Le Cordon Bleu London

STUDERA TILL KOCK OCH KONDITOR UTOMLANDS – LE CORDON BLEU LONDON

Studera till kock och konditor vid världens främsta restaurangskola Le Cordon Bleu! Le Cordon Bleu är världsledande inom matlagningskonst, hospitality och management. All undervisning är på högsta nivå och utbildningarna i absolut världsklass.

Skolan

 le-cordon-ble-logotype

Le Cordon Bleu

Le Cordon Bleu räknas som en av världens främsta restaurangskolor och har varit världsledande inom matlagningskonst och hospitality allt sedan den grundades i Frankrike 1896.

På Le Cordon Bleu tränas framtidens stjärnkockar, konditorer, krögare och restaurangchefer i matlagning, hospitality och management.

Utbildningarna passar dig som vill bli kock, konditor, bagare, hovmästare, köks- och restaurangchef och service manager inom hotell och turism och som vill ha en utbildning som rankas mycket högt i hela världen!

Ett diplom från Le Cordon Bleu väger mycket tungt i branschen och ger dig möjligheten till en spännande och framgångsrik karriär i restaurang- och hotellbranschen.

le-cordon-bleu-london-chefs

Gör internationell karriär i en snabbt växande bransch

Hotell och restaurangbranschen är en av världens snabbast växande branscher. Intresset för matlagning och kulinariska upplevelser ökar ständigt samtidigt som världsturismen växer år efter år.

Efterfrågan på välutbildad personal är stor samtidigt som konkurrensen om de bra jobben är tuff.

Med ett diplom från Le Cordon Bleu kommer du att särskilja dig från mängden och utmärka dig för en fantastisk karriär.

Diplomen från Le Cordon Bleu anses som branschens finaste och mest kompletta och de öppnar för karriärmöjligheter över hela världen.

le-cordon-bleu-london-demo-class

Lär dig av stjärnkockar

På Le Cordon Bleu undervisas och tränas du av internationella stjärnkockar och ledande profiler inom branschen. Du handleds praktiskt av kockar från världens finaste kök och Michelin restauranger. De blir inte bara dina lärare utan dina mentorer som kommer att inspirera och stödja dig i karriären.

Utbildningarna är mycket praktiska och redan från första dagen får du ovärderliga hands-on erfarenheter. Klassisk fransk köksteknik, kreativitet och innovation lärs ut från grunden.

le-cordon-bleu-london-kitchen-practice

En utbildning i världsklass

På Le Cordon Bleu får du den mest heltäckande utbildningen i fransk kulinarisk konst och matlagningsteknik som går att få. Du kommer att ha många praktiska timmar i köket under handledning av kockar i världsklass.

Skolans erkända expertis inom gastronomi och långa tradition garanterar att utbildningarna möter dagens höga krav på framtida kockar, konditorer och hotell- och restaurangpersonal. Bland lärarna finns flera erkända Master Chefs.

le-cordon-bleu-kitchen-london

En världsberömd institution

Le Cordon Bleu är en gastronomisk institution som även driver ett flertal utmärkta restauranger, konditorier, bagerier, och caféer. Le Cordon Bleu publicerar även kokböcker och tillverkar egna köksredskap. Man samarbetar med universitet, myndigheter och ett flertal kulinariska associationer.

chefs-le-cordon-bleu-london

Början på en fantastisk karriär

Med ett diplom från Le Cordon Bleu får du meriter som särskiljer dig från mängden i en allt tuffare och mer krävande arbetsmarknad. Le Cordon Bleu har ett imponerande kontaktnät inom branschen och ett diplom från skolan ger dig förutsättningar för jobb i hela världen

Du lämnar skolan med kompetens för att påbörja en spännande karriär inte bara inom världens ledande restauranger, hotell och resorts, men även som instruktör, konsult, entreprenör och skribent.

london-night-lights

Le Cordon Bleu Campus London

Le Cordon Bleu i London ligger i hjärtat av London West End. London är en av världens mest kosmopolitiska städer och en av världens gastronomiska huvudstäder. Staden attraherar världens mest talangfulla och ambitiösa kockar och här finns kök från hela världen. I London blandas det absolut mest moderna med klassisk kulinarisk konst.

På Le Cordon Bleu London finns elever från över 50 olika länder. Du kommer att inspireras och knyta en mängd kontakter i en mångskiftande och unikt mångkulturell miljö.

lobby-le-cordon-bleu-london

Toppmoderna faciliteter

Skolan är utrustad med de senaste faciliteterna både för din praktiska träning i skolköken och i de moderna klassrummen. Här finns även ett modernt bibliotek med litteratur inom gastronomi, vinkunskap och management. På skolan finns ett café, datasalar, studierum och lounger.

Läs mer på Le Cordon Bleu London website här

Le Cordon Bleu – Videos

studera kockutbildning utomlands

Studera på Le Cordon Bleu i London, Paris, Nya Zeeland

Le Cordons Bleu är en internationell skola med campus i hela världen. Utbildningarna är på engelska och håller samma höga nivå och kvalitet. Lärarna är internationella stjärnkockar och experter inom restaurang- och hospitality.

Med STUDIN kan du utöver London studera på Le Cordon Bleu i:

Paris, Frankrike:

Bachelor of Business in Culinary Arts
Bachelor of Business in International Hospitality Management

Sydney, Australien:

Bachelor of Business – International Restaurant Management

Wellington, Nya Zeeland:

Bachelor of Culinary Arts and Business

Kurser

Utbildningar på Le Cordon Bleu

Diplomutbildningar, 9 mån

Skolans berömda diplomutbildningar är på 9 månader.

 • Diplôme de CuisineLe Cordon Bleu´s berömda diplom i fransk matlagningskonst.
  Undervisningen är mycket praktisk och du kommer att tillbringa många timmar i köket under handledning av skolans experter. På demoklasserna får du ingående studera och lära dig tekniker och metoder i köket som du sedan omsätter och övar i praktiken. De praktiska klasserna har ett maximum på 10 studenter åt gången, allt för att lärarna ska kunna ge dig personlig vägledning och möjlighet att utvecklas.
 • Diplôme de PâtisserieLe Cordon Bleus berömda diplom inom bakverk och desserter.
  Undervisningen är mycket praktisk och du kommer att tillbringa många timmar i köket under handledning av skolans experter. På demoklasserna får du ingående studera och lära dig tekniker och metoder i köket som du sedan omsätter och övar i praktiken. De praktiska klasserna har ett maximum på 10 studenter åt gången, allt för att lärarna ska kunna ge dig personlig vägledning och möjlighet att utvecklas.
 • Le Grande DiplômeDetta prestigefyllda diplom anses vara något av det finaste och mest betydande inom restaurang- och hospitality i hela världen. Diplomet är skolans berömdhet och anses av den kulinariska världen vara en av de mest fullvärdiga utbildningarna. Diplomet kombinerar Cuisine (matlagning) och Pâtisserie. Du får alltså både Diplome Cuisine och Diplome Pâtisserie.
  Med detta diplom har du möjligheten till en fantastisk karriär inom restaurang och hospitality.

Certificates, 11 veckor

Diplomutbildningarna består av 3 certifikat som kan läsas var för sig stegvis och som i sig själva är värdefulla och mycket meriterande inom restaurang- och hospitality: basic, intermediate och superior certificate.

Matlagning / restaurang / kock:

 • Certificate Cuisine, Basic
 • Certificate Cuisine, Intermediate
 • Certificate Cuisine, Superior

Pâtisserie:

 • Certificate Pâtisserie, Basic
 • Certificate Pâtisserie, Intermediate
 • Certificate Pâtisserie, Superior

Här kan du ladda ned en PDF med utförlig information om vad som ingår i utbildningarna och hur det är studera på Le Cordon Bleu London!

Kandidat / Bachelor of Business in Culinary Arts (Le Cordon Bleu, Paris)

Kandidat / Bachelor of Business in International Hospitality Management (Le Cordon Bleu, Paris)

Studera 3 år för en chefsposition inom culinary arts eller hospitality management

Bachelor of Business i Culinary Arts förbereder dig för en internationell karriär och en chefsroll inom matlagningsindustrin / culinary arts industry.
Du får en högkvalitativ och helgjuten utbildning som kombinerar operativ ledning, professionell matlagningskonst och kulinarisk köksteknik.
Programmet ges i en mångkulturell miljö, läroplanen omfattar gastronomi och matlagningskonst, management och fransk know-how inom hotell- och restaurangbranschen. Programmet har fokus på din internationella karriär. Alla delar av gastronomi och hospitality sektorn omfattas.

År 1: Bred grundutbildning inom hotell och restaurangbranschen (hospitality and culinary arts industries) Praktisk inriktad introduktion till culinary arts/restaurang och måltidskunskap, hotell och hospitality management, business management (marketing, finance, human resources, etc.) Bransch- och företagskultur samt färdigheter inom kök/matlagningskonst och hospitality.
5 månaders betald praktik / internship i Frankrike.

