PT Utbildning

X

Kontakta Oss

– fyll i formuläret nedan om du har frågor av något slag!

Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy*

Studera till PT utomlands på TAFE i Australien! 1 årig praktisk utbildning till personlig tränare. En heltäckande PT utbildning som berättigar till CSN.

Detta är PT utbildningen som efterfrågas av fitnessbranschen! Möjlighet till PT licens i hela världen och möjlighet att inrikta dig mot en bredd av specialområden. Du studerar på den statliga yrkeshögskolan TAFE som har toppmoderna campus nära stränderna i Australien.

PT Utbildningen

pt utbildning

PT utbildning Diploma of Sport Development

En heltäckande PT utbildning på 1 år!

Diploma of Sport Development på yrkeshögskolan TAFE är en heltäckande PT utbildning och högt värderad inom fitness- och friskvårdsindustrin. Under året lär du dig alla aspekter av fitnessindustrin, något som gör PT utbildningen unik och utan motsvarighet i Sverige.

PT-utbildningen kvalificerar dig för en internationell PT-licens så att du kan arbeta som personlig tränare, instruktör eller idrottsledare.

pt utbildning tafe australien

En gedigen och avancerad PT utbildning

Utöver specialistkunskaper inom fitness får du förutsättningar och kompetenser för att kunna sköta operativ drift och ledning av företag inom branschen.

PT utbildningen är idealisk för dig som vill arbeta som manager på ett gym eller sportklubb, eller driva ett eget företag inom fitness.

pt utbildning tafe queensland

PT utbildningen för en yrkeskarriär inom fitness och friskvård

Fitness, friskvård, hälsa och sport är kraftigt växande branscher med ett stadigt ökande behov av kvalificerad och välutbildad personal.

Vill du satsa på en karriär inom fitness och friskvårdsindustrin så är Diploma of Sport Development på TAFE i Australien ett mycket bra val.

Australien är ett av de länder i världen som kommit längst inom hälso- och friskvård och utbildningarna inom sport och fitness ligger i framkant.

pt utbildning diploma fitness

En PT utbildning som ger dig avancerade kompetenser och praktiska yrkesfärdigheter

Med PT utbildningen Diploma of Sport Development förvärvar du kompetenser och färdigheter inom bl.a anatomi, fysiologi, rehab, träningslära och näringslära. Du lär dig även att förebygga och hantera träningsrelaterade skador.

PT-utbildningen är på heltid: 20-30 timmar i veckan och många praktiska moment ingår.

Utöver den allmänna fitness inriktningen finns möjlighet till inriktning mot specialistkompetens inom golf, surf, fotboll, coaching, bodybuilding och outdoor adventures.

Hela världen som arbetsplats i en expanderade bransch

Efter PT utbildningen kan du arbeta som personlig tränare, idrottsinstruktör eller idrottsledare. Du kan arbeta med drift, utveckling och management inom sportklubbar, gym etc.

I den expanderande friskvårdsindustrin finns ständigt nya yrkesinriktningar och med en internationellt erkänd utbildning har du dessutom hela världen som arbetsfält.

Kursbeskrivning

Diploma of Sport Development (Fitness), 1 år

Förändra människors liv genom träning och motion!
Arbeta som personlig tränare och hjälp människor att leva lyckligare och hälsosammare liv. Lär dig avancerade färdigheter inom anatomi och fysiologi, corrective exercise, body composition management, nutrition och näringslära. Kursen är för dig som vill kunna arbeta med att planera, leverera och övervaka utvecklingen av träningsprogram i samarbete med lämpligt kvalificerad hälso- och / eller medicinsk personal.

Exempel på jobb efter utbildningen: Personal Trainer, Sports Development Officer, Sports And Fitness Workers, Sports Coaches, Instructors And Officials.

Diploma of Sport Development (Golf), 1 år

I detta praktiska program lär du dig principerna inom idrottspsykologi, hur man instruerar personliga träningsprogram och hur man driver mindre företag inom området. TAFE Queensland samarbetar med Maroochy River Golf Club. Du tillämpar färdigheterna du förvärvar under diplomprogrammet i fitness (bl.a träningsvetenskap, fysisk träning, gyminstruktion och idrottsskador och rehabiliteringsstudier) – till en golfupplevelse. Från nybörjare till avancerad får du också anpassad golfundervisning (beroende på din nivå). Du kommer att delta fysiskt i sporten samt arbeta med toppmodern test- och golfanalysutrustning för att förbättra dina färdigheter.

