Studera i Los Angeles

Vill du plugga i Los Angeles? I LA finns alla möjligheter för dig som vill studera efter gymnasiet. Info om universitet, college & språkkurser i Los Angeles

Plugga i Los Angeles

Los Angeles erbjuder mängder av möjligheter för utlandsstudier. I Los Angeles hittar du allt från topprankade universitet till berömda college och högskolor.

Du kan plugga en termin i Los Angeles eller läsa till en examen. Du kan även plugga engelska i Los Angeles genom en språkkurs.

Att studera i Los Angeles

Los Angeles, eller L.A, är Kaliforniens största stad och den näst största staden i USA. Storstadsområdet Los Angeles är det största i USA med omkring 18 miljoner invånare.

Denna livfulla och pulserande metropol, berömd för det soliga medelhavsklimatet och Hollywoods underhållningsindustri, erbjuder fantastiska upplevelser och erfarenheter för dig som vill studera utomlands i USA.

studera i los angeles

Att plugga, leva och bo i L.A, The City of Angels

Los Angeles är hemstaden för de rika och berömda men också staden för alla unga med drömmar, visioner och ambitioner.

L.A är en vibrerande och rastlös stad och en perfekt plats för dig som vill utvecklas, plugga och skaffa dig nya livserfarenheter. Los Angeles är en av världens största ekonomier och globalt centrum för underhållning, film, musik, media och teknik.

L.A är också en av de mest populära destinationerna för utlandsstudier. Som student i Los Angeles har du berömda platser och sevärdheter som Hollywood, Sunset Strip och Beverly Hills alldeles runt hörnet.

Med garanterad sol och värme året kan du alltid ta en paus från studierna för att njuta av strandlivet på någon av alla de kända stränderna i Malibu, Santa Monica, Venice Beach, Laguna Beach…

plugga la

Universitet i Los Angeles

Universitet och college i Los Angeles erbjuder hög utbildningskvalitet och kurser inom alla ämnesområden.

Populärt är att studera ekonomi och marknad, media och IT. Närheten till Hollywoods underhållningsindustri lockar även många att studera inom scenkonst, skådespel, musik och film…

Offentliga universitet i Los Angeles och Kalifornien ingår i de statliga systemen University of California och California State University.

Med STUDIN kan du bl.a studera på University of California Los Angeles (UCLA) som erbjuder korta yrkesinriktade program inom allt från Digital Media och Real Estate till Film, TV och Acting och California State University Long Beach som erbjuder möjligheten att läsa fristående kurser en termin (sk. study abroad).

Vid sidan av dessa finns en mängd andra universitet, college och andra institut för högre utbildning.

College i Los Angeles

I Los Angeles finns ett antal community colleges som erbjuder amerikansk college examen (associate degree) och yrkesutbildning men även möjligheten att studera kurser en termin.

Det största och mest populära är Santa Monica College.
Med STUDIN kan du även studera på Glendale Community College och College of the Canyons.

Skolor för film, skådespel och musik

I Los Angeles finns ett flertal filmskolor, musikskolor och andra institut som erbjuder yrkesutbildning inom scenkonster och nöjesindustri.

Med STUDIN kan du t.ex studera inom film och skådespeleri på filmskolan New York Film Academy och muskik på musikskolan Musicians Institute.

Båda skolorna har campus i Hollywood och nära kontakter med underhållningsindustrin.

Språkkurs engelska Los Angeles

En språkkurs i Los Angeles är ett bra alternativ för dig som vill förbättra din engelska. På en språkskola studerar du tillsammans med internationella studenter från hela världen.

Förutom allmänna kurser i engelska erbjuds kurser i affärsengelska (English for Business), akademisk engelska eller språkkurser som förbereder för engelska språktest som TOEFL och IELTS.

Studera en termin eller till examen i Los Angeles

I L.A kan du välja mellan att:

  • Läsa fristånde kurser, 1-2 terminer
  • Studera till examen: Associate degree (2 år), Kandidat/Bachelor (4 år) eller Master (2 år)
  • Läsa en yrkesinriktad YH utbildning (6 mån – 2 år)
  • Studera engelska på en språkskola (valfritt antal veckor)

Varför ta hjälp av STUDIN när du vill studera i Los Angeles? 

STUDIN är utsedda av amerikanska universitet och college att företräda dem.
I vårt uppdrag ingår att 

  • besvara frågor och lämna information om program och kurser 
  • ge studievägledning och utvärdera potentiella studenter 
  • assistera med ansökningar

STUDIN är en helt kostnadsfri tjänst! 

Vår tjänst finansieras av de universitet vi företräder och är därför helt kostnadsfri.
Om du är intresserad av något av de universitet vi företräder skall du därför alltid vända dig till oss med dina frågor, ansökningshandlingar mm. 

  • Du får en snabb, pålitlig och personlig service  
  • Du får direktkontakt med ditt valda universitet 
  • Du förbinder dig inte till någonting


College & Universitet i Los Angeles med STUDIN

FAQ – Studera i Los Angeles – Vanliga frågor och svarAntagningskraven för UCLA är höga. För internationella studenter är dessutom avgifterna omfattande för kandidat- och masterprogram. Ett bra alternativ är därför UCLA Extension som är UCLA:s avdelning för yrkesinriktad fortbildning.

Ett certificate på UCLA Extension kostar cirka 7 000 USD plus 2 000 USD i International fee för fyra quarters eller ett läsår. Avgiften varierar beroende på inriktning på programmet. Mer om kostnad för UCLA hittar du på UCLA webbsidan här.

Terminsavgifterna på universitet i Los Angeles varierar avsevärt och kan ligga på allt från 5 000 USD till 50 000 USD per läsår. 2-åriga community college i Los Angeles har överkomliga avgifter, omkring 8 000 – 10 000 USD per läsår. På state universities i Los Angeles är avgifterna ibland dubbelt så höga. Kostnaderna för boende, uppehälle och andra levnadskostnader i Los Angeles är generellt högre än i många andra delar av USA.