År 2: Specialisering och internationalisering
Du studerar modulerna i Culinary arts vid något av Le Cordon Bleu campus i världen.
Culinary arts management kurs vid Le Cordon Bleu Paris och praktisk hospitality business management.
6 månaders betald praktik / internship

År 3: Specialisering och entreprenörskap
Arbete i projektform fokuserade på entreprenörskap och management inom culinary arts, case studies, karriärsutveckling.

Här kan du ladda en PDF med information om kandidatprogrammen på Le Cordon Bleu i Paris.

Boende

Eget boende

Le Cordon Bleu har inget campusboende. Studenter vid skolan måste själva anordna sitt boende. I London finns en mängd möjligheter att hyra boende för kortare eller längre tid.

Le Cordon Bleu har en Recommended Accomodation Guide som kan laddas ned här!

Kontakta oss gärna om du har frågor om boende!

Priser & Datum

Kursavgifter 2017

Vi är officiell representant för Le Cordon Bleu i Sverige och hjälper dig med hela ansökningsprocessen helt utan kostnad!

Alla kursavgifter betalas direkt till skolan.

Avgifter fristående certifikat

Cuisine Certificate:
Basic 7,295 GBP
Intermediate 6,390 GBP
Superior 7,075 GBP

Pâtisserie Certificate:
Basic 6,395 GBP
Intermediate 5,525 GBP
Superior 6,075 GBP

Avgifter hela diplomutbildningar

Diploma Cuisine: 18 854 GBP
Diploma Pâtisserie: 16 195 GBP
Le Grand Diplôme: 32 950 GBP

Avgifter kandidat/bachelor i Paris

10 000 EURO / per år

Finansiering

Studierna räknas som gymnasiala och berättigar till studiemedel från CSN för gymnasiala studier utomlands.
Du kan finansiera kursavgifterna för de 2 första certifikaten med CSN.
Om du vill läsa till ett Diplom (alla 3 certifikat) måste du finansiera en stor del av kursavgiften själv.
Du kan ansöka om CSN för uppehälle under hela studietiden.

Vi hjälper dig med CSN ansökan för studierna.

På Le Cordon Bleu i Paris finns en kandidatutbildning inom matlagning som du kan finansiera helt med CSN

Terminsdatum 2017

Alla kurser har 4 stycken startdatum per år:

jan
mars
juni
september

Kandidat / bachelor i Paris har startdatum 1 september

Observera att löpande antagning tillämpas, vilket innebär att när tillräckligt många anmält sig så är det fullt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi har då lättare att kunna få dig antagen på utbildningen.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Du bör ha fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Du bör ha nivå B2 på din engelska. Detta kan styrkas genom t.ex: Gymnasiebetyg i engelska med VG/C i engelska A och B eller 5 och 6.
Resultat från IELTS om minst 5.5 poäng.
Att du har arbetat eller studerat i engelskspråkigt land.

Engelska

Om du känner att du behöver en förberedande kurs i engelska så kan du göra det på någon av de språkskolor vi samarbetar med. Språkstudierna berättigar till studiemedel från CSN. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Le Cordon Bleu och hjälper dig med studievägledning och ansökan helt utan kostnad.
Kontakta oss för rådgivning kring dina studier!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website.
Vi kontaktar dig då för studierådgivning och går igenom ansökan med dig.

Du kommer sedan att behöva komplettera din ansökan med bl.a:

Avgångsbetyg gymnasiet
Ett CV – med personlig information, studier, arbetslivserfarenheter
Ett motivationsbrev (500 ord där du förklarar varför du vill studera på le Cordon Bleu och dina karriärsplaner)
Färgkopia av ditt pass
1 passfoto

Översättning av betyg

För ansökan till någon av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studentrecension

 Kyle på Le Cordon Bleu i Parisstudera le cordon bleu

”Vanligtvis pluggar jag franska så mycket som möjligt för att förstå kulturen bättre men det roligaste att göra här är utan tvekan att smaka på alla godsaker och bakverk som den här staden har att erbjuda.
Jag försöker hitta och pröva något nytt att prova varje dag för att hitta min absoluta favorit. För tillfället är det éclair och croissant som rankar högst.”

 

Kyle läser kandidatprogrammet Management in Culinary Arts på Le Cordon Bleu i Paris

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location