Glendale Community College

STUDERA PÅ COLLEGE I LOS ANGELES – GLENDALE COMMUNITY COLLEGE

Studera på college i Los Angeles USA – Glendale Community College har ett strålande läge i Los Angeles och samtidigt nära de långa vackra sandstränderna. Glendale Community College räknas som ett av de bästa 2-åriga collegen i Kalifornien och är ett mycket populärt college bland svenska studenter.

Skolan

Studera på college i Los Angeles – Glendale Community College

Glendale Community College breda kursutbud, välmeriterade fakultet och bra transferavtal till attraktiva universitet har bidragit till att omkring 15 000 studenter väljer att studera här.

På Glendale Community College kan du välja mellan att läsa fristående kurser, sk. study abroad, under 1-2 terminer, läsa till ett yrkesinriktat Certificate på 1 år eller studera mot en amerikansk collegeexamen, Associate Degree.

studera college usa glendale

Plugga i Los Angeles

Glendale ligger i norra Los Angeles, i närheten av San Rafaelbergen och nära Hollywood, området tillhör de bättre i Los Angeles och anses också vara megastadens säkraste.

Glendale Community College grundades redan 1927 och har genom åren blivit erkänt för sin hög nivå på både undervisning och sitt rika utbud av utbildningar. Skolan har mycket bra transferavtal för dig som vill läsa vidare mot en kandidat/ Bachelor på ett universitet i USA.

studera college usa glendaleStudera på Community College

Glendale är ett 2 årigt community college där man studerar till en Associate Degree för att sedan (om man vill) transferera till ett universitet och läsa de sista 2 åren för en Bachelor Degree.

Det går också bra att studera 1-2 terminer valfria kurser på Glendale College eller läsa till ett yrkesinriktat certificate inom bl.a business, marketing eller real estate / fastighetsmäklare.

studera college usa glendale Vackert modernt campus i Los Angeles

Glendales vackra campus med palmkantade gator och grönskande parker har en svårslagen utsikt över Los Angeles och San Rafael Mountains.

Colleget har mycket goda faciliteter, här finns allt från laboratorier, datasalar och studentlounger till teater, dansstudios, gym, idrottsanläggningar, studenthälsovård, restauranger, café, bokhandel och bibliotek.

studera college usa glendale

Amerikanskt collegeliv och aktiviteter i Los Angeles

När du studerar på Glendale Community College blir du snabbt del i det aktiva amerikanska collegelivet. Här finns omkring 50 olika studentklubbar och The Student Union anordnar mängder av aktiviteter, fester och utflykter för studenterna. För dig som vill idrotta finns ett flertal skollag, bl.a i basket, fotboll, tennis, golf, volleyboll och baseball.

På fritiden har du hela megastaden Los Angeles utbud av nöjen, kultur, evenemang och folkliv att utforska!

studera college usa glendale

Kurser

Utbildningar Glendale Community College

Glendale College har en rad attraktiva utbildningar av hög akademisk standard inom ett stort antal inriktningar. Undervisningen bedrivs i små klasser för bästa inlärningsresultat och terminsavgiften är förhållandevis låg.

Fristående kurser, valfria ämnen, 1-2 terminer

Du väljer fristående valfria kurser under några terminer. Du sätter samman ditt eget kursprogram ur collegets kursutbud. Kurserna väljs på plats i samband med terminsstart. Observera att det inte finns någon garanti att du får alla dina förstahandsval men colleget försöker tillgodose dina önskemål.

Studerar du vid ett svenskt universitet så finns det möjlighet att tillgodoräkna dig studierna i din svenska examen. Tala med studievägledaren vid din institution.

Certificate, 1 år

Populära yrkesinriktade certifikat inom främst business och tekniska ämnen. Certificate finns inom bl.a:

 • Accounting
 • Animation
 • Architectural Drafting and Design
 • Art
 • Aviation and Transportation
 • Business Administration
 • Choreographic Studies and Dance Technique
 • Cinematography and Editing
 • Computer Applications/Business Office Technologies
 • Culinary, Nutrition, and Hospitality Management
 • Dance Teaching
 • Electronics & Computer Technology
 • Engineering Electro/Mechanical Design
 • Fitness Specialist
 • Graphic Design
 • Human Resources Assistant
 • Insurance Professional
 • International Business Professional
 • Management
 • Marketing
 • Mass Communications
 • Music
 • Photography
 • Real Estate
 • Retail Management 
 • Web Development

På Glendale Community College website kan du se vilka certificate program som ges 

Associate Degree, 2 år

Du väljer ett ämne som major (huvudämne) och söker in till ett specifikt program.
Ett flertal kurser är alltid obligatoriska i ditt program men många ämnen väljer du själv.

