Le Cordon Bleu Paris

STUDERA TILL KOCK OCH KONDITOR UTOMLANDS – LE CORDON BLEU PARIS

Kockutbildning & konditorutbildning på världens främsta restaurangskola Le Cordon Bleu. Yrkesutbildning för internationell karriär i restaurang & hospitality

Skolan

 le cordon bleu

Le Cordon Bleu

Le Cordon Bleu räknas som en av världens främsta restaurangskolor och har varit världsledande inom matlagningskonst och hospitality allt sedan den grundades i Frankrike 1896.

På Le Cordon Bleu tränas framtidens stjärnkockar, konditorer, krögare och restaurangchefer i matlagning, hospitality och management.

Utbildningarna passar dig som vill bli kock, konditor, bagare, hovmästare, köks- och restaurangchef och service manager inom hotell och turism och som vill ha en utbildning som rankas mycket högt i hela världen!

Undervisningen är på högsta nivå och utbildningarna i absolut världsklass. En examen från Le Cordon Bleu värderas högt i restaurang- och hotellbranschen och ger dig möjligheten till en spännande och framgångsrik karriär i hela världen.

kockutbildning utomlands paris le cordon bleu

Gör internationell yrkeskarriär i en snabbt växande bransch

Hotell och restaurangbranschen är en av världens snabbast växande branscher. Intresset för matlagning och kulinariska upplevelser ökar ständigt samtidigt som världsturismen växer år efter år.

Efterfrågan på välutbildad personal är stor samtidigt som konkurrensen om de bra jobben är tuff. Med en utbildning och examen från Le Cordon Bleu kommer du att särskilja dig från mängden. Le Cordon Bleus gedigna träning och kompletta utbildning öppnar för karriärmöjligheter över hela världen.

kockutbildning utomlands paris le cordon bleu

Lär dig av stjärnkockar

På Le Cordon Bleu undervisas och tränas du av internationella stjärnkockar och ledande profiler inom hotell- och restaurangbranschen. Du handleds praktiskt av kockar från världens finaste kök och Michelin restauranger. De blir inte bara dina lärare utan dina mentorer som kommer att inspirera och stödja dig i karriären.

Utbildningarna är mycket praktiska och redan från första dagen får du ovärderliga hands-on erfarenheter. Klassisk fransk köksteknik, kreativitet och innovation lärs ut från grunden.

le cordon bleu paris

En utbildning i världsklass

På Le Cordon Bleu får du den mest heltäckande utbildningen i fransk kulinarisk konst och matlagningsteknik som går att få. Du kommer att ha många praktiska timmar i köket under handledning av kockar i världsklass.

Skolans erkända expertis inom gastronomi och långa tradition garanterar att utbildningarna möter dagens höga krav på framtida kockar, konditorer och hotell- och restaurangpersonal. Bland lärarna finns flera erkända Master Chefs.

kockutbildning utomlands paris le cordon bleu

Le Cordon Bleu – en världsberömd institution

Le Cordon Bleu är en gastronomisk institution som även driver ett flertal utmärkta restauranger, konditorier, bagerier, och caféer. Le Cordon Bleu publicerar även kokböcker och tillverkar egna köksredskap. Man samarbetar med universitet, myndigheter och ett flertal kulinariska sällskap.

Le Cordon Bleu har ett imponerande kontaktnät inom branschen och du lämnar skolan med kompetens för att påbörja en spännande karriär inte bara inom världens ledande restauranger, hotell och resorts, men även som instruktör, konsult, entreprenör eller skribent.

le cordon bleu paris

Studera på Le Cordon Bleu i Paris

Le Cordons Bleu är en internationell skola med campus i hela världen. Le Cordon Bleu har ett toppmodernt campus centralt i Paris. Här ges 3-åriga kandidatutbildningar inom Culinary Arts (kockutbildning) och hospitality.

Du får en praktiskt inriktad utbildning i business och management inom Culinary Arts eller Hospitality. En stor del av utbildningen består av betald praktik på kända restauranger och företag inom hospitality i Le Cordon Bleu nätverk. Undervisningen är helt på engelska.

Kurser

Utbildningar på Le Cordon Bleu

Kandidat, 3 år

Studera 3 år för en ledande position inom culinary arts eller hospitality management! Flera längre praktikperioder om 4-6 mån är integrerade i programmet och kan göras på olika platser i världen. Under praktikperioderna erhåller du lön.

 • Bachelor of Business in Culinary Arts
 • Bachelor of Business in International Hospitality Management

Mer om programmen på Le Cordon Bleu webbsida här

Boende

Studentboende Le Cordon Bleu

Le Cordon Bleu erbjuder inget campusboende. I Paris finns en mängd möjligheter att hyra studentboende för längre tid.
Kontakta oss gärna om du har frågor om boende!

Priser & Datum

Kursavgifter

STUDIN är officiell representant för Le Cordon Bleu och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad!
Alla kursavgifter betalas direkt till skolan.

Bachelor / Kandidat: 13 100 Euro / år 1, 12 600 år 2 och 3

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till CSN.
Du kan låna för terminsavgifter, resa samt ha lån och bidrag för uppehälle under studietiden.

Terminsdatum

Kandidatprogram startar i september

Vi tar emot ansökningar löpande. Du kan ansöka för starter långt i förväg och snabbt få ett antagningsbesked.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Du bör ha fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Engelska

Du bör ha nivå B2 på din engelska. Detta kan styrkas genom t.ex: Gymnasiebetyg i engelska med VG/C i engelska A och B eller 5 och 6.
Resultat från IELTS om minst 5.0 poäng eller att du har arbetat eller studerat i engelskspråkigt land.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Le Cordon Bleu och hjälper dig med studievägledning och ansökan helt utan kostnad.
Kontakta oss för rådgivning kring dina studier!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website.
Vi kontaktar dig då för studierådgivning och går igenom ansökan med dig.

Översättning av betyg

För ansökan till någon av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studin Stories

Intresserad av Le Cordon Bleu Paris ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig