Udayana University

STUDERA PÅ BALI – UDAYANA UNIVERSITY

Studera på Bali i Indonesien! Fristående kurser 1-2 terminer som study abroad på Udayana University. Internationellt program. Studentliv på paradisön Bali! 

Studera en termin som en del av din utbildning på högskola eller helt på egen hand.

Skolan

Udayana University – Bali

Studera 1-2 terminer på universitet på Bali i Indonesien och få en fantastisk studieupplevelse. På Udayana University på Bali kan du läsa fristående kurser som study abroad, antingen som en del av din svenska högskoleutbildning eller helt på egen hand.

Udayana University har speciellt program för internationella studenter. Kurserna är på engelska och lärarna internationella. Du studerar på ett spännande universitet samtidigt som du upptäcker och lär känna kulturen och det verkliga livet på denna paradisö i Indiska Oceanen.

studera på bali universitet udayana university

Studera på Udayana University Bali Indonesien

Udayana University är ett av Indonesiens ledande universitet och det största och mest kända universitetet på Bali. Udayana University grundades 1962 och här studerar 22.000 studenter. Udayana University har ett omfattande internationellt nätverk och samarbetar med universitet i alla världsdelar.

Bali har snabbt blivit en populär destination för utlandsstudier och till universitetet kommer över 1000 internationella studenter varje år.

Här kan du läsa fristående kurser på engelska inom bland annat management, business, turism och kultur med inriktning på Asien och Indonesien.

 plugga bali indonesien udayana university

Study abroad – Studera fristående kurser och lär känna Bali

På Udayana University finns ett mycket populärt internationellt program där du fritt väljer bland de kurser som ges på engelska.

Du studerar tillsammans med lokala studenter och internationella studenter. Lärarna har stor internationell erfarenhet och all undervisning är på engelska.

plugga-bali-indonesien udayana university

Studera på Bali

Under de senaste åren har Bali blivit en mycket populär destination för studier utomlands. Här studerar du i en vänlig och avslappnad atmosfär i ett underbart klimat nära långa vita stränder.

studera-bali-indonesien udayana university

Internationella studier på Bali

Det internationella programmet på Udayana University lockar mer än tusen internationella studenter varje år från över 15 olika länder. De flesta kommer från Kina, Japan, Tyskland, Schweiz, Skandinavien, Nederländerna och USA.

Det förmånliga prisläget bidrar givetvis till populariteten. Här kan du leva bekvämt och skönt som student. För det du betalar i månadshyra för din studentlägenhet i Sverige kan du på Bali hyra en villa med en pool och städpersonal!

studera-bali-indonesien-universitet udayana university

Att leva som student på paradisön Bali

Bali kallas ”The Island of Gods” och är en nästan drömlikt vacker ö. Djungeln är frodigt grön, vulkanerna når upp till molnen och långa vita stränder omger hela ön. Den varma Indiska oceanen är perfekt för surfing och andra vattensporter.

Upplev ett fantastiskt studentliv, träffa studenter från hela världen och passa på att testa dykning, snorkling och surfing.

plugga-indonesien-bali udayana

Upptäck Indonesien och Sydostasien

Det är lätt att resa runt både i Indonesien och i Sydostasien. Under helger, lov och annan ledig tid är det enkelt att ge sig ut på upptäcktsfärder och äventyr i Sydostasien. Om du vill stanna kvar längre som student i Sydostasien så kan du fortsätta med en termin på Prince of Songkla University i Phuket Thailand.

studera-indonesien-bali-udayana

Studentliv på Bali

Bali kommer att charma dig med sin unika kulturella mångfald och ett överflöd av aktiviteter. Här är livet vänligt och människorna öppna och livsstilen avslappnad. Bali är en plats där du verkligen kan öppna alla dina sinnen. Oavsett om du vill hitta din andliga sida, uppleva världens bästa surf, prova exotiska maträtter…

studera-bali-indonesien

Udayana University campus på Bali

Udayana University har campus i Jimbaran och i huvudstaden Denpasar. Det internationella programmet ges vid campus i Jimbaran alldeles vid kusten cirka en halvtimme från huvudstaden Denpasar. Du har närhet till allt vad huvudstaden har att erbjuda i form av nöjen, kultur och shopping, samtidigt som du med lätthet tar dig till alla underbara stränder på Bali.

Läs mer på Udayana University website 

studera-bali-indonesien udayana

Kurser

Utbildningar Udayana University

Fristående kurser, 1 termin

Kurserna ges på engelska. Kurser finns på både grundnivå (undergraduate) och avancerad (postgraduate) nivå.

Du studerar 5 – 7 av nedanstående kurser:

 • Economy and Business of South East Asia
 • Indonesian History, Ethnology, Culture and Customs
 • International Tourism Management
 • Business Law and Legal Tradition on Trade and Investment
 • Indonesian Language
 • Indonesian Literature
 • International Entrepreneurship
 • International Business
 • Global Marketing

Tre kurser på graduate /master nivå finns också. Kurserna kan även väljas dig som läser på bachelor/kandidatnivå:

 • International Relations and Communication
 • International Accounting and Finance
 • Environmental Management and Sustainability

Tillgodoräkna dig kurserna i din svenska examen

Det finns möjligheter att tillgodoräkna sig studierna i din svenska examen. Kontakta din institution för mer information om vad ditt universitet/ högskola har för krav på kurser.

Kontakta oss om du behöver exakta kursbeskrivningar för att ta med till din studievägledare. 

Varje kurs omfattar 3 credits, vilket kan jämföras med 5 ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System).

Boende

Boende på Bali

Delad lägenhet eller hus

Udayana University har inget boende på campus för internationella studenter men det finns gott om olika boendealternativ på Bali.

Studenter brukar boka in sig på ett hostel i närheten av universitetet under den första veckan. Väl på plats är det mycket lätt att finna boende och oftast går studenter samman och delar på ett hus eller en lägenhet. Priserna varierar beroende på läge och standard.

I samband med ansökan får du mer information om tillgängliga boendealternativ och kontakter.

Kontakta oss gärna för mer information om boende.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2018 – 2019

Kursavgiften är mycket förmånlig:

Terminsavgift: 1 840 Euro
50 Euro Application Fee

Cirka pris boende:
Delad lägenhet/hus: cirka 250 Euro per månad
Värdfamilj: cirka 100 Euro per månad

Löpande antagning tillämpas, vilket innebär att när tillräckligt många anmält sig så är det fullt.Att studera på Bali är mycket populärt och platserna på det internationella programmet fylls upp snabbt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Du kan ansöka för kursstarter långt i förväg och snabbt få ett antagningsbesked.

Finansiering

Studierna vid Udayana University berättigar till studiemedel från CSN. Du kan låna för studieavgifter, uppehälle/boende samt resa t.o.r och försäkring.

Terminsdatum

Höst september – december
Vår januari – maj

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet med betyg i engelska A eller B/5 eller 6 lägst G/E.

ENGELSKA

Om du vill göra en förberedande kurs i engelska innan dina studier så kan du göra det på någon av de språkskolor runtom i världen vi samarbetar med. Språkstudierna berättigar till CSN.
Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Ansökan

STUDIEVÄGLEDNING

Kontakta oss för rådgivning kring dina studier!

ANMÄLAN

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website.
Vi kontaktar dig då omgående och hjälper dig vidare.

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till  de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location