På Glendale Community College website kan du se vilka Associate Degree som ges

Video Glendale Community College

Boende

Studentboende i Los Angeles

Glendale har inget eget campusboende men när du ansöker och blir antagen får du hjälp med boende genom skolans Accommodation Service.
I L.A finns det ett stort utbud av olika typer av boende. Vi rekommenderar att du bokar in dig på ett hostel eller i värdfamilj under de första veckorna – väl på plats är enkelt att finna boende och de flesta studenter går samman och delar på en lägenhet.

Bo i värdfamilj

Att bo i värdfamilj är ett bra alternativ om du vill få en inblick i kulturen och träna språket lite extra. Familjerna har olika ålder och social bakgrund, det kan vara en äldre ensamstående eller ett yngre par, men de har alla gemensamt att de är vana vid och tycker om att välkomna utländska studenter i sitt hem.
Om du vill bo hos värdfamilj så rekommenderar Glendale att du kontaktar International Student Placement. Mer information om International Student Placement hittar du här.

Bo i delad lägenhet med andra studenter i Los Angeles

Det finns också möjlighet att bo på studenthem eller i lägenheter utanför campus. Det vanliga är att studenter går ihop och delar på en lägenhet eller ett hus.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2017

Vi är officiell representant för Glendale Community College i Sverige och handhar hela ansökningsprocessen. Alla terminsavgifter betalas direkt till skolan.

Glendale Community College tillämpar löpande antagning, vilket innebär att när de har mottagit tillräckligt många anmälningar så är det fullt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi har då lättare att kunna få dig antagen på utbildningen.

KURSAVGIFTER 2017

187 USD per unit
Termin 12 units: 2244 USD
Termin 15 units: 2805 USD
Utöver terminsavgiften tillkommer obligatoriska avgifter på mellan cirka 1500 – 1700 USD per/ läsår beroende på om du läser 12 eller 15 units per termin. För att bli klar med en transfer degree på 2 år krävs det att du studerar minst 15 units per termin.

FINANSIERING

Studier vid Glendale Community College berättigar till studiemedel från CSN.

STIPENDIUM

Glendale Community College tillhandahåller stipendier för nya internationella studenter om 1 000 USD (500 USD per termin under max 2 terminer).

Om du önskar ansöka om stipendiet skall du bifoga stipendieansökan tillsammans med din anmälan. Läs mer om stipendiet och ladda ned ansökan på Glendale Community College website

TERMINSDATUM 2017-2018

Glendale Community College har terminsstart i september och januari

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet med VG / C eller mer i engelska A eller B / 5 eller 6. Alternativt resultat från TOEFL-test med minst 450/133/45.

ENGELSKA

Om du behöver en förberedande kurs i engelska så kan du göra det på någon av de språkskolor vi samarbetar med. Vill du göra det i Los Angeles så samarbetar vi med CEL i Santa Monica.
Språkstudierna berättigar till studiemedel från CSN.

Ansökan

STUDIEVÄGLEDNING

STUDIN är representant för Glendale Community College i Sverige och hjälper dig kostnadsfritt med information, studievägledning, ansökan, CSN och visum.
Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning kring dina studier!

ANMÄLAN

Du anmäler dig genom att välja Ansök på vår website. Din ansökan måste sedan kompletteras med: Ansökningsblankett
Avgångsbetyg från gymnasiet översatta till engelska
Personligt brev
ID-foto
CSN Studiefinansieringsintyg/ Alternativt Bankletter
Kopia av giltigt pass, vidimerad
Eventuellt resultat från TOEFL

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studentrecension

 Anna på Glendale Community College i Los AngelesAnna på Glendale Community College

”På Glendale Community College pluggar jag konst och antropologi. Jag är i skolan 4 dagar i veckan och på helgerna gör jag läxor, utforskar staden och umgås med mina kompisar från college. På campus händer något nästan varje dag. Olika marknader, musik, dans och reklam för skolor som man kan ansöka till senare när man är klar på community college. Jag valde att studera fristående kurser under två terminer för att jag ville prova på college i Los Angeles. Att plugga här har gett mig en klar bild av vad jag vill utbilda mig till när jag kommer tillbaks till Sverige!”

Anna studerar fristående kurser som study abroad Glendale Community College

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location