Utbildning inom Event

Utbildning inom Event. Studera event management på universitet & högskola. Kandidatutbildningar, yh utbildningar & kurser. 1 termin – 3 år

Utbildning inom Event management  

Studera en event utbildning utomlands! En utbildning i event och events management är perfekt för dig som vill arbeta inom den växande och internationella evenemangs- och upplevelseindustrin. Med en utbildning inom event lär du dig att planera, organisera, koordinera och genomföra evenemang, events, festivaler, kongresser, mässor och konferenser mm.

Vad innebär en utbildning inom event?

En utbildning i Event management omfattar alla aspekter av evenemangshantering: du studerar bl.a business management, marknadsföring, logistik, koordinering, planering och genomförande av events samt lär dig även om human resources, ledning och mänskliga relationer.

Event management och event planning är ett mångfacetterat och fartfyllt område och en bransch som har nära anknytning till hotellindustrin och turismbranschen. utbildning inom event

Att jobba med Event Management

Event management är ett utmanande och mångfacetterat yrkes- och branschområde och passar dig som gillar att arbeta i ett högt tempo.

Du kan arbeta med event och evenemang inom t.ex idrott, turism, företagsverksamhet eller nöjesindustri.

Flexibla utbildningar utomlands inom event

Utbildningar inom Event och Events management finns på universitet & högskolor i hela världen.

Du kan studera en hel utbildning till examen eller välja att studera kurser i ämnesområdet under en termin med utlandsstudier.

STUDIN samarbetar med ett flertal universitet i hela världen som har både kurser i Event management och hela utbildningar till examen inom event. 

Kandidatutbildning i Event management

Utbildningar på grundnivå till examen, kandidat / bachelor är vanligtvis på 3 år. Kandidatutbildningarna ges ofta inom ramen för en ekonomiutbildning (t.ex business management) eller i en hotell, hospitality eller turismutbildning.

Detta ger dig en bred grund inom företagsekonomi och organisation med en specialisering mot event management.

På flera universitet utomlands ges möjlighet till praktiska hands-on erfarenheter genom internships och praktik under eller i anslutning till utbildningen.

YH utbildning inom Event

1-2 åriga praktiska yh utbildningar i Event Management ges på yrkeshögskolor, hotellskolor och college utomlands. På flera skolor är betald praktik en del av eventutbildningen vilket ger dig värdefull internationell arbetslivserfarenhet och stora fördelar när du skall påbörja din yrkeskarriär. Utbildningarna kan oftast byggas vidare till en universitetsexamen.

Master i Event management

Flera universitet ger möjlighet att specialisera sig inom event management efter en kandidatexamen i ekonomi/ business. Masterprogrammen ger dig spetskompetenser och starka fördelar på den mycket internationella arbetsmarknaden.

Kurser i Event Management

Om du studerar ett kandidatprogram kan du välja att studera fristående kurser i ämnesområdet under din termin med utlandsstudier. Kurserna kan sedan tillgodoräknas i din pågående utbildning.

Även du som vill prova på universitetsstudier efter gymnasiet kan studera kurser under 1-2 terminer. Kurserna kan ofta tillgodoräknas i en framtida examensutbildning.  

Utvalda skolor med utbildningar inom Event