New York Film Academy – NYFA – Australia

NEW YORK FILM ACADEMY – NYFA – AUSTRALIEN

Studera film & skådespel på New York Film Academy i Australien. 1 – 2 årig yrkesutbildning i film & regi & skådespelarutbildning i Australien på NYFA Gold Coast

Skolan

nyfa australia new york film academy 

New York Film Academy Australia – NYFA Gold Coast

Studera film och skådespel i Australien. Studera filmproduktion och regi eller gör en skådespelarutbildning i Australien på New York Film Academy i Gold Coast, Australien.

NYFA Gold Coast är den berömda filmskolan New York Film Academy:s campus i det underbara och mycket filmvänliga Gold Coast, centrum för Australiens filmindustri.

På NYFA Gold Coast kan du studera en ettårig eller 2 årig utbildning i regi och filmproduktion, 3D animation, screenwriting/manus eller en skådespelarutbildning.

nyfa gold coast new york film academy australien

Studera på NYFA Gold Coast – New York Film Academy Australien

New York Film Academy – NYFA – grundades för att möta en ny generation av filmskapare och har snabbt blivit en världsberömd filmskola.

På NYFA är det praktiska filmarbetet i fokus från första dagen. Utbildningarna i filmmaking och skådespelarutbildningen är intensiva och helt fokuserade på en yrkeskarriär inom film.

På New York Film Academy lär du dig film och skådespel och utvecklar din personliga stil genom att göra egna filmer, lära dig agera framför kameran, producera film, skriva för film eller skapa animation.

Lärarna på NYFA är yrkesverksamma branschproffs med gedigna erfarenheter från arbete i filmindustrin.

nyfa gold coast new york film academy australien

Studera film och skådespel i Australien

New York Film Academys utbildningar innebär learning by doing. Du lär dig göra film och att agera framför kameran efter filmindustrins praxis istället för att ägna åratal åt teoretiska studier.

Redan under den första veckan som student på filmskolan NYFA börjar du filma, agera, skriva och producera.

studera film australien

Utveckla din personliga stil med professionell vägledning

På New York Film Academy är utbildningarna intensiva och tempot högt. Du arbetar mycket i team och undervisas i små grupper. Filmskolans branschkunniga och yrkesverksamma lärare ger dig personlig handledning. Mycket tid och energi ägnas åt varje enskild student.

Under en utbildning på NYFA utvecklar du din personliga stil efter dina egna förutsättningar. Yrkesutbildningarna är avsedda för seriösa och engagerade elever som vill leva, andas och studera film.

De flesta program kräver inga förkunskaper men det krävs av dig att du tar utbildningen seriöst och är beredd att arbeta hårt.

skådespelarutbildning australien

 Studera på NYFA Gold Coast

Australiens Gold Coast har en lång och stolt tradition av film- och TV-produktion. I Gold Coast finns ett flertal av de stora produktionsbolagen på grund av det varierande utbudet av lättillgängliga platser. Här finns även flera viktiga filmstudios som Warner Bros och de världsberömda Village Roadshow Studios.

NYFA Gold Coast har campus strax intill Village Roadshow Studios där en rad Hollywood filmer spelats in bl.a San Andreas, Unbroken, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, The Shallows, Kong: Skull Island, Thor: Ragnarok.

Alla studenter på NYFA i Australien använder Village Roadshow Studios ”backlot” för utomhusinspelningar och får därmed erfarenhet av att arbeta i en riktig internationell filmstudio.

nyfa gold coast new york film academy australia

Praktiska yrkesutbildningar i film & skådespel

Du kan studera till ett Diploma på 1 år eller Advanced Diploma på 2 år inom

  • Filmmaking, regi och kamera
  • Acting, skådespel med inriktning mot film
  • Screenwriting, manus
  • 3D animation

Träffa New York Film Academy i Sverige – auditions och intervjuer

NYFA besöker Sverige 1-2 gånger om året och du kan då boka tid för en personlig infoträff, intervju eller audition. Du har möjlighet att presentera din portfolio eller göra en audition. Vid en lyckad intervju eller audition brukar NYFA på plats kunna ge ett förhandsbesked om du kan komma in samt även ge talangbaserade stipendier.

Här kan du läsa mer om New York Film Academy och om NYFA i Los Angeles och New York

Kursorten

nyfa gold coast new york film academy australienStudera film & skådespel i Gold Coast, Australien

Gold Coast i Queensland har ett fantastiskt mångsidigt landskap och erbjuder några av de bästa platserna i världen för att göra film och studera film.

Gyllene stränder, tropiska regnskogar, landsbygd och en modern skyline med skyskrapor är bara några av anledningarna till att de största filmskaparna i världen kommer till Gold Coast.

Med ett genomsnitt på 300 soldagar varje år är denna region vanligtvis känd som “beautiful one day, perfect the next” och som surfarnas paradis.

Gold Coast är berömd för den 50 km långa kusten med härliga, sandiga vita stränder. Här finns också fridlyst tropisk regnskog, fylld med exotiskt djur- och växtliv.

Gold Coast är ”film-friendly” och perfekt för studenter som vill fördjupa sig i Australiens filmproduktionsindustri. Här finns flera av Australiens viktiga studios och produktionsbolag. Här möts du dessutom av en mycket avslappnad livsstil.

Brisbane, huvudstaden i Queensland, ligger en kort bilresa norrut och ger dig tillgång till både sevärdheter, kultur och attraktioner.

Närliggande pärlor som Moreton Bay, Sunshine Coast och Byron Bay är fantastiska för en helgutflykt.

Kurser

Utbildningar New York Film Academy Gold Coast

Diploma of Screen & Media – Filmmaking, 1 år

Programmet i Filmmaking ger dig alla grundläggande färdigheter som krävs för att göra egna filmer. Läroplanen integrerar intensiva studier i alla de viktigaste disciplinerna inom filmmaking bl.a cinematography/filmfoto, regi, manus/screenwriting och editing/redigering. Under året på New York Film Academy Australia skriver, filmar, regisserar och redigerar du egna kortfilmer samtidigt som du deltar i dina klasskamraters filmprojekt.

Advanced Diploma of Screen and Media – Filmmaking, 1 år

Fortsättningskurs

Diploma of Screen and Media – Acting for Film, 1 år

Skådespelarprogrammet är på 52 veckor och uppdelat i två 28-veckors terminer. Varje termin innebär praktisk undervisning och kräver ett fullständigt engagemang från elevernas sida. En vanlig studievecka innebär extra tid på kvällarna och på helgerna, både för lektioner, repetitioner och tagningar. Du kommer att agera framför kameran från programmets första vecka. Varje vecka får du möjlighet att utöva den skådespelarteknik och de färdigheter som du lärt dig i filmtagningar som granskas av dina lärare som är professionella skådespelare. Du bygger upp ett gediget demo material som du kan använda efter dina studier.

Advanced Diploma of Screen and Media – Acting for Film, 1 år

Fortsättningskurs

Diploma of Screen and Media – Screenwriting, 1 år

Manusförfattaren har en avgörande roll i film- och TV produktion men det räcker inte med att ha talang för att skriva. Manusförfattande / screenwriting är ett hantverk som du lär dig. Utöver att lära dig hantverkets olika element lär du dig även om struktur och deadlines. Du skriver intensivt under hela programmet och genomför flera olika projekt bl.a ett manus för en långfilm, plus ett tv”spec”-manus. Du lär dig manusförfattande genom kurser i både filmstudier och i manusförfattande och manusanalys.

Du utforskar även relaterade områden av filmskapande som bidrar till att förbättra dina manus och sätta dem i ett verkligt sammanhang. Förutom screenwriting studerar du därför även filmmaking, skådespeleri, pitching, filmhistoria och filmteori.

Programmet i manusförfattande ger dig utöver förståelse för berättelsestruktur, karaktär, konflikt och dialog, även en portfolio med färdiga produkter som du kan pitcha in, producera eller sälja.

Advanced Diploma of Screen and Media – Screenwriting, 1 år

Fortsättningskurs

Diploma of Screen and Media: 3D Animation & Visual Effects (VFX), 1 år

Vill du skapa din egen superhjälte i en original 3D-animerad film, designa hisnande specialeffekter eller göra egen animation? Med programmet i 3D-animering och Visual Effects (VFX) lär du dig att göra animering med den programvara som är branschstandard. Du skapar och animerar 3D-modeller och fördjupande 3D-animering. Du använder de faciliteter och den utrustning som är den allra senaste i industrin och lär dig de väsentliga grunderna i 3D animation för att bli animatör. Allt från från skisser till att skapa 3D-modeller och göra egna 3D-animerade filmer. Under två intensiva terminer får du den tekniska och estetiska kunskap som krävs för att överföra fantasin till liv.

Förutom att arbeta med avancerad utrustning och den bästa programvaran handleds du av lärare i världsklass som är professionella 3D-animatörer och specialeffektartister som är aktiva i branschen.

Programmet i 3D-animering och visuella effekter är det perfekta valet för dig som vill skapa en egen 3D-animerad film. Men färdigheterna du förvärvar kan även användas i en rad andra branscher och områden som t.ex arkitektonisk modellering, speldesign / game design och mycket mer. Under året skapar du en gedigen portfolio av egna arbeten och skaffar dig ett internationellt närverk av samarbetspartners i detta expansiva fält. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av 3D animation för att kunna starta.

Boende

Studentboende i Gold Coast Australien

New York Film Academy Gold Coast har inget eget studentboende. När du blir antagen får du hjälp genom skolans Housing office.

Att hitta studentboende i Gold Coast är inte svårt. Det finns en rad olika alternativ: du kan välja att dela lägenhet med andra studenter, hyra eget rum som inneboende, bo i värdfamilj eller hyra rum på ett studentresidens.

Många väljer att ta in på ett hostel eller liknande de första veckorna och sedan hitta ett boende på plats.

Kontakta oss gärna för mer information om boende.

Priser & Datum

Terminsavgifter

STUDIN är representant för New York Film Academy Australia i Sverige och hjälper med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Alla terminsavgifter betalas direkt till skolan.

Diploma 33 500 AUD (16 750 AUD per termin)
Advanced Diploma 35 500 AUD (17 750 per termin]

CSN & Finansiering

Studier vid New York Film Academy Australia – NYFA Gold Coast berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för undervisningsavgift och uppehälle/boende under studietiden samt resa t.o.r till studieorten.

Kursstarter

Programmen startar 3 gånger per år:
maj
sept
jan

Kontakta oss för mer information!

NYFA Australia tillämpar löpande antagning. Vi tar emot ansökningar löpande. Du kan ansöka för starter långt i förväg och snabbt få ett antagningsbesked.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

New York Film Academy tar hänsyn till varje individs olika förkunskaper och förutsättningar vid bedömning av ansökan.
Du skall ha fullständigt avgångsbetyg från gymnasiet samt goda kunskaper i engelska.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för New York Film Academy NYFA Australia och hjälper dig utan kostnad med information, studievägledning och ansökan.

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website.
Vi kontaktar dig då direkt och hjälper dig vidare.

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till någon av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studentrecension

 Antonio på New York Film Academy i Los Angeles:studera film utomlands new york film academy usa

”… vardera sekund i filmskapandet är lika magiska som publiken som ser det på bio…Jag är mer än tacksam för mina åstadkommande och lärdomar jag fått genom min tid här och ber för fortsatt utveckling och många mer spännande äventyr av det jag älskar mest.’..

Antonio läser till en kandidat Bachelor in Filmmaking på New York Film Academy på NYFA.

 

 

Studin Stories