Udayana University

STUDERA PÅ BALI – UDAYANA UNIVERSITY

Studera utomlands på Bali i Indonesien! Utlandstermin på Udayana University. Internationellt program 1-2 terminer. Tillgodoräkna dig kurser i examen. Låg avgift

Upplev studentlivet på paradisön Bali! Du kan läsa kurserna som en del av din svenska examen eller för att prova på universitetsstudier i Asien.

Skolan

 

studera bali udayana

Studera på Bali – Udayana University

Studera 1-2 terminer på universitet på Bali i Indonesien och få en fantastisk studieupplevelse. På Udayana University på Bali kan du läsa fristående kurser som sk study abroad.

Programmet är idealiskt för dig som studerar på universitet och vill göra en termin med utlandsstudier i en exotisk miljö men även för dig som vill upptäcka Sydostasien och kombinera nöje med nytta…

Udayana University’s program för internationella studenter är mycket populärt. Kurserna är på engelska och lärarna är internationella. Du studerar på ett välrenommerat universitet samtidigt som du upptäcker och lär känna kulturen och det verkliga livet på denna paradisö i Indiska Oceanen.

studera på bali universitet udayana university

Udayana University, Bali Indonesien

Udayana University är ett av Indonesiens ledande universitet och det största och mest kända universitetet på Bali. Udayana University grundades 1962 och här studerar omkring 22 000 studenter. Udayana University har ett omfattande internationellt nätverk och samarbetar med universitet i alla världsdelar.

Bali har snabbt blivit en populär destination för utlandsstudier och till universitetet kommer över 1000 internationella studenter varje år.

Här kan du läsa fristående kurser på engelska inom bland annat management, business, turism och kultur med inriktning på Asien och Indonesien.

 studera på bali indonesien udayana university

Study abroad – Läs fristående kurser och lär känna Bali

Udayana University har ett mycket populärt internationellt program där du fritt väljer bland ett antal kurser som ges på engelska. Du studerar tillsammans med lokala studenter och andra internationella studenter. Lärarna har stor internationell erfarenhet och all undervisning är på engelska.

studera på bali udayana university

Plugga på Bali

Under de senaste åren har Bali blivit en mycket populär destination för studier utomlands. Här studerar du i en vänlig och avslappnad atmosfär i ett underbart klimat nära långa vita stränder.

studera på bali indonesien udayana university

Internationella studier på Bali

Det internationella programmet på Udayana University (BIPAS) lockar mer än tusen internationella studenter varje år från över 15 olika länder. De flesta kommer från Kina, Japan, Tyskland, Schweiz, Skandinavien, Nederländerna och USA.

Det förmånliga prisläget bidrar givetvis till populariteten. Här kan du leva bekvämt och skönt som student. För det du betalar i månadshyra för din studentlägenhet i Sverige kan du på Bali hyra en villa med en pool och städpersonal!

studera-bali-indonesien-universitet udayana university

Att leva som student på paradisön Bali

Bali kallas ibland ”The Island of Gods” och är en nästan drömlikt vacker ö. Djungeln är frodigt grön, vulkanerna når upp till molnen och långa vita stränder omger hela ön. Den varma Indiska oceanen är perfekt för surfing och andra vattensporter.

Upplev ett fantastiskt studentliv, träffa studenter från hela världen och passa på att testa dykning, snorkling och surfing.

studera utomlands bali udayana

Upptäck Indonesien och Sydostasien

Det är lätt att resa runt både i Indonesien och i Sydostasien. Under helger, lov och annan ledig tid är det enkelt att ge sig ut på upptäcktsfärder och äventyr i Sydostasien.

studera på bali

Studentliv på Bali

Bali kommer att charma dig med sin unika kulturella mångfald och ett överflöd av aktiviteter. Här är livet vänligt och människorna öppna och livsstilen avslappnad. Bali är en plats där du verkligen kan öppna alla dina sinnen. Oavsett om du vill hitta din andliga sida, uppleva världens bästa surf, prova exotiska maträtter…

studera-bali-indonesien

Udayana University campus på Bali

Udayana University har två campus, i Jimbaran och i huvudstaden Denpasar. Det internationella programmet ges vid campus på Jimbaran campus alldeles vid kusten, cirka en halvtimme från huvudstaden Denpasar. Du har närhet till allt vad huvudstaden har att erbjuda i form av nöjen, kultur och shopping, samtidigt som du med lätthet tar dig till alla underbara stränder på Bali.

studera på bali indonesien udayana

Kurser

Utbildningar Udayana University

BIPAS (Bali International Program on Asian Studies), fristående kurser, 1 termin

Du väljer 4-7 kurser per termin.
Du kan välja både kurser på grundnivå / kandidat och masternivå, oavsett din tidigare studiebakgrund.
Kurserna Indonesian Language och Cross-Cultural Communication är obligatoriska.

Kurser att välja på kandidat/grundnivå:

 • Economy and Business of South East Asia BIP1013 (5 ECTS)
 • Comparative Regional Studies in Indonesia BIP1012 (5 ECTS)
 • International Tourism Management BIP1011 (5 ECTS)
 • Business Law and Legal Tradition on Trade and Investment BIP1014 (5 ECTS)
 • International Entrepreneurship BIP1017 (5 ECTS)
 • International Business BIP1018 (5 ECTS)
 • Global Marketing BIP1019 (5 ECTS)
 • Cross-Cultural Communication BIP1024 (5 ECTS)

Kurser att välja på masternivå:

 • International Relations and Communication BIP1021 (5 ECTS)
 • International Accounting and Finance BIP1022 (5 ECTS)
 • Environmental Management and Sustainability BIP1023 (5 ECTS)
 • Managing Entrepreneurship in Emerging Economies BIP1025 (5 ECTS)

Obligatoriska kurser

 • Cross-Cultural Communication (3 ECTS)
 • Indonesian Language (6 ECTS, 2 lektioner per vecka) eller Indonesian Language (3 ECTS, 1 lektion per vecka)

Alla kurser är värda 5 ECTS, utom Indonesian Language (3 eller 6 ECTS) och Cross-Cultural Communication (3 ECTS)

Workshops, studiebesök och volontärarbete

Programmet innehåller också olika workshops och utflykter. Bl.a traditionell balinesisk musik, dans, kultur. Studiebesök till tempel, företag, fabriker, hotell och andra turismrelaterade företag. Du har också möjlighet att delta i volontärarbete under studietiden.

Tillgodoräkna dig kurserna i din svenska examen

Om du vill tillgodoräkna dig kurserna i ett pågående examensprogram så kontakta din institution för mer information om vad ditt universitet/ högskola har för krav på kurser. Kontakta oss om du behöver exakta kursbeskrivningar för att ta med till din studievägledare.

Boende

Boende på Bali

Udayana University har inget eget campusboende men det finns gott om boendealternativ både nära campus och i populära turistområden. Priserna varierar beroende på plats och bekvämligheter. De flesta internationella studenter föredrar att dela boende genom att hyra en privat villa med pool.

Vanligast är att bo på ett vandrarhem / hotell några dagar efter att ha anlänt i Indonesien och jämföra olika bostadsalternativ. Du träffar då också andra studenter på study abroad programmet och kan söka boende tillsammans med dem.

De flesta internationella studenter bor i större villor med 4-10 boende. Villorna är ofta fantastiska arkitektoniska skapelser, vanligtvis med pool. Månadshyra per student är ca 400-500 EUR. Vanligtvis ingår städservice i hyran.

Det är också möjligt att bo inneboende hos en lokal familj. Detta rekommenderas starkt om du vill lära känna det lokala språket och kulturen bättre. Du kan också hitta ett rum för mindre än 100 EUR per månad.

Du får hjälp med boendetips när du kommer till Bali.

I samband med ansökan och antagning får du mer information om tillgängliga boendealternativ och kontakter.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2019 – 2020

Alla avgifter betalas till skolan, STUDIN hjälper dig helt kostnadsfritt. 

Terminsavgift: 1 990 Euro
Application Fee 50 Euro

Löpande antagning tillämpas, vilket innebär att när tillräckligt många anmält sig så är det fullt.  Att studera på Bali är mycket populärt och platserna på det internationella programmet fylls upp snabbt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Du kan ansöka för kursstarter långt i förväg och snabbt få ett antagningsbesked.

Finansiering

Studierna vid Udayana University berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för undervisningsavgift, uppehälle/boende samt resa t.o.r och försäkring.

Terminsdatum

Terminen är cirka 4 månader
Höst sep – december
Vår  jan – maj

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.
Du bör ha en B2 nivå på din engelska.

Ansökan

STUDIEVÄGLEDNING

STUDIN hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss gärna för studievägledning!

ANMÄLAN

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website.
Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare.

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till  de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Intresserad av Udayana University ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig