TAFE Queensland

STUDERA PÅ TAFE QUEENSLAND

Studera på TAFE Queensland i Australien. Bransch och yrkesinriktade utbildningar på 1 år inom en stor bredd yrkes & branschområden. Låga avgifter och CSN

Diplomutbildningarna på TAFE Queensland är yrkesförberedande och finns inom en rad branscher och yrkesområden. Allt från business och management till fitness, beauty therapy, konst, design och foto eller digital media. Mycket bra terminsavgifter, förmånliga antagningsvillkor och campus nära stranden på några av Australiens mest attraktiva orter…

Skolan

 studera tafe queensland

Studera på TAFE Queensland i Australien

På TAFE Queensland kan du studera korta yrkesinriktade utbildningar som leder till diplomexamen inom ett stort antal branscher och ämnesområden.

TAFE Queensland är mycket populärt både bland australiska och internationella studenter:
Utbildningarna är korta (1 – 2 år), praktiskt inriktade och yrkesförberedande. Målet är ett jobb efter avslutad utbildning. TAFE Queensland håller en hög utbildningskvalitet och terminsavgifterna är förhållandevis låga.

studera på tafe queensland

TAFE Queensland är en populär yrkeshögskola i Australien

Yrkeshögskolorna TAFE (Technical and Further Education) finns i hela Australien och är statliga, publika högskolor som bedriver yrkesförberedande högre utbildning. Varje år utbildas mer än 125.000 internationella studenter från över 90 länder inom 600 olika program och ämnesområden på TAFE Queenslands skolor.

tafe queensland

En utbildning på TAFE Queensland är praktisk och yrkesförberedande

På TAFE Queensland finns främst korta praktiska yrkesinriktade program (1 – 2 år). Yrkesutbildningarna leder till en diplomexamen och efter avslutad utbildning skall du vara förberedd för arbetsmarknaden eller kunna fortsätta dina studier på ett universitet i Australien.

tafe queensland

Jobb efter utbildningen

Praktisk jobbfokuserad utbildning är kärnan i TAFE Queensland. Här kombineras universitetstänkande med praktisk inlärning, så att du får det bästa av två världar. TAFE Queenslands studenter är eftertraktade i Australien och internationellt, nästan 90% går vidare till arbete eller vidare studier efter utbildningen på TAFE Queensland.

studera i australien plugga i australien tafe

Toppmoderna faciliteter

På TAFE Queensland utbildas du i moderna klassrum, laboratorier och verkstäder. TAFE Queensland har toppmoderna faciliteter och i den praktiska undervisningen används alltid den utrustning, de system och program som används inom branschen.

tafe queensland

Små klasser, mycket stöd av lärarna

Klasserna är mindre än på ett universitet och lärarna fungerar mer som stödjande handledare. Undervisningen sker ofta i ett praktiskt sammanhang: du studerar/arbetar i en verklig eller simulerad arbetsmiljö för att du skall vara förberedd inför ett riktigt arbete direkt efter utbildningen.

plugga i australien yrkesutbildning australien tafe queensland

Diplomutbildningar som ger jobb i växande branscher

TAFE Queensland har ambitionen att ligga i framkant genom att erbjuda yrkesutbildningar som är up-to-date med kompetenser som verkligen efterfrågas på arbetsmarknaden. De jobbfokuserade programmen finns inom snabbt växande branschområden som bl. a hälsa, fitness, sport, skönhet, event och design.

studera tafe queensland australien diploma

tafe queensland

Pathway till universitet- En fantastisk möjlighet

En diplomutbildning på TAFE kan även fungera som en sk. pathway till ett universitet i Australien. Detta innebär att du som saknar kvalifikationer (t.ex inte har högskolebehörighet/fullständiga gymnasiebetyg/ eller för låga betyg) kan fortsätta vidare till en kandidatutbildning på ett universitet i Australien efter en diplomutbildning på TAFE.

Du tillgodoräknar dig diplomutbildningen och behöver (oftast) bara läsa 2 år för en kandidat.
Fördelarna med pathway är flera: du får två examen (diploma och kandidat), din akademiska examen förstärks med praktiska yrkesfärdigheter och ger dig ett försprång när du skall börja arbeta. Många hittar ett jobb inom sin bransch redan under utbildningen.

tafe queensland

Varför välja TAFE Queensland

 • Korta yrkesinriktade program 1 – 2 år
 • Fokus på jobb efter utbildningen
 • Bra terminsavgifter och förmånliga antagningskrav
 • Fantastisk studiemiljö i tropiska Queensland

tafe queensland

TAFE har campus i hela Queensland

TAFE Queensland finns i hela den australiska delstaten Queensland, från norr till söder. Moderna campus finns både i storstadsområden och i mindre orter längs med den vackra tropiska kusten.

Campus finns i bland annat Australiens mest attraktiva turistorter i Sunshine Coast, Gold Coast, Cairns och Brisbane. Här studerar du i fantastiska miljöer med närhet till underbara stränder och med vackert väder året runt!

tafe queensland

TAFE Queensland Campus i Brisbane

Brisbane campus ligger mitt i centrala Brisbane på South Bank. Campus är livligt, stort och modernt med det senaste inom utrustning och teknik. På campus finns restaurang, café, bistro och ett stort bibliotek. Här finns även en idrottshall, spa och ett modernt fullt utrustat gym. South Bank är ett parkområde vid Brisbane River i centrala Brisbane. Här finns caféer, barer, restauranger och gallerier och en anlagd badstrand och lagun.

studera i australien tafe queensland plugga australien

Campus vid stranden, Mooloolaba, Sunshine Coast

I Mooloolaba studerar du bara några minuter från de vita stränderna. Sköna strandcaféer, surf, nattliv och bra shopping finns alldeles i närheten.

studera australien tafe gold coast

Campus TAFE Queensland Goldcoast

TAFE campus på Gold Coast ligger vid Australia Fair shopping centre i Southport norr om Surfers Paradise. Campus är helt nyrenoverat och faciliteterna är på toppnivå.

Läs mer på TAFE website här

Video TAFE Queensland

Kurser

Utbildningar TAFE Queensland

Attraktiva praktiskt yrkesinriktade diplomutbildningar finns inom en mängd branschområden. Du studerar oftast 12-24 månader beroende på inriktning. På TAFE finns mer än 180 olika program inom 15 ämnesområden.
Här nedan listas endast ett fåtal av de mest populära diplomutbildningarna.

Fler populära yrkesinriktade diplom

 • Diploma of Screen & Media (Interactive Media)
 • Diploma of Interior Design and Decoration
 • Diploma of Building Design
 • Diploma of Marketing
 • Diploma of Early Childhood Education and Care
 • Diploma of Nursing
 • Diploma of Mental Health
 • Diploma of Dental Technology
 • Diploma of Travel & Tourism Management
 • Diploma of Information Technology Networking
 • Diploma of Software Development
 • Diploma of Automotive Management
 • Diploma of Music Industry (Sound Production)
 • Diploma of Music Industry (Performance)

För alla ämnesområden och utbildningar se vidare på TAFE Queensland website här

Studera engelska på TAFE

Behöver du förbättra din engelska inför studierna på TAFE?
Om din engelskanivå inte är tillräcklig för behörighet till TAFE:s program och kurser så kan du läsa en engelskakurs som ger dig direkt tillträde till programmen.
Det går även bra att läsa allmän engelska fritt antal veckor på TAFE språkskola.

Läs mer om English Language programmet på TAFE här

Boende

Studentboende i Australien Queensland

Att hitta bra och bekvämt boende när du skall studera på TAFE Queensland i Australien är mycket enkelt. TAFE Queensland har inget eget studentboende men rekommenderar ett flertal olika alternativ. Det är aldrig något problem att hitta boende på plats och detta rekommenderas av TAFE Queensland. Du har då möjlighet att gå runt och titta och välja bland alla de fantastiska boendealternativ som finns.
Fördelen är också att du inte binder upp dig för en längre tid och betalar i förväg för ett boende som du inte vet något om.
Det vanligaste är att ta ett hostel under den första veckan i Australien och hitta sitt boende då.

Du bör räkna med en boendekostnad på cirka 150 – 200 AUD i veckan.

Mer om boendealternativ på TAFE Queensland accomodation här

Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer om studentboende i Australien!

Kursorten

plugga australien sunshine coast

Studera i Australien

Australien lockar ständigt allt fler studenter från hela världen. Australiens college och universitet har ett mycket gott renommé med en utbildningsstandard som ligger på toppnivå i världsrankningen.

Australiens sköna klimat, den tillbakalutade livsstilen och landets öppna gästvänlighet bidrar också till populariteten.

plugga i australien på sunshine coast och brisbane

Studera på Sunshine Coast

Sunshine Coast, på Australiens östkust, är ett mycket omtyckt område med fantastiska stränder, charmiga semesterorter och en avslappnad atmosfär. Härliga surf- och badstränder ligger utmed hela kusten och området präglas av vacker natur och ett rikt djurliv.

Sunshine Coast har i genomsnitt 300 soldagar per år och en temperatur på mellan 18 och 30 grader året om. Sunshine Coast ligger en timme norr om Brisbane, huvudstaden i delstaten Queensland. Brisbane är en pulserande storstad med ett rikt utbud av kultur och nöjen.

Studera i Brisbane

Brisbane är Australiens tredje största stad (1,8 miljoner invånare) och huvudstad i delstaten Queensland. Trots att Brisbane är en storstad med storstadens utbud av kultur, nöjen, shopping, så är atmosfären här skönt avslappnad. 

Brisbane är en ung och mångkulturell stad med många inflyttade från Europa och Asien. Här finns ett livligt studentliv och flera stora universitet och högskolor. Klimatet är subtropiskt och mycket behagligt året om. Antalet soldagar är omkring 300 om året. Längs med Brisbane River som rinner genom staden ligger grönskande parker, botaniska trädgårdar och anlagda stränder. Som student i Brisbane har du nära till både fantastiska regnskogar och långa vita stränder.

studera i Gold Coast Australien

Studera i Gold Coast

Gold Coast är en expanderade kuststad som sträcker sig fem mil längs med de gyllene stränderna söder om Brisbane. Gold Coast har snabbt blivit en av Australiens mest populära turistdestinationer och har nu omkring 500 000 invånare. Gold Coasts berömda gyllene stränder med bl.a Surfers Paradise attraherar ungdomar och studenter från Australien och hela världen och här ligger flera universitet och skolor. Det soliga subtropiska klimatet, surfstränder, kanaler och vattensystem, skyskrapor, temaparker, ett mycket hett nattliv och den tropiska regnskogen i inlandet lockar unga studenter och turister från hela världen.
Du som väljer att studera i Gold Coast har tillgång till ett uteliv som pågår dygnet runt längs med de fantastiska stränderna.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2020 – 2021

6000 – 8000 AUD / termin beroende på utbildning och studieort.

Terminsavgifterna betalas direkt till skolan.
Studin hjälper dig helt gratis
Vi hjälper till med att hitta den mest fördelaktiga terminsavgiften när du ansöker.

Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Som student i Australien har du även möjlighet att arbeta vid sidan av dina studier.

Startdatum 2020 – 2021

Skolan har två terminer och de flesta utbildningar har kursstart 2 gånger om året:

8 – 25  juli (beroende på campus och program)
15 – 29 januari (beroende på campus och program, introduktionsdagar från 10 jan)

En introduktionsvecka anordnas 1 vecka innan terminstart.
Skolan har löpande antagning och vi tar emot ansökningar löpande.
Du kan ansöka för starter långt i förväg och snabbt få ett antagningsbesked.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Du bör ha allmän behörighet / fullständiga avgångsbetyg.
Om du inte har fullständiga betyg så kan vi i vissa fall hjälpa ändå.

Engelska

Om du har G/E eller mer i engelska A/5 behöver du inte göra IELTS test.
Annars krävs ett IELTS test med minst 5.5 (minst 5,0 på samtliga delar).

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för TAFE Queensland i Sverige och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till något av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studentambassadör på TAFE Queensland

studera på tafe queenslandAlexandra – vår studentambassadör på TAFE Queensland

Alexandra bloggar på Study Planet om att studera på TAFE Queensland i Australien.
Följ Alexandras blogg här

Om du har frågor om hur det är att studera på TAFE och vill komma i kontakt med Alexandra, hör av dig till oss!

 

 

 

 

Studentrecension

student blogg tafe queensland fitnessJanina student på TAFE Queensland

”Ingen ångrar att de går utbildningen. Det är en bra grund för att få ett jobb och via jobberfarenhet bli ännu bättre. Som med allt annat så är det vad DU gör det till.”

Janina studerar Diploma of Fitness & Sports på TAFE Queensland

 

 

Därför skall du ansöka med STUDIN - Skolans vitsord

Country Manager TAFE Queensland

 

STUDIN Study International är extremt kunniga inom studieval och en väldigt god partner till TAFE QUEENSLAND. Med stort engagemang och service hjälper de våra studenter med ansökan, visum och CSN. STUDIN är vår största samarbetspartner i Sverige och med hjälp av deras studierådgivare så vet vi att våra studenter är i trygga händer. Med glädje arbetar vi med STUDIN!

 

Marlene Pulls, TAFE Queensland, Country Manager Scandinavia & Europe

 

 

 

Studin Storys