Atelier Chardon Savard

ATELIER CHARDON SAVARD

Studera modedesign, fashion design på modeskolan Atelier Chardon Savard. Praktisk fransk modeutbildning i fashion design på campus i kreativa Kreuzberg i Berlin

Skolan

atelier chardon savard berlin

Studera modedesign i Berlin – Atelier Chardon Savard

Studera modedesign, fashion design, på den franska modeskolan Atelier Chardon Savard.

På Atelier Chardon Savard kan du studera en praktisk fransk modeutbildning i Berlin. Programmet ges helt på engelska på campus mitt i det kreativa och unga Kreuzberg i Berlin.

studera mode berlin atelier chardon savard

Praktisk modeutbildning

Med erfarna föreläsare från modevärlden, relevant input från modeindustrin och individuellt stöd under hela programmet förbereds du för att bli en professionell modedesigner.

Atelier Chardon Savard är en modeskola där din kreativitet och upptäckarlust står i fokus. Metodiken är rent praktisk – du arbetar med mode från första dagen på skolan.

studera modedesign

Praktiska färdigheter och professionellt nätverk

Praktiska projekt utgör basen för hela utbildningen. Redan från första dagen får du solid kunskap om modeindustrin och förstärker dina tekniska och kreativa färdigheter. Du lär känna den professionella sidan av modeindustrin och modevärlden och skapar värdefulla kontakter.

De praktiska projekten blir längre och mer utmanande under dina studier och möjliggör din smidiga övergång till yrkesvärlden. Du får stöd och handledning av Atelier Chardon Savard både under dina studier och under din praktiktermin som är en del av utbildningen.

studera fashion berlin atelier chardon savard

Jobba med Fashion Design

På Atelier Chardon Savard utvecklas och främjas din kreativa talang. Du förvandlas till en kreativ och professionell modedesigner som kan hantera mode- och designindustrins krav.

Programmet förbereder dig för jobb som bl.a:  designer för modeföretag, designer på förlag, gallerier eller redaktionella kontor, stylist i film-, tv- eller teaterbranschen, trend-scout för media-, konst- och inredningsföretag, art director på designbyråer, skribent och illustratör för tidningar och förlag i modevärlden.

studera mode atelier chardon savard

Om Atelier Chardon Savard

Atelier Chardon Savard är en fransk modeskola som grundades 1988 av Cyrille Chardon and Dominique Savard. Kreativitet är kärnan i denna skola vars verksamhet mest påminner om ett livligt forskningslaboratorium, fullt av aktivitet, skapande och undervisning.

Atelier Chardon Savard erbjuder nu i samarbete med tyska högskolan Macromedia University sitt kandidatprogram i modedesign, fashion design, för internationella studenter i Berlin.

plugga mode berlin

Fokus på den kreativa processen

Skolans princip är att kreativitet kan läras ut – det handlar om att utveckla och bemästra den kreativa processen.

Atelier Chardon Savards undervisningsmetoder uppmuntrar intuition och djärvhet. Lärarna driver på, triggar och formar studenternas egna kreativa process. Undervisningen är praktisk och långt ifrån en normal akademiska utbildning.

Upptäckt, innovation och kreativt flöde är viktiga delar men skolans atmosfär av frihet kräver samtidigt mycket noggrannhet och metod i utförandet av uppgifter.

studera mode berlin atelier chardon savard

Din väg in i modebranschen

Oavsett om du är en erfaren designer eller en absolut nybörjare vill skolan främja dina talanger och uppmuntra din kreativitet så att du kan förverkliga din dröm om att bli en professionell modedesigner. Genom konstant övning förbereds du för modebranschen.

studera fashion berlin

Direkt från skola till praktisk yrkeskarriär

Det mycket praktiska och kreativa programmet avslutas med en praktiktermin / internship på ett modeföretag. Med handledning av dina lärare kommer du att omsätta allt du lärt dig praktisk yrkesutövning – direkt efter dina studier kan du dyka in i arbetsvärlden utan avbrott och börja bygga ditt professionella nätverk.

Utbildningen öppnar många dörrar till den kreativa världen och många olika nischer i mode- och designindustrin i Berlin och internationellt.

studera mode berlin atelier chardon savard

Modernt kreativt campus mitt i Berlin

Utbildningen i Fashion Design på Atelier Chardon Savard ges i samarbete med Macromedia University i Berlin. Här studerar du på ett ungt kreativt campus med mycket nära kontakter till branscher och industri. Läs mer om Macromedia University här 

Läs mer om modeskolan Atelier Chardon Savard website här

Kurser

Utbildningar Atelier Chardon Savard

Bachelor/ Kandidat Fashion Design, 3,5 år (varav 1 termin praktik)

210 ECTS
Du studerar bl.a: 

Form, drapering, skiss
Färgteori och textilteknik
Mode och konsthistoria
Modedesign, tillskärning, bearbetningsteknik, textildesign
Collection development, modeillustration
Modetrender, analys
Digital kommunikation
Praktiska projekt, fördjupad praktik genom företagsamarbeten
Praktik / internship

Läs mer om utbildningen på Atelier Chardon Savard websida här 

Boende

Boende i Berlin

Skolan har inget studentboende men när du blir antagen får du hjälp av universitetets International Office med tips på bostadsförmedlingar, studentlägenheter och studentresidens. Det finns gott om boendemöjligheter i Berlin och vanligt är att hyra ett rum i en större lägenhet som delas med andra studenter. Studentboende är förhållandevis prisvärt i jämförelse med andra världsstäder. Som student i Berlin har du även möjlighet till mycket rabatterad kollektivtrafik.

Vi hjälper dig med mer information om boende vid studievägledning och under ansökningsprocessen!

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

BA Fashion Design: 4 050 Euro / termin
En registration fee på 500 Euro som betalas i samband med att du bekräftar din plats.

Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

Alla program startar i oktober varje år
Läsåret är indelat i 2 terminer:
Vinter: okt – feb
Sommar: mars – juli

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

Engelska

För att bli antagen till kandidat/ bachelor krävs officiellt test i Engelska genom IELTS 6.0 eller TOEFL iBT 72

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Atelier Chardon Savard i Sverige och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.