BHMS Business and Hotel Management School

Studera hotel management på hotellskola i Schweiz – BHMS

Studera på hotellskola i Schweiz. Hotel Management & Culinary Arts. Hotell & kockutbildning på hotellskola i Schweiz. Yrkesutbildning med betald praktik 1-3 år

BHMS i Luzern Schweiz är en av världens främsta hotellskolor. Här får du en internationellt gångbar branschutbildning inom hospitality eller en internationell konditor- eller kockutbildning. 

Exklusivt stipendium när du ansöker genom STUDIN!
3 000 CHF i reducerad undervisningsavgift
Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Skolan

hotellskola

Språngbräda till en internationell yrkeskarriär inom hotell och culinary arts

Vill du snabbt komma ut i arbetslivet och påbörja en karriär i den fartfyllda och globala hotell och hospitality branschen? Här har du möjligheten till en internationellt erkänd topputbildning inom en expanderande bransch!

hotellskola schweiz

En hotellutbildning i världsklass!

Hotell, hospitality och kockutbildningarna i Schweiz är världsberömda och utbildningarna inom hotel management, hospitality och culinary arts är internationellt erkända för sin höga kvalitet. När du har gjort en hotellutbildning eller kockutbildning i Schweiz har du alla möjligheter till en lyckad karriär i den globala hotell- och turismbranschen.

hotellutbildning schweiz

Business & Hotel Management School – B.H.M.S

B.H.M.S är en högt rankad schweizisk hotellskola med ackrediterade business utbildningar inom hotel management och hospitality management samt kockutbildning och utbildning till konditor, culinary arts . Hotellskolan BHMS och programmen är helt internationella och på campus finns studenter från mer än 70 länder.

BHMS är en exklusiv hotellskola med omkring 400 studenter per år. Klasserna är små, du studerar koncentrerat och praktiskt branschinriktat med mycket individuell handledning och personligt stöd.

BHMS Career Service hjälper dig med jobbplaceringar under utbildningstiden och med jobb och karriärsval efter avslutade studier.

studera hotel management schweiz

En fartfylld internationell bransch med stora karriärmöjligheter

Hotell, hospitality, och turismindustrin fortsätter att växa globalt och inom branschen finns ett ökande behov av kvalificerad ledningspersonal på alla nivåer.

Att arbeta inom hotell och turism är perfekt för dig som är social och service-minded, älskar att resa och att möta nya människor.

Branschen är unikt internationell. Globala hotellkedjor, flygbolag, researrangörer, cruise lines och andra turismföretag erbjuder fantastiska och snabba karriärmöjligheter för unga som är målmedvetna och karriärsfokuserade.

hotellutbildning schweiz

1 årig Diplomutbildning med betald praktik

Hotell och kockutbildningarna på BHMS i Schweiz är flexibelt utformade. Du studerar 6 månader och har sedan 6 månaders praktik. Ett års studier leder till ett Diploma, 2 års studier till ett Advanced Diploma och tre års studier till en kandidatexamen.

Det första 1-åriga diplomprogrammet är en vanlig karriärväg in i den internationella hotell, turism och besöksnäringen. Diplomet består av 6 månaders intensiva studier på campus följt av 6 månaders betald praktik på ett välrenommerat hotell eller hospitalityföretag i Schweiz.

Kandidatexamen på BHMS innebär att du får Bachelor Degree från topprankade Robert Gordon University i Storbritannien.

hotellutbildning schweiz

Betald praktik

Hälften av utbildningstiden på BHMS är betald praktik på noga utvalda och väl ansedda hotell eller företag inom hospitality/turism. Skolans karriärrådgivare ser till att du får en plats som passar dig och dina mål. Under praktiken har du full support och stöd från skolan så att allting blir rätt för dig. Du har en avtalad praktiklön på omkring 2 179 CHF i månaden om du väljer att göra praktiken i Schweiz.

Några exempel på arbetsgivare under praktiken är: Marriot Hotel, Crown Plaza, Savoy Hotel, Carlton Hotel, Radisson Blu, Hotel Warwick Geneva, Grand Hotel Europe, Luzern.

kockutbildning schweiz

Varför studera Hotel management och Culinary arts på B.H.M.S

  • Utbildning i toppklass inom hotell, hospitality och culinary arts (kock och konditor)
  • Yrkesinriktad branschutbildning som leder till jobb internationellt
  • Hälften av utbildningen är betald praktik
  • Möjlighet till Top up degree, kandidatexamen på 6 månader för dig med svensk YH utbildning

hotellutbildning schweiz

Hotellskola med moderna campus mitt i vacker turiststad

Skolans moderna campusbyggnader ligger centralt i Luzern. Livet på campus återspeglar skolans professionella businessinriktning och hotellvärldens dress code gäller för både lärare och studenter.

Alla lärare har utöver sin akademiska meriter praktisk erfarenhet från ledningsnivå inom hotellindustrin. Undervisningen är helt på engelska men du lär dig även tyska under din tid på skolan.

Från campus är det nära till stadens alla restauranter, barer, caféer, shopping och sport- och fritidsaktiviteter.

hotellskola schweiz

Kursorten

hotellskola schweiz

Studera hotell, turism och culinary arts i Schweiz

Över 7000 studenter varje år från hela värden studerar Hotel management och Culinary arts på de välkända hotellskolorna i Schweiz. Hög kvalitet på utbildning, hög levnadsstandard, landets internationella atmosfär och läget mitt i hjärtat av Europa har gjort Schweiz till ett mycket attraktivt land för den som vill satsa på en yrkeskarriär i den globala hotell- och turismindustrin.

hotellskola schweiz

Luzern

Luzern är en verkligt internationell turistdestination och Schweiz mest besökta stad. Staden är vackert belägen mitt i Schweiz vid Luzernsjön med vyer över de närliggande alperna. Turister från hela världen besöker staden och här finns flera av Schweiz mest kända hotell. Här finns ett livligt studentliv och mängder av möjligheter till kulturella aktiviteter, sport och naturupplevelser.

Luzern har bra tågförbindelser, till storstaden Zürich tar det bara 50 minuter. Det är också lätt att ta sig till europeiska storstäder som Paris, Milano, München, Frankfurt och Wien.

Max från Stockholm på BHMS

Sandra från Tranemo på BHMS

Jenny från Sverige på BHMS

Kurser

Utbildningar B.H.M.S

Det flexibla studieupplägget gör att du kan läsa valfritt 1 – 3 år:
Diploma, 1 år
Higher Diploma, 2 år
Bachelor/Kandidat, 3 år
Kandidaten valideras av Robert Gordon University, Aberdeen, Storbritannien.

Varje läsår består av 1 termin studier + 1 termin betald praktik.

Skolan har även ett mycket populärt och lärorikt 2 veckors ”prova-på-program” under sommaren, se mer nedan.

Nedan finner du kortare beskrivningar av programmen.
För utförlig information se vidare på BHMS website här

Top up degree för dig med YH examen

Du som har läst en 2-årig YH utbildning inom Hospitality Management har möjlighet att direkt påbörja år 3 och ta en kandidatexamen / Bachelor på 1 år. Möjlihet finns även att på cirka 1,5 år ta en masterexamen på BHMS!

Kontakta STUDIN för mer information om dina möjligheter!

Boende

Campusboende

Skolan har flera moderna studentresidens i centrala Luzern. Att bo på skolans studentresidens liknar hotellboende och studentresidensen sköts som hotell av studenterna på skolan. Boende finns i moderna och fullt utrustade enkel och dubbelrum eller studios. Varje rum har eget badrum/wc, pentry och kabeltv. Residensen har även kök, restaurant, bibliotek, datasal och studentlounger.

Boende på egen hand

Det går även att hyra rum som inneboende eller att hyra rum i delad lägenhet med andra studenter i Luzern.

Vi hjälper dig med boendealternativ och priser kring boende i samband med studierådgivning och ansökan.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2020 – 2021

STUDIN är BHMS officiella representant i Sverige och hjälper med ansökan och information helt kostnadsfritt.
Terminsavgifterna betalar du direkt till skolan.

År 1 Diploma, 24 100 CHF
År 2 Higher Diploma 25 100 CHF
År 3 Bachelor 26 100 CHF

Application fee 500 CHF
Operating Expenses: 1800 CHF (bl.a obligatorisk försäkring, registration fee, enrolment fee, industry placement service, airport pick up, utflykter etc)

När du ansöker genom STUDIN har du speciellt förmånliga villkor med bl.a reducerad depositionsavgift till skolan.

Stipendium

Exklusivt stipendium när du ansöker genom STUDIN!
3 000 CHF i reducerad undervisningsavgift
Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för studieavgifterna samt för uppehälle/boende under studietiden, samt resa t.o.r och försäkring.

Terminsdatum

Ansökan och antagning sker löpande. Det finns möjlighet att påbörja utbildningen 8 gånger per år: jan, feb, apr, maj, jul, aug, okt, nov.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Engelska

VG / C i engelska A och B / 5 och 6.
Om du inte har tillräcklig nivå på engelskan kan du göra skolans English Placement Test eller visa resultat från IELTS på minst 5.0-5.5

Vi hjälper dig med engelska om du vill studera på skolan.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för B.H.M.S och hjälper dig kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan. Kontakta oss för rådgivning kring dina studier.

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website.
Vi kontaktar dig då omgående och hjälper dig vidare.

Översättning av betyg

För ansökan till något av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.