Le Cordon Bleu London

STUDERA TILL KOCK OCH KONDITOR UTOMLANDS – LE CORDON BLEU LONDON

Kockutbildning & konditorutbildning på världens främsta restaurangskola Le Cordon Bleu. Yrkesutbildning för internationell karriär i restaurang & hospitality

Le Cordon Bleu är världsledande inom Culinary Arts, matlagningskonst och hospitality. Här är undervisningen på högsta nivå och utbildningarna i absolut världsklass.

Skolan

 le cordon bleu

Le Cordon Bleu

Le Cordon Bleu räknas som en av världens främsta restaurangskolor och har varit världsledande inom matlagningskonst och hospitality allt sedan den grundades i Frankrike 1896.

På Le Cordon Bleu tränas framtidens stjärnkockar, konditorer, krögare och restaurangchefer i matlagning, hospitality och management.

Utbildningarna passar dig som vill bli kock, konditor, bagare, hovmästare, köks- och restaurangchef och service manager inom hotell och turism och som vill ha en utbildning som rankas mycket högt i hela världen!

Ett diplom från Le Cordon Bleu väger mycket tungt i branschen och ger dig möjligheten till en spännande och framgångsrik karriär i restaurang- och hotellbranschen.

le-cordon-bleu

Gör internationell yrkeskarriär i en snabbt växande bransch

Hotell och restaurangbranschen är en av världens snabbast växande branscher. Intresset för matlagning och kulinariska upplevelser ökar ständigt samtidigt som världsturismen växer år efter år.

Efterfrågan på välutbildad personal är stor samtidigt som konkurrensen om de bra jobben är tuff.

Med ett diplom från Le Cordon Bleu kommer du att särskilja dig från mängden och utmärka dig för en fantastisk yrkeskarriär.

Diplomen från Le Cordon Bleu anses som branschens finaste och mest kompletta och de öppnar för karriärmöjligheter över hela världen.

le cordon bleu

Lär dig av stjärnkockar

På Le Cordon Bleu undervisas och tränas du av internationella stjärnkockar och ledande profiler inom hotell- och restaurangbranschen. Du handleds praktiskt av kockar från världens finaste kök och Michelin restauranger. De blir inte bara dina lärare utan dina mentorer som kommer att inspirera och stödja dig i karriären.

Utbildningarna är mycket praktiska och redan från första dagen får du ovärderliga hands-on erfarenheter. Klassisk fransk köksteknik, kreativitet och innovation lärs ut från grunden.

le cordon bleu

En utbildning i världsklass

På Le Cordon Bleu får du den mest heltäckande utbildningen i fransk kulinarisk konst och matlagningsteknik som går att få. Du kommer att ha många praktiska timmar i köket under handledning av kockar i världsklass.

Skolans erkända expertis inom gastronomi och långa tradition garanterar att utbildningarna möter dagens höga krav på framtida kockar, konditorer och hotell- och restaurangpersonal. Bland lärarna finns flera erkända Master Chefs.

le cordon bleu london

Le Cordon Bleu – en världsberömd institution

Le Cordon Bleu är en gastronomisk institution som även driver ett flertal utmärkta restauranger, konditorier, bagerier, och caféer. Le Cordon Bleu publicerar även kokböcker och tillverkar egna köksredskap. Man samarbetar med universitet, myndigheter och ett flertal kulinariska associationer.

le cordon bleu london

Början på en fantastisk karriär

Med ett diplom från Le Cordon Bleu får du meriter som särskiljer dig från mängden i en allt tuffare och mer krävande arbetsmarknad. Le Cordon Bleu har ett imponerande kontaktnät inom branschen och ett diplom från skolan ger dig förutsättningar för jobb i hela världen

Du lämnar skolan med kompetens för att påbörja en spännande karriär inte bara inom världens ledande restauranger, hotell och resorts, men även som instruktör, konsult, entreprenör och skribent.

london-night-lights

Le Cordon Bleu Campus London

Le Cordon Bleu i London ligger i hjärtat av London West End. London är en av världens mest kosmopolitiska städer och en av världens gastronomiska huvudstäder. Staden attraherar världens mest talangfulla och ambitiösa kockar och här finns kök från hela världen. I London blandas det absolut mest moderna med klassisk kulinarisk konst.