En dag i veckan kommer du bl.a att ha följande ämnen för att få en förståelse för grunderna inom golf: The game, shots and theory of golf, Course management and scoring, Human physics of golf, Psychology of golf, Golfing equipment

Den icke-ackrediterade golfkomponenten i programmet ger dig kunskaper och färdigheter för att ytterligare utveckla dig inom golf.

Exempel på jobb efter utbildningen: Sports And Fitness Workers, Sports Coach, Sports Development Officer

Diploma of Sport Development (Surf), 1 år

TAFE Queensland samarbetar med ledande surfing academies och surfskolor för att du ska kunna använda din kompetens inom träningsvetenskap, träning, gyminstruktion och rehabiliteringsstudier i en surfupplevelse. Du kommer att lära dig mer om surfing från ledande surfing tränare och instruktörer och du kommer aktivt att delta i sporten. Du kommer också att lära dig om surfboard construction, meteorologi, vågor och väderprognoser, näring för idrottare, idrottspsykologins principer och hur man utvecklar och instruerar styrke- och konditionsprogram för amatörer och professionella surfare.

Surfvarianten är en dag i veckan, i övrigt följer undervisningen det allmänna diplomprogrammet Sports Development.

Exempel på jobb efter utbildningen: Sports Development Officer, Sports And Fitness Workers, Sports Coach, Personal Trainer

Diploma of Sport Development (Coaching), 1 år

Satsa på din passion för sport med Diploma of Sports Development. Inriktningen mot coaching har fokus på sport development och samhällsutveckling genom idrott. Programmet har tre huvudinriktningar: sport coaching och utveckling, sport management, samt idrott och träning. Diplomet ger dig teoretisk kunskap, praktiska färdigheter och den erfarenhet som krävs för att du skall kunna leverera sport- och rekreationsprogram och arbeta som tränare inom flera sporter. Du kommer också att lära dig att hantera och arrangera sportevenemang och utveckla färdigheter inom kommunikation, teknik och sportnäring. Detta är den perfekta akademiska kvalifikationen för en fortsatt yrkeskarriär inom idrott och träning.

Exempel på jobb efter utbildningen: Sports Coaches, Instructors And Officials

Diploma of Sport Development (Soccer/fotboll), 1 år

I detta praktiska hands-on program kommer du att tillämpa färdigheter inom träning och sportvetenskap, fysisk träning och konditionslära. Du lär dig de grundläggande kompetenserna inom coaching, du lär dig om att identifiera talanger, om prestationsberedskap och metoder för återhämtning. Du lär dig om de taktiska aspekterna för vinnande matchspel, om principer för konditionering, om rehabilitering och idrottsskador. Dessutom kommer du att lära dig om näring för idrottsmän, principerna för idrottspsykologi och hur man utvecklar och instruerar inom styrke- och konditionsträning.

Omkring en dags studier i veckan ägnas specifikt åt fotboll och du kommer att aktivt delta i fotbollsspel med skolans erfarna fotbollspartners.

Exempel på jobb efter utbildningen: Sports Coach Sports Coaches, Instructors And Officials, Development Officer/Manager of a sport, Recreation and/or fitness centre. Project or Program Administrator

Diploma of Sport Development (Competitive Physique Training), 1 år

Inriktningen mot kroppsbyggnad är skapad för att ge dig möjlighet att tävla naturligt i Brisbane, Australien som manlig eller kvinnlig kroppsbyggare eller sportmodell. Under programmet lär du dig principerna i fysiska tävlingar. Programmet omfattar träning, posering, näring, psykologi. Du kommer att kunna arbeta som en personlig tränare med kunder som vill tävla inom styrketräning.

Exempel på jobb efter utbildningen: Sports Development Officer, Sports And Fitness Workers

Diploma of Sport Development (Outdoor Adventure), 1 år

TAFE Queensland erbjuder en unik möjlighet för dig att kombinera kompetenserna i Diploma Sports Development med spännande upplevelsen utomhusaktiviteter för att skapa Adventure Personal Training. I det mycket praktiskt utformade programmet lär du dig principerna inom idrottspsykologi, hur du instruerar personliga träningsprogram, hur du driver mindre företag, samt hur man förbättrar näringsvanor. Huvudkomponenterna omfattar tillämpning av träningsvetenskap, fysisk träning, träningsinstruktion samt att hantera projekt som fokuserar på att träna klienter för utomhusaktiviteter / äventyrsturism / outdoor adventures.
Genom skolans Outdoor Recreation team lär du dig om bushwalking, paddling och paddle boarding.
Den icke-ackrediterade Outdoor Recreation-komponenten ger dig kunskaper och kompetenser inom Outdoor Recreation.

Exempel på jobb efter utbildningen: Personal Trainer, Sports Development Officer, Sports And Fitness Workers, Sports Coaches, Instructors And Officials

Diploma of Sport Development (Tennis), 1 år

TAFE Queensland samarbetar med KT Tennis Academy för att du ska kunna använda de färdigheter som uppnåtts under Diploma of Sport Development till en inriktning mot tennis.

Du lär dig principerna inom idrottspsykologi, hur man instruerar personliga träningsprogram och hur man driver småföretag i detta mycket praktiska program. Kärnmodulerna omfattar tillämpning av träningsvetenskap, fysisk träning, gyminstruktion och hantering av projekt – till en tennisupplevelse.

Du som har kunskaper eller en bakgrund inom tennis kommer att få anpassad undervisning (beroende på din nivå) i tennisens komponenter av tennisakademins högt respekterade tränare, du kommer att fysiskt spela tennis, du gör en ackrediterad tenniscoach kurs och du kommer att arbeta i ett tenniscenter med tennisspelare på alla nivåer och i alla åldrar.

Genom KT Academy har du följande ämnen för att få en förståelse för grunderna inom coaching samt hur man driver ett tennis center:

• The game, shots and theory of tennis
• Game management and scoring
• Human physics of tennis
• Psychology of tennis
• Tennis equipment
• Managing a tournament
• Running a pro shop

Den icke-ackrediterade tenniskomponenten i det här programmet kommer att ge dig en bredd av färdigheter och kunskaper inom tennis och tennisens specifika förhållanden.

Skolan, studieort & boende

pt utbildning i australien

TAFE Queensland

TAFE är en populär statlig yrkeshögskola i Australien. De korta programmen ger dig yrkesfärdigheter och relevanta branschkunskaper. Målet är jobb efter utbildningen, men möjligheter att fortsätta till universitet finns.

TAFE håller en hög utbildningskvalitet och terminsavgifterna är förhållandevis låga. Du studerar i små klasser och lärarna har branscherfarenhet och fungerar mer som handledare.

Du studerar på moderna campus med förstklassiga faciliteter i några av Australiens mest populära orter som Brisbane, Gold Coast och Sunshine Coast i delstaten Queensland.

Du studerar i ett underbart klimat med närhet till fantastiska stränder och tropisk regnskog.

Att hitta bra och bekvämt boende när du skall studera på TAFE Queensland i Australien är mycket enkelt.

Mer om TAFE Queensland här

Priser & Datum

Kursavgifter 2019 – 2020

Diploma of Sport Development, Fitness & Coaching, 1 år  15 000 AUD / läsår
Diploma of Sport Development, övriga inriktningar, 1 år  15 000 AUD / läsår + 3 700 – 6 600 AUD i övriga avgifter som tillkommer beroende på inriktning

STUDIN är officiell representant i Sverige och hjälper dig kostnadsfritt med hela ansökningsprocessen.
 Kursavgiften betalar du direkt till skolan.

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för kursavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Som student i Australien har du även möjlighet att arbeta vid sidan av dina studier.

Startdatum

Skolan har två terminer och de flesta utbildningar har kursstart 2 gånger om året:

8 – 25  juli (beroende på campus och program)
15 – 29 januari (beroende på campus och program, introduktionsdagar från 10 jan)

En introduktionsvecka anordnas 1 vecka innan terminstart.
Skolan har löpande antagning och vi tar emot ansökningar löpande.
Du kan ansöka för starter långt i förväg och snabbt få ett antagningsbesked.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Du bör ha allmän behörighet / fullständiga avgångsbetyg.
Om du inte har fullständiga betyg så kan vi i vissa fall hjälpa ändå.

Om du har G/E eller mer i engelska A/5 behöver du inte göra IELTS test.
Annars krävs ett IELTS test med minst 5.5 (minst 5,0 på samtliga delar).

Ansökan

Du klickar på ANSÖKAN och fyller i ansökningsformuläret.
När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och hjälper dig vidare.

Kostnadsfri tjänst

STUDINS tjänst är kostnadsfri. Vi hjälper dig med information, studievägledning ansökan, rådgivning om boende, CSN ansökan samt studentvisum. Allt tills du är på plats!

Studentrecension

student blogg tafe queensland fitnessJanina student på TAFE Queensland

”Ingen ångrar att de går utbildningen. Det är en bra grund för att få ett jobb och via jobberfarenhet bli ännu bättre. Som med allt annat så är det vad DU gör det till.”

Janina studerar Diploma of Fitness & Sports på TAFE Queensland