Glion

GLION Institute of Higher Education

Studera på Glion i Montreux Schweiz. Utbildningar i Hotell & Business Management på en av världens främsta hotellskolor. Kandidatprogram & master i Schweiz

Skolan

 

studera glion schweiz

 

Glion Institute of Higher Education

Glion Institute of Higher Education är en av världens främsta högskolor för utbildningar inom hotel management, hospitality och luxury management.

Glion grundades 1962 och har flera campus, huvudcampus ligger i Montreux i Schweiz men högskolan är mycket internationell och har även campus i bl.a London.

Glion erbjuder ett kandidatprogram i International Hospitality Business och flera masterprogram inom hotel management, business och luxury management.

Glion rankas som en av världens främsta högskolor inom hospitality och en examen från Glion värderas högt av arbetsgivare.

studera glion schweiz

En värld av möjligheter

På Glion får du en schweizisk kvalitetsutbildning inom hospitality av internationell toppklass. Varje del av programmet och studentlivet på högskolan förbereder dig för en global karriär.

Varje dag på campus är du involverad i en högklassig professionell miljö i sällskap med studenter, lärare och branschledare från hela världen. Förutom campus i Schweiz och London kan du även välja att studera en termin i Spanien eller Kina.

studera glion schweiz

Internationell praktik på framstående företag

Glion har starka och väletablerade relationer med de absolut ledande varumärkena inom international hospitality, hotell-, lyx- och evenemangsindustrin.

Under studierna får du tillgång till internships / praktikterminer som utvecklar dig professionellt och ger dig arbetslivserfarenheter som är ovärderliga för din framtida yrkes- och karriärutveckling.

Skolans mer än 4000 internationella partners inom hotell, hospitality, leisure och lyxbranscherna garanterar att du får en skräddarsydd praktik av toppkvalitet. 

glion schweiz

Världsrykte

Glions exceptionella nivå är erkänd inom branschen. Glion rankas globalt bland de topp tre högskolorna inom Hospitality och Leisure Management. Skolan rankas även som en av de främsta inom Employer Reputation i sitt område (*QS World University Rankings by subject 2020).

98% av skolans studenter har ett eller flera jobberbjudanden redan vid examen.

glion schweiz

Din personliga utveckling

En utbildning på Glion kombinerar akademisk stringens, praktiska färdigheter och professionella internships – allt med fokus på att utveckla de färdigheter som är en förutsättning för en yrkeskarriär i den moderna globala ekonomin.

Den tillämpade utbildningen i kombination med skräddarsydd karriärsupport ger dig anställningsmöjligheter i en rad olika affärsområden och branscher.

glion schweiz

Små klasser & nära handledning

På Glion studerar du i små klasser och en personlig inlärningsmiljö med nära handledning av dina lärare (förhållandet student – lärare är 15:1). Du får kontinuerlig feedback och hjälp med att utveckla dina kompetenser.

Undervisningen är i hög grad erfarenhetsbaserad, du arbetar med verkliga affärsprojekt för skolans branschpartners och lär dig att lösa problem och utmaningar och använda dig av de möjligheter som finns i den verkliga världen.

glion schweiz hotellutbildning

Med världen som klassrum

Glion huvudcampus ligger i bergen med utsikt över Montreux och är en av de vackraste miljöerna man kan tänka sig för en skola.
Glion London ligger på University of Roehamptons campus, cirka 40 minuter med kollektivtrafik från centrala London.

Genom Glions partnerskolor har du även möjlighet att tillbringa en termin i Paris på École Ducasse samt på Les Roches i Marbella, på Spaniens solkust. Glion har även ytterligare ett modernt campus i Schweiz samt en skola i Shanghai i Kina.

Tillsammans med dina internationella praktikterminer ger detta dig möjligheten att bo, studera och arbeta i fem olika länder medan du slutför din examen.

Du kan läsa mer om skolan på Glion webbsida här

glion schweiz

Kurser

Utbildningar

Kandidat/ Bachelor, 3, 5 år

  • Bachelor’s in International Hospitality Business

    2 terminer (2 x 6 månader) praktik ingår i programmet

Master, 1, 5 år

  • Master of Science in Luxury Management and Guest Experience
  • Master of Science in International Hospitality Business
  • Master of Science in Real Estate, Finance and Development
  • Master of Science in Hospitality, Entrepreneurship and Innovation 

    6 mån praktik ingår i programmen

 

Boende

Campusboende

Glion Institute of Higher Education har boende på campus. Du kan välja boende i delat rum eller enkelt rum.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2021

STUDIN är officiell representant för Glion i Sverige och hjälper dig kostnadsfritt information, studievägledning & ansökan.
Terminsavgifterna betalar du direkt till skolan.

Kandidat / Bachelor, 3, 5 år, 155 100 CHF totalt
32 000 – 37 000 CHF / termin (Schweiz)
21 000 GBP / termin (London)
Under praktikterminerna ingen undervisningsavgift

Master
50 000 CHF
35 000 GBP

CSN

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för uppehälle under hela utbildningstiden.
Du kan även ha lån för undervisningsavgifter samt för flygresa t o r och försäkring.

Stipendier

Skolan har ett flertal stipendier, vi hjälper dig i samband med ansökan.
Kontakta STUDIN för mer information.

Startdatum

Möjlighet finns att starta 2 gånger per år: mars och september.
Vi tar emot ansökningar löpande och du kan anmäla dig för kursstarter långt i förväg.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

Engelska

Om du har betyg C/VG eller högre i Engelska 5 & 6 / A & B behöver du inte göra engelskatest. Annars krävs IELTS 6.0 /TOEFL 80 eller motsvarande.

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Glion i Sverige och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.