Tyska i Berlin

SPRÅKKURS TYSKA – BERLIN

Språkkurser i tyska för vuxna i alla åldrar, från nybörjare till avancerad, start året om. Studera tyska i Tyskland!

Kursorten

studera tyska berlinStudera tyska i Berlin, Tyskland

Studera tyska i Berlin! Tyska är ett världsspråk som talas av omkring 120 miljoner människor i världen. Att kunna tyska ger dig stora fördelar och karriärmöjligheter. Plugga tyska på en språkkurs i den pulserande världsmetropolen Berlin. Här studerar du tyska på en av Tysklands främsta språkskolor med ett stort campus mitt i den trendiga och livliga stadsdelen Prenzlauer Berg.

studera tyska i tyskland berlinPlugga i Berlin – tyska språkkurser i Tyskland

För en svensktalande är tyska inte svårt att lära sig. När du studerar tyska på en språkkurs i Berlin i Tyskland kommer du snabbt in i tyska språket och kan på förhållandevis kort tid avancera till en nivå som gör att du kan förstå, tala och skriva tyska bra.

studera tyska berlinVarför lära sig tyska i Berlin?

Tyskland är ett av Europas och världens viktigaste länder och Sveriges viktigaste handelspartner. Näringsliv och organisationer i både Sverige och Tyskland behöver flerspråkiga medarbetare som kan kommunicera på tyska.

Med språkkunskaper i tyska har du möjlighet att jobba i Tyskland eller på tyska företag i världen eller studera vidare på ett universitet eller en yrkeshögskola i Tyskland. Med tyska språkkunskaper öppnar sig globala karriärmöjligheter…

studera tyska berlin tysklandStudera tyska i världsmetropolen Berlin!

Berlin är en fascinerande och dynamisk världsmetropol med hög puls, en levande stad där modernitet blandas med kejserlig prakt och där den dramatiska nutidshistorien finns närvarande i varje gathörn. Berlin sjuder av kreativitet och ungdom och här finns en kosmopolitisk känsla och stor mångfald. Berlin attraherar unga människor från hela världen.

Upptäck den pulserande internationella atmosfären i den tyska huvudstaden med en språkkurs. Ta del av Berlins fängslande kultur- och nöjesliv och lär dig mer om både Berlins intressanta historia och upplev hur det är att leva som student i den tyska huvudstaden…

Skolan

studera tyska berlin tyskland

Plugga tyska i Berlin – språkkurser tyska i Tyskland

Språkskolan GLS är en av Tysklands främsta språkskolor. Det stora campusområdet ligger mitt i den populära och bohemiska stadsdelen Prenzlauer Berg, bland cafeér, barer, konstgallerier och designbutiker.

Campus och faciliteter är oöverträffade när det gäller språkskolor i Europa. Här finns utöver flera stora skolbyggnader med moderna klassrum och studentlounger, bibliotek, bokhandel, två restauranger, två skolhotell och ett vackert renoverat badhus med swimmingpool.

Video

Video GLS Berlin

Aktiviteter

plugga tyska tyskland berlin

Studentliv mitt i Berlin

Skolan har ett aktivitetsprogram med sociala aktiviteter varje vecka så att du får ut det mesta av din tid på språkkursen. Varje vecka organiseras minst tre sociala aktiviteter, bland annat pubkvällar, stadsvandringar och båtfärder. Du kan även välja att följa med på organiserade weekendutflykter till bl.a Potsdam, Dresden, Leipzig.

Berlin är en verklig storstad och som student här har du hela stadens utbud av kultur, sevärdheter och nöjen att upptäcka och ta del av. Stadsdelar som Mitte, Kreuzberg, Friedrichshain, Prenzlauer Berg, Neukölln eller Charlottenburg har alla sin speciella särprägel och här finns det något att se och göra för alla intresseområden och alla smaker, alla dygnets timmar.

Kurser

GLS Berlin erbjuder språkkurser i tyska för vuxna i alla åldrar och på alla språknivåer, från nybörjare till avancerad. Här finns även kurser för de tyska språkcertifikaten, universitetsförberedande kurser och kurser för yrkesverksamma. Under sommarhalvåret arrangerar skolan junior campus utanför Berlin och München för ungdomar.

Här kan du ladda ned en pdf med alla skolans kurser

Boende

Studentboende Berlin

GLS erbjuder ett flertal boendealternativ. Du kan bo på campus i skolans egna studiolägenheter, i delade studentlägenheter utanför campus, i allmänna studentresidens, eller i eget rum hos värdfamilj/inneboende.

Här kan du läsa mer om skolans olika boendealternativ i Berlin

Vi hjälper dig självklart med att boka skolans boende.

Du kan även välja att boka ditt boende på egen hand.

Priser och datum

Undervisningsavgifter

STUDIN är representant för GLS i Berlin. Genom våra särskilda rabatter och avtal kan vi vanligtvis erbjuda dig ett lägre pris än skolans officiella kursavgifter.
Kontakta oss för aktuella priser!

När vi skrivit in dig på skolan kan du välja mellan att betala avgiften via oss eller direkt till skolan.

Startdatum

Möjlighet finns att starta året om, nästan varje vecka. Du väljer själv antal veckor du vill studera och kan alltid förlänga din kurs när du är på plats.

CSN

De flesta av skolans heltidskurser berättigar till studie­medel från CSN. Språk­kurserna är på gymnasial nivå, vilket innebär att de ger rätt till studie­medel från och med den 1 juli det år du fyller 20 år.

Du kan ha lån och bidrag för uppehälle under den tid kursen pågår. Du kan även låna till undervisningsavgift samt för resa t.o.r och försäkring.

Läs mer om vad som gäller på vår sida om CSN

Hör av dig till oss om du vill veta mer!

Ansökan

Ansökan

När du har gjort en Ansökan kontaktar vi dig och hjälper dig vidare med prisuppgifter eller en offert, boendealternativ och kursalternativ. Ansökan är inte bindande.

Kostnadsfri tjänst

STUDINS tjänst är kostnadsfri. Vi hjälper dig med information, studievägledning och CSN. Allt tills du är på plats!

Intresserad av Tyska i Berlin ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig.
  Du får en personlig kontaktperson på STUDIN som stämmer av dina önskemål avseende kurstyp, antal veckor, startdatum, samt om du eventuellt vill ha hjälp med att boka skolans boende under hela eller del av studietiden.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig och eventuellt kontakta dig per telefon.
  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där.

  Dina personuppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Nationalitet

  Skola och Kurs

  Förkunskaper

  Önskad kurstyp

  Önskad kursstart

  Önskad kurslängd (antal veckor)

  Skolans boende

  Jag vill ha hjälp med att boka skolans boende

  JaNej

  Om du vet vilken typ av boende du är intresserad av fyll i det här

  CSN

  Jag avser att använda mig av studiemedel från CSN

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig