Tyska i Berlin

SPRÅKKURS TYSKA – BERLIN

Studera tyska i Berlin. Språkresa & språkkurs i Tyskland. Plugga tyska på språkskola i Prenzlauer Berg. 

 

Kursorten

studera tyska berlinStudera tyska i Berlin, Tyskland

Studera tyska i Berlin! Tyska är ett världsspråk som talas av omkring 120 miljoner människor i världen. Att kunna tyska ger dig stora fördelar och karriärmöjligheter. Plugga tyska på en språkkurs i den pulserande världsmetropolen Berlin. Här studerar du tyska på en av Tysklands främsta språkskolor med ett stort campus mitt i den trendiga och livliga stadsdelen Prenzlauer Berg.

studera tyska i tyskland berlinPlugga i Berlin – tyska språkkurser i Tyskland

För en svensktalande är tyska inte svårt att lära sig. När du studerar tyska på en språkkurs i Berlin i Tyskland kommer du snabbt in i tyska språket och kan på förhållandevis kort tid avancera till en nivå som gör att du kan förstå, tala och skriva tyska bra.

studera tyska berlinVarför lära sig tyska i Berlin?

Tyskland är ett av Europas och världens viktigaste länder och Sveriges viktigaste handelspartner. Näringsliv och organisationer i både Sverige och Tyskland behöver flerspråkiga medarbetare som kan kommunicera på tyska.

Med språkkunskaper i tyska har du möjlighet att jobba i Tyskland eller på tyska företag i världen eller studera vidare på ett universitet eller en yrkeshögskola i Tyskland. Med tyska språkkunskaper öppnar sig globala karriärmöjligheter…

studera tyska berlin tysklandStudera tyska i världsmetropolen Berlin!

Berlin är en fascinerande och dynamisk världsmetropol med hög puls, en levande stad där modernitet blandas med kejserlig prakt och där den dramatiska nutidshistorien finns närvarande i varje gathörn. Berlin sjuder av kreativitet och ungdom och här finns en kosmopolitisk känsla och stor mångfald. Berlin attraherar unga människor från hela världen.

Upptäck den pulserande internationella atmosfären i den tyska huvudstaden med en språkkurs. Ta del av Berlins fängslande kultur- och nöjesliv och lär dig mer om både Berlins intressanta historia och upplev hur det är att leva som student i den tyska huvudstaden…

Skolan

studera tyska berlin tyskland

Plugga tyska i Berlin – språkkurser tyska i Tyskland

Språkskolan GLS är en av Tysklands främsta språkskolor. Det stora campusområdet ligger mitt i den populära och bohemiska stadsdelen Prenzlauer Berg, bland cafeér, barer, konstgallerier och designbutiker.

Campus och faciliteter är oöverträffade när det gäller språkskolor i Europa. Här finns utöver flera stora skolbyggnader med moderna klassrum och studentlounger, bibliotek, bokhandel, två restauranger, två skolhotell och ett vackert renoverat badhus med swimmingpool.

Video

Video GLS Berlin

Aktiviteter

plugga tyska tyskland berlin

Studentliv mitt i Berlin

Skolan har ett aktivitetsprogram med sociala aktiviteter varje vecka så att du får ut det mesta av din tid på språkkursen. Varje vecka organiseras minst tre sociala aktiviteter, bland annat pubkvällar, stadsvandringar och båtfärder. Du kan även välja att följa med på organiserade weekendutflykter till bl.a Potsdam, Dresden, Leipzig.

Berlin är en verklig storstad och som student här har du hela stadens utbud av kultur, sevärdheter och nöjen att upptäcka och ta del av. Stadsdelar som Mitte, Kreuzberg, Friedrichshain, Prenzlauer Berg, Neukölln eller Charlottenburg har alla sin speciella särprägel och här finns det något att se och göra för alla intresseområden och alla smaker, alla dygnets timmar.

Kurser

Du kan välja mellan standard språkkurs i tyska på förmiddagar eller semi-intensiv eller intensivkurs med lektioner och workshops även på eftermiddagar.

Speciella kurser finns även för dig som är 30 +, för dig som är yrkesverksam (tyska för affärer, medicin, juridik, journalistik samt tyska för språklärare.)

Examensförberedelse för tyska språktest.
2 – 4 veckors examensförberedande kurser för de officiella nationella tyska språkcertifikaten (som bl.a kan krävas för arbete eller vidare studier i Tyskland) 

Pathway till tyska universitet.
Speciella kurser förbereder dig för att kunna ansöka till och studera på universitet i Tyskland. 

Kontakta STUDIN för mer information om specialkurserna.

 

Boende

studera tyska tyskland

Studentboende Berlin

GLS erbjuder ett flertal boendealternativ. Du kan bo på campus i skolans egna studiolägenheter, i delade studentlägenheter utanför campus, i allmänna studentresidens, eller i eget rum hos värdfamilj/inneboende

Vi hjälper dig med att boka skolans boende om du vill.

Om du lånar av CSN så utbetalas ditt lån för uppehälle månadsvis. Det är därför mest fördelaktigt för dig att inte boka boende för hela tiden i förväg.

Vi rekommenderar att du istället bokar cirka 1 månads boende och sedan eventuellt förlänger ditt boende på plats. Du kommer att träffa många nya vänner och få många förslag och tips på boende när du väl är på plats.

Du kan läsa mer om detta på sidan FAQ språkresor och språkkurser utomlands

Priser och datum

Kurser startar varje vecka året om

Kurser startar varje måndag, alla nivåer utom nybörjarkurser som startar två gånger per månad.

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Inga speciella förkunskaper krävs.

CSN

Kursen ger rätt till studie­medel från och med den 1 juli det år du fyller 20 år.
Du kan låna för kursavgiften samt för uppehälle, flyg t/r, samt försäkring.

Läs mer om vad som gäller på vår sida om CSN

Hör av dig till oss om du vill veta mer!

Ansökan

Du klickar på ANSÖKAN och fyller i ansökningsformuläret.
När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och hjälper dig vidare.

Kostnadsfri tjänst

STUDINS tjänst är kostnadsfri. Vi hjälper dig med information, studievägledning ansökan, rådgivning om boende, CSN ansökan samt studentvisum. Allt tills du är på plats!