På Le Cordon Bleu London finns elever från över 50 olika länder. Du kommer att inspireras och knyta en mängd kontakter i en mångskiftande och unikt mångkulturell miljö.

lobby-le-cordon-bleu-london

Toppmoderna faciliteter

Skolan är utrustad med de senaste faciliteterna både för din praktiska träning i skolköken och i de moderna klassrummen. Här finns även ett modernt bibliotek med litteratur inom gastronomi, vinkunskap och management. På skolan finns ett café, datasalar, studierum och lounger.

Läs mer på Le Cordon Bleu London website här

studera kockutbildning utomlands

Studera på Le Cordon Bleu i Paris

Le Cordons Bleu är en internationell skola med campus i hela världen. Le Cordon Bleu har ett toppmodernt nytt campus centralt i Paris. Här ges 3-åriga kandidatutbildningar inom Culinary Arts (kockutbildning) och hospitality.

Du får en praktiskt inriktad utbildning i business och management inom Culinary Arts eller Hospitality. En stor del av utbildningen består av betald praktik på kända restauranger och företag inom hospitality i Le Cordon Bleu nätverk. Undervisningen är helt på engelska.

Video – Le Cordon Bleu

 

Kurser

Utbildningar på Le Cordon Bleu

Diplom, 9 mån

Skolans berömda diplomutbildningar är på 9 månader.

 • Diplôme de Cuisine
  Le Cordon Bleu´s berömda diplom i fransk matlagningskonst.
  Undervisningen är mycket praktisk och du kommer att tillbringa många timmar i köket under handledning av skolans experter. På demoklasserna får du ingående studera och lära dig tekniker och metoder i köket som du sedan omsätter och övar i praktiken. De praktiska klasserna har ett maximum på 10 studenter åt gången, allt för att lärarna ska kunna ge dig personlig vägledning och möjlighet att utvecklas.
 • Diplôme de Pâtisserie
  Le Cordon Bleus berömda diplom inom bakverk och desserter.
  Undervisningen är mycket praktisk och du kommer att tillbringa många timmar i köket under handledning av skolans experter. På demoklasserna får du ingående studera och lära dig tekniker och metoder i köket som du sedan omsätter och övar i praktiken. De praktiska klasserna har ett maximum på 10 studenter åt gången, allt för att lärarna ska kunna ge dig personlig vägledning och möjlighet att utvecklas.
 • Le Grande Diplôme
  Detta prestigefyllda diplom anses vara något av det finaste och mest betydande inom restaurang- och hospitality i hela världen. Diplomet är skolans berömdhet och anses av den kulinariska världen vara en av de mest fullvärdiga utbildningarna. Diplomet kombinerar Cuisine (matlagning) och Pâtisserie. Du får alltså både Diplome Cuisine och Diplome Pâtisserie.
  Med detta diplom har du möjligheten till en fantastisk karriär inom restaurang och hospitality.

Certificates, 11 veckor

Diplomutbildningarna består av 3 certifikat som kan läsas var för sig stegvis och som i sig själva är värdefulla och mycket meriterande inom restaurang- och hospitality: basic, intermediate och superior certificate.

Matlagning / restaurang / kock:

 • Certificate Cuisine, Basic
 • Certificate Cuisine, Intermediate
 • Certificate Cuisine, Superior

Pâtisserie:

 • Certificate Pâtisserie, Basic
 • Certificate Pâtisserie, Intermediate
 • Certificate Pâtisserie, Superior

Här kan du ladda ned en PDF med utförlig information om vad som ingår i utbildningarna och hur det är studera på Le Cordon Bleu London!

Kandidat, 3 år

 • Bachelor of Business in Culinary Arts
 • Bachelor of Business in International Hospitality Management

Studera 3 år för en ledningsposition inom culinary arts eller hospitality management!

Bachelor of Business i Culinary Arts förbereder dig för en internationell yrkeskarriär och en chefsroll inom matlagningsindustrin / culinary arts industry.
Du får en högkvalitativ och helgjuten utbildning som kombinerar operativ ledning, professionell matlagningskonst och kulinarisk köksteknik.
Programmet ges i en mångkulturell miljö, läroplanen omfattar gastronomi och matlagningskonst, management och fransk know-how inom hotell- och restaurangbranschen. Programmet har fokus på din internationella karriär. Alla delar av gastronomi och hospitality sektorn omfattas.

År 1: Bred grundutbildning inom hotell och restaurangbranschen (hospitality and culinary arts industries) Praktisk inriktad introduktion till culinary arts/restaurang och måltidskunskap, hotell och hospitality management, business management (marketing, finance, human resources, etc.) Bransch- och företagskultur samt färdigheter inom kök/matlagningskonst och hospitality.
5 månaders betald praktik / internship i Frankrike.

År 2: Specialisering och internationalisering
Du studerar modulerna i Culinary arts vid något av Le Cordon Bleu campus i världen.
Culinary arts management kurs vid Le Cordon Bleu Paris och praktisk hospitality business management.
6 månaders betald praktik / internship

År 3: Specialisering och entreprenörskap
Arbete i projektform fokuserade på entreprenörskap och management inom culinary arts, case studies, karriärsutveckling.

Här kan du ladda en PDF med information om kandidatprogrammen på Le Cordon Bleu i Paris.

Boende

Studentboende Le Cordon Bleu

Le Cordon Bleu har inget campusboende. I London och Paris finns en mängd möjligheter att hyra studentboende för kortare eller längre tid.

Le Cordon Bleu har en Recommended Accomodation Guide som kan laddas ned här!

Kontakta oss gärna om du har frågor om boende!

Priser & Datum

Kursavgifter

STUDIN är officiell representant för Le Cordon Bleu i Sverige och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad!

Alla kursavgifter betalas direkt till skolan.

Avgifter fristående certifikat, 3 mån

Cuisine Certificates Standard – 3 months each
Basic – 7 470 GBP
Intermediate – 6 615 GBP
Superior – 7 285 GBP

Pâtisserie Certificates Standard – 3 months each
Basic – 6 700 GBP
Intermediate – 5 750 GBP
Superior – 6 295 GBP

Avgifter hela diplomutbildningar

Grand Diplôme® Standard – 9 months 34 633 GBP
Diplôme de Cuisine Standard – 9 months 19 443 GBP
Diplôme de Pâtisserie Standard – 9 months 17 169

Diploma in Culinary Management 3 months 6 115 GBP

Bachelor / kandidat, London

Culinary Industry Management BBA (Hons) 3 år 9 250 GBP / läsår

Bachelor / kandidat, Paris

Bachelor of Business in Culinary Arts, 3 år: 12 500 EURO / första läsåret, 12 000 EURO övriga låsår
Bachelor of Business in International Hospitality Management,  3 år: 12 500 EURO / första läsåret, 12 000 EURO övriga låsår

Finansiering

Diplomutbildningarna räknas som gymnasiala och berättigar till studiemedel från CSN för gymnasiala studier utomlands.
Du kan finansiera kursavgifterna för de 2 första certifikaten med CSN.
Om du vill läsa till ett Diplom (alla 3 certifikat) måste du finansiera en stor del av kursavgiften själv.
Du kan ansöka om CSN för uppehälle under hela studietiden.

De treåriga kandidatprogrammen (bachelor) i Paris och London berättigar till CSN för högre studier. Du kan låna för studieavgifter och uppehälle under hela studietiden.

Vi hjälper dig med CSN ansökan för studierna.

Terminsdatum

Alla kurser har 4 stycken startdatum per år:

jan
mars
juni
september

Kandidat / bachelor startar i september

Vi tar emot ansökningar löpande. Du kan ansöka för starter långt i förväg och snabbt få ett antagningsbesked.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Du bör ha fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Engelska

Du bör ha nivå B2 på din engelska. Detta kan styrkas genom t.ex: Gymnasiebetyg i engelska med VG/C i engelska A och B eller 5 och 6.
Resultat från IELTS om minst 5.0 poäng eller att du har arbetat eller studerat i engelskspråkigt land.

Om du känner att du behöver en förberedande kurs i engelska så kan du göra det på någon av de språkskolor vi samarbetar med. Språkstudierna berättigar till studiemedel från CSN. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Le Cordon Bleu och hjälper dig med studievägledning och ansökan helt utan kostnad.
Kontakta oss för rådgivning kring dina studier!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website.
Vi kontaktar dig då för studierådgivning och går igenom ansökan med dig.

Översättning av betyg

För ansökan till någon av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studentrecension

 Kyle på Le Cordon Bleu i Parisstudera le cordon bleu

”Vanligtvis pluggar jag franska så mycket som möjligt för att förstå kulturen bättre men det roligaste att göra här är utan tvekan att smaka på alla godsaker och bakverk som den här staden har att erbjuda.
Jag försöker hitta och pröva något nytt att prova varje dag för att hitta min absoluta favorit. För tillfället är det éclair och croissant som rankar högst.”

 

Kyle läser kandidatprogrammet Management in Culinary Arts på Le Cordon Bleu i Paris

Studin Stories

Intresserad av Le Cordon Bleu London ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön
  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan

  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:
  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig