i glänsande marmor som löper över de små kanalerna, tårpilskantade dammar, paviljonger och som kronan på verket – en båt i marmor placerad i den konstgjorda sjön. Kom hit och njut av överdåd och stillhet.

Himmelska fridens torg
Världens största allmänna torg med regeringsbyggnader och Mao Zedongs Mausoleum, där den forne ledaren vilar i en vit kristallkista till allmän beskådan.

Den kinesiska muren
Befinner man sig i Kina måste man bara ta ett par steg på detta fantastiska byggnadsverk, som började byggas redan på 400- talet f. Kr. är, och är över sexhundra mil lång.

Det gamla Peking
Vill man söka sig bortom Himmelska Fridens Torg och allt det storslagna skall man bege sig till de gamla bostadskvarteren, belägna kring de små sjöarna Houhai och Qianhai, som är uppbyggda av så kallade Hutonger. Hutonger är smala passager (gränder) mellan sammanbyggda bostäder med en liten innegård, hela området påminner om en jättelik labyrint, och här kan man hyra cyklar för att ta sig runt. Bostäderna är små och oftast delar en hel familj på ett enda rum, toaletterna är gemensamma för flera familjer. Det är i Hutong-kvarteren, som man upplever det traditionella kinesiska vardagslivet.

Konst
Pekings konstcentrum håller till i fabrik nummer 798 i industriområdet Dashanzi. Området har ett tiotal gallerier och är ett verkligt centrum för kinesiskt samtidskonst. Blev världskänt när några scener från Kill Bill spelades in här.

Nattliv och nöjen
Peking har också ett sprudlande nattliv, allt fler barer och klubbar öppnar, och nöjeslivet blir alltmer västerländskt. Ett populärt nöjesområde under kvällstid är Sanlitun i Chaoyang, öster om den gamla stadsmuren, med den välkända Bargatan.

Tehus
Pekings tehustradition har gamla anor. Tianqiao Happy Teahouse har funnits sedan 1933 och här kan man uppleva de gamla tetraditionerna blandat med underhållning.

Pekingoperan
Ett måste för den som vill få sitt behov av opera, mim, tal, akrobatik och överdådiga dräkter stillat.

Shopping
Peking är ett eldorado för den som gillar att shoppa. Märkeskläder, billiga kopior, elektronik, sidentyger, hantverk och många är de marknader som hålls runtomkring i Peking, där en av de mer kända är sidenmarknaden (Xiushui), där man kan hitta allt – precis allt.  I stort sett kan man säga att Peking har fyra huvudsakliga shoppingdistrikt; det är Wangfujing, med många små modebutiker, Xidan, med stora lyxiga varuhus, Dongdang, för den som gillar märkeskläder och Qianmen, har prisvärda sko- och klädaffärer. Elektronik shoppar man med fördel i Zhongguancum eller Silicon Valley som det också kallas.

Restauranger
Maten i Peking är otroligt god och den finns precis överallt, från små kinesiska hål i väggen där maten tillagas framför dina ögon, till exklusiva restauranger med delikatesser från Kinas alla hörn.

Språkkurser Peking Kurser 18+

Normalkurs

Kurslängd: 2-11 veckor.

Undervisning 20 lektioner + tillvalsämnen (à 50 min) per vecka.

Max 12 studenter per klass, i genomsnitt 5-6 studenter per klass. Oavsett om du är nybörjare eller avancerad så finns det en nivå som passar just dig. Kursen består av att lära sig tala, läsa och skriva på mandarin.

Intensivkurs

Kurslängd: 2-11 veckor.

Undervisning 30 lektioner + tillvalsämnen (à 50 min) per vecka.

Max 12 studenter per klass, i genomsnitt 5-6 studenter per klass. Oavsett om du är nybörjare eller avancerad så finns det en nivå som passar just dig. Kursen består av att lära sig tala, läsa och skriva på mandarin.

Terminskurs

Kurslängd: 12-23 veckor. Undervisning 20 lektioner + tillvalsämnen (à 50 min) per vecka.

Max 12 studenter per klass, i genomsnitt 5-6 studenter per klass. Oavsett om du är nybörjare eller avancerad så finns det en nivå som passar just dig. Kursen består av att lära sig tala, läsa och skriva på mandarin.

Helårskurs

Kurslängd: 36 veckor. Undervisning 20 lektioner (à 50 min) per vecka.

Max 12 studenter per klass, i genomsnitt 5-6 studenter per klass. Oavsett om du är nybörjare eller avancerad så finns det en nivå som passar just dig. Kursen består av att lära sig tala, läsa och skriva på mandarin.

Enskild undervisning

Kurslängd: 1-4 veckor. Undervisning 20 lektioner (à 40 min) per vecka.

Du har en egen lärare till ditt förfogande och kan välja att lägga upp din undervisning så att den skräddarsys för just dina behov. Våra  lärare kan undervisa dig i ditt hem, på din arbetsplats eller på skolan. Tidpunkt på dagen väljer du själv.

 

Studenthem

Studenhemmet erbjuder enkelrum med dusch/WC, TV, bord, säng och kylskåp inhyser studenter från olika länder som studerar i Peking. Kök och tvättstuga delar du gemensamt med de

Delad lägenhet

Delad lägenhet tillsammans med andra studenter där du har ditt eget sovrum och delar kök, vardagsrum och badrum med de andra i bostaden.

Värdfamilj

Värdfamilj är det bästa sättet att få tillägna sig det kinesiska vardagslivet, dess kultur och ett utmärkt tillfälle att få tala och öva sin kinesiska. Våra värdfamiljer är noggrant utvalda av skolan och är vana vid att ta hand om våra språkresestudenter. Hos värdfamiljen bor du i enkelrum och äter frukost och middag (halvpension) med dem.

Priser och datum

Priser

Normalkurs 2 veckor
3 980 SEK
Normalkurs 4 veckor
6 420 SEK
Normalkurs 8 veckor
10 520 SEK
Kontakta oss på Studin för priser på fler/ udda veckor

Kontakta oss för priser på intensivkurser 30 lektioner i veckan.

Terminskurs 13 veckor
14 980 SEK
Terminskurs 14 veckor
15 810 SEK
Terminskurs 16 veckor
17 490 SEK
Terminskurs 20 veckor
20 850 SEK
Kontakta oss på Studin för priser på längre termin.

Helårskurs, 36 veckor
34 880 SEK

Privat undervisning
Kontakta oss på Studin för priser

För perioden 1 juli t.om 31 augusti så tillkommer ett sommartillägg på ca 200 SEK per vecka.

Boende och andra avgifter

Ankomst boende: söndag

Transfer enkel från flygplatsen ca 450 SEK

Skolans visumavgift för längre studier
3 130 SEK

Värdfamilj enkelrum
Från ca 1 900 SEK / vecka

Delad lägenhet, enkelrum
Från ca 1 500 SEK / vecka

Student residens
Från ca 1 600 SEK / vecka

Högsäsongstillägg boende 1/7-31/8 170 SEK / vecka

Datum

Startdatum

January 5, February 2, March 2, April 6, May 4, June 1, July 6, August 3, September 7, October 12 , November 2 and December 7

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Inga speciella förkunskaper i språket krävs. Du kommer att placeras i en grupp anpassad efter din nivå, allt i från nybörjare till avancerad.

CSN

Kursen ger rätt till studie­medel från och med den 1 juli det år du fyller 20 år.
Du kan låna för kursavgiften samt för uppehälle, flyg t/r, samt försäkring.

Läs mer om vad som gäller på vår sida om CSN

Hör av dig till oss om du vill veta mer!

 

Ansökan

Du klickar på ANSÖKAN och fyller i ansökningsformuläret.
När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och hjälper dig vidare.

Kostnadsfri tjänst

STUDINS tjänst är kostnadsfri. Vi hjälper dig med information, studievägledning ansökan, rådgivning om boende, CSN ansökan samt studentvisum. Allt tills du är på plats!

Intresserad av Peking – Global Exchange Education Center ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig.
  Du får en personlig kontaktperson på STUDIN som stämmer av dina önskemål avseende kurstyp, antal veckor, startdatum, samt om du eventuellt vill ha hjälp med att boka skolans boende under hela eller del av studietiden.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig och eventuellt kontakta dig per telefon.
  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där.

  Dina personuppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Nationalitet

  Skola och Kurs

  Förkunskaper

  Önskad kurstyp

  Önskad kursstart

  Önskad kurslängd (antal veckor)

  Skolans boende

  Jag vill ha hjälp med att boka skolans boende

  JaNej

  Om du vet vilken typ av boende du är intresserad av fyll i det här

  CSN

  Jag avser att använda mig av studiemedel från CSN

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig