Studera Koreanska i Korea

SPRÅKKURS KOREANSKA – HANYANG UNIVERSITY SEOUL

Studera koreanska i Seoul, Korea på Hanyang University. Språkresa & språkkurs i Seoul, Sydkorea. Lär dig koreanska med en språkkurs på universitet i Korea.

Du studerar på ett av Koreas främsta universitet på campus i Seoul tillsammans med koreanska studenter. 

 

Kursorten

här kan man lära sig koreanska

Språkresa i Korea – koreanska kurs för nybörjare

Studera koreanska på universitet i Seoul. Lär dig koreanska med en språkkurs på det framstående Hanyang University i Seoul. Med en språkkurs på Hanyang University lär du dig koreanska tillsammans med internationella studenter från hela världen på ett av Koreas och  Asiens främsta universitet.

Språkkurser i koreanska finns från nybörjarnivå till avancerad nivå för dig som sedan vill studera vidare på universitet i Korea.

språkresa korea lär dig koreanska för nybörjare

Studera koreanska i Korea

När du studerar koreanska i Seoul, studerar och bor du i en av Asiens mest spännande och utvecklade metropoler. I Sydkorea möter du både det hypermoderna och gamla traditioner. Sydkorea är ett av Asiens mest utvecklade och moderna länder och flaggskeppet bland de asiatiska tigrarna, med en mirakulös ekonomisk utveckling på mycket kort tid.

Sydkorea är berömt för den höga utbildningsnivån, landet har ett stort antal statliga och privata universitet, flera ligger högt på internationella rankinglistor.

Sydkorea ligger i framkant inom teknologidriven innovation och forskningsindustri. På senaste åren har den alltmer självmedvetna koreanska kulturen även blivit trendsättande inom bland annat mode, kosmetik, mat, musik, populärkultur.

studera koreanska i korea

Lär dig koreanska i Seoul

Den glimrande rena och vackra mångmiljonstaden Seoul delas av den underbara Han River och är omgiven av bergskedjor. I stark kontrast till skyskraporna i downtown Seoul finns också UNESCO skyddade världsarvsområden med antika tempel, palats och trädgårdar att utforska. Även om Seoul är en storstad med 10 miljoner invånare och 25 miljoner i storstadsregionen är det samtidigt en vänlig och smidig stad som det snabbt går att känna sig hemmastadd i. Att ta sig runt går snabbt och enkelt när du vant dig vid tunnelbanesystemet.

Seoul kallas ofta för det nya Tokyo; den har alla likheter med den japanska metropolen avseende kultur, shopping och spänning, men är mindre hektisk och mer prisvärd.

studera koreanska korea

Seoul – urban skönhet

Seoul är den perfekta staden för dig som vill studera koreanska, ta del av koreansk kultur, trendigt nöjesliv, shopping och nyskapande modedesign.

Seoul är en stad som lever alla dygnets timmar, nöjeslivet är rykande hett och pågår till tidig morgon och vill du festa som en äkta Seoulbo så skall du bege till Itaewon, där det finns gott om barer och klubbar. Shoppingutbudet är också enormt och längs gatorna i modekvarteren, Myeongdong, samlas alla upptänkliga modestilar. Något som måste upplevas är nattmarknaden, Dongdaemun, där man kan finna det mesta till priser som är långt under de svenska.

Du bör heller inte missa att besöka det väldiga kungapalatset, Gyeongbokgung, samt göra en dagsutflykt till Koreas demilitariserade zon (en landremsa som löper tvärsöver Koreahalvön). Zonen är 248 kilometer lång och mitt i zonen går vapenstilleståndslinjen mellan Syd och Nord. Här kan man spana ut mot det slutna Nordkorea.

studera koreanska korea seoul

Skolan

studera koreanska korea seoulKoreanska på Hanyang University Seoul

Hanyang University är ett privat forskningsuniversitet i Sydkorea. Hanyang University grundades 1939 och räknas som ett av Koreas och Asiens främsta universitet. Hanyang University tar in över 2000 utländska studenter varje år och universitet har partnerskap med universitet i 74 länder, bland annat MIT, Massachusetts Institute of Technology, University of Cambridge och Uppsala Universitet i Sverige.

plugga koreanska korea seoul

Plugga koreanska i Korea – språkkurs på Hanyang University

När du lär dig koreanska på Hanyang University Language Center blir du en del av det livliga studentlivet på universitetet. Du träffar och umgås med internationella studenter från hela världen samt de studenter från Korea som läser till en examen på något av universitetets program.

Du kan även ta fristående kurser akademiska ämnen på Hanyang University’s visiting student program. Om du lär dig koreanska på avancerad nivå kan du välja att ansöka till universitets examensprogram.

Språklärarna på universitetets språkprogram har alla akademiska kvalifikationer och gör allt för att du skall komma in i koreanska språket. Vid sidan om studierna arrangeras sociala aktiviteter och språkcentret ser även till att studenter kommer i kontakt med koreanska studenter för att du snabbt skall komma in i språket.

Du studerar i små klasser (max 15 per grupp) och har tillgång till alla universitetets faciliteter, bibliotek och studentlounger etc.

Kurser

Korean Language Program

Komplett kurs i koreanska språket för internationella studenter som vill lära sig koreanska. Studenterna utvecklas genom 6 nivåer av koreanska språkkurser. Klasser i koreansk kultur kompletterar läroplanen i koreanska språket. Varje nivå, studieperiod/ termin är 10 veckor. Du studerar från Introduction / Beginner Level till Advanced.

Boende

Studentboende Seoul Korea

Hanyang University erbjuder studentboende både på campus och off-campus.

Boende i studentkorridor på campus eller utanför campus kostar cirka 300 – 500 USD per månad (i dubbelrum). Hanyang University har flera olika typer av studentbostäder. Alla studentboenden ligger nära universitetet. Nära studentbostäderna finns allmänna faciliteter som bankomat, närbutik etc. De flesta rum delas med en rumskompis. Det finns dock ett begränsat antal enkelrum tillgängliga. Du kan ansöka om studentboende när du blivit antagen.

Du kan också välja att hitta boende på egen hand. Office of International Affairs på Hanyang University skapar varje termin en Facebook-grupp med användbar boendeinformation. Dessa boenden har använts av tidigare utbytesstudenter och har i allmänhet bra recensioner. Du får tillgång till Facebook gruppen när du blivit registrerad / antagen. Ett annat sätt att hitta boende själv är att använda Craigslist, Airbnb eller Goshipages.

Mer om studentboende på Hanyang University här

Vi hjälper dig med mer information om boende vid studievägledning och under ansökningsprocessen!

Priser och datum

Kurser

Vår: mars – maj
Sommar: juni – aug
Höst: sep –  nov
Vinter: dec – feb

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg gymnasiet / allmän behörighet.

CSN

Språkkurserna på Hanyang University berättigar till CSN.
Du kan låna för kursavgiften samt för uppehälle, flyg t/r, samt försäkring

För att kunna låna av CSN krävs att du studerar mer än 13 veckor, dvs minst två 10 veckors terminer.

Läs mer om vad som gäller på vår sida om CSN

Hör av dig till oss om du vill veta mer!

Ansökan

Du klickar på ANSÖKAN och fyller i ansökningsformuläret.
När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och hjälper dig vidare.

Kostnadsfri tjänst

STUDINS tjänst är kostnadsfri. Vi hjälper dig med information, studievägledning ansökan, rådgivning om boende, CSN ansökan samt studentvisum. Allt tills du är på plats!

Studin Stories

Intresserad av Studera Koreanska i Korea ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig.
  Du får en personlig kontaktperson på STUDIN som stämmer av dina önskemål avseende kurstyp, antal veckor, startdatum, samt om du eventuellt vill ha hjälp med att boka skolans boende under hela eller del av studietiden.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig och eventuellt kontakta dig per telefon.
  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där.

  Dina personuppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Nationalitet

  Skola och Kurs

  Förkunskaper

  Önskad kurstyp

  Önskad kursstart

  Önskad kurslängd (antal veckor)

  Skolans boende

  Jag vill ha hjälp med att boka skolans boende

  JaNej

  Om du vet vilken typ av boende du är intresserad av fyll i det här

  CSN

  Jag avser att använda mig av studiemedel från CSN

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig