Udayana University

STUDERA PÅ BALI – UDAYANA UNIVERSITY

Studera på Bali i Indonesien! Gör en utlandstermin i Asien. Läs fristående kurser 1-2 terminer som study abroad på Udayana University på Bali, Indonesien. Internationellt program. Studera en termin tillgodoräkna sig kurserna i din pågående utbildning eller helt på egen hand. Upplev studentlivet på paradisön Bali! 

Skolan

Studera på Bali – Udayana University

Studera 1-2 terminer på universitet på Bali i Indonesien och få en fantastisk studieupplevelse. På Udayana University på Bali kan du läsa fristående kurser som study abroad, antingen som en del av din svenska högskoleutbildning eller helt på egen hand.

Udayana University har speciellt program för internationella studenter. Kurserna är på engelska och lärarna är internationella. Du studerar på ett välrenommerat universitet samtidigt som du upptäcker och lär känna kulturen och det verkliga livet på denna paradisö i Indiska Oceanen.

studera på bali universitet udayana university

studera på universitet udayana university

Studera på Udayana University Bali Indonesien

Udayana University är ett av Indonesiens ledande universitet och det största och mest kända universitetet på Bali. Udayana University grundades 1962 och här studerar 22.000 studenter. Udayana University har ett omfattande internationellt nätverk och samarbetar med universitet i alla världsdelar.

Bali har snabbt blivit en populär destination för utlandsstudier och till universitetet kommer över 1000 internationella studenter varje år.

Här kan du läsa fristående kurser på engelska inom bland annat management, business, turism och kultur med inriktning på Asien och Indonesien.

 studera på bali indonesien udayana university

studera på udayana university

Study abroad – Studera fristående kurser och lär känna Bali

Udayana University erbjuder ett mycket populärt internationellt program där du fritt väljer bland ett antal kurser som ges på engelska.

Du studerar tillsammans med lokala studenter och andra internationella studenter. Lärarna har stor internationell erfarenhet och all undervisning är på engelska.

studera på bali udayana university

Plugga på Bali

Under de senaste åren har Bali blivit en mycket populär destination för studier utomlands. Här studerar du i en vänlig och avslappnad atmosfär i ett underbart klimat nära långa vita stränder.

studera på bali indonesien udayana university

Internationella studier på Bali

Det internationella programmet på Udayana University (BIPAS) lockar mer än tusen internationella studenter varje år från över 15 olika länder. De flesta kommer från Kina, Japan, Tyskland, Schweiz, Skandinavien, Nederländerna och USA.

Det förmånliga prisläget bidrar givetvis till populariteten. Här kan du leva bekvämt och skönt som student. För det du betalar i månadshyra för din studentlägenhet i Sverige kan du på Bali hyra en villa med en pool och städpersonal!

studera-bali-indonesien-universitet udayana university

Att leva som student på paradisön Bali

Bali kallas ”The Island of Gods” och är en nästan drömlikt vacker ö. Djungeln är frodigt grön, vulkanerna når upp till molnen och långa vita stränder omger hela ön. Den varma Indiska oceanen är perfekt för surfing och andra vattensporter.

Upplev ett fantastiskt studentliv, träffa studenter från hela världen och passa på att testa dykning, snorkling och surfing.

plugga-indonesien-bali udayana

Upptäck Indonesien och Sydostasien

Det är lätt att resa runt både i Indonesien och i Sydostasien. Under helger, lov och annan ledig tid är det enkelt att ge sig ut på upptäcktsfärder och äventyr i Sydostasien.

studera-indonesien-bali-udayana

Studentliv på Bali

Bali kommer att charma dig med sin unika kulturella mångfald och ett överflöd av aktiviteter. Här är livet vänligt och människorna öppna och livsstilen avslappnad. Bali är en plats där du verkligen kan öppna alla dina sinnen. Oavsett om du vill hitta din andliga sida, uppleva världens bästa surf, prova exotiska maträtter…

studera-bali-indonesien

Udayana University campus på Bali

Udayana University har campus i Jimbaran och i huvudstaden Denpasar. Det internationella programmet ges vid campus i Jimbaran alldeles vid kusten cirka en halvtimme från huvudstaden Denpasar. Du har närhet till allt vad huvudstaden har att erbjuda i form av nöjen, kultur och shopping, samtidigt som du med lätthet tar dig till alla underbara stränder på Bali.

Läs mer på Udayana University website 

studera-bali-indonesien udayana

Kurser

Utbildningar Udayana University

Fristående kurser, 1 termin

Kurserna ges inom study abroad programmet BIPAS (Bali International Program on Asian Studies)

Du kan välja 4-7 kurser per termin. Kurserna Indonesian Language och Cross-Cultural Communication är obligatoriska för alla.
Du kan välja både kurser på grundnivå / kandidat och masternivå, oavsett studiebakgrund.

Obligatoriska kurser

 • Cross-Cultural Communication (3 ECTS)
 • Indonesian Language (6 ECTS, 2 lektioner per vecka) eller Indonesian Language (3 ECTS, 1 lektion per vecka)

Kurser att välja

kandidat/grundnivå

 • Economy and Business of South East Asia
 • Indonesian History, Ethnology, Culture and Customs
 • International Tourism Management
 • Business Law and Legal Tradition on Trade and Investment
 • International Entrepreneurship
 • International Business (begränsat antal platser)
 • Global Marketing

masternivå

 • International Relations and Communication
 • International Accounting and Finance (begränsat antal platser)
 • Environmental Management and Sustainability

Alla kurser är värda 5 ECTS credits, utom Indonesian Language (3–6 ECTS) och Cross-Cultural Communication (3 ECTS)

Workshops, studiebesök och volontärarbete

Programmet innehåller också olika workshops och utflykter. Bl.a traditionell balinesisk musik, dans, kultur. Studiebesök till tempel, företag, fabriker, hotell och andra turismrelaterade företag.

Du har också möjlighet att delta i volontärarbete under studietiden.

Tillgodoräkna dig kurserna i din svenska examen

Det finns möjligheter att tillgodoräkna sig studierna i din svenska examen. Kontakta din institution för mer information om vad ditt universitet/ högskola har för krav på kurser.

Kontakta oss om du behöver exakta kursbeskrivningar för att ta med till din studievägledare. 

Boende

Boende på Bali

Udayana University har inget eget campusboende men det finns gott om boendealternativ både nära campus och i populära turistområden. Priserna varierar beroende på plats och bekvämligheter. De flesta internationella studenter föredrar att dela boende genom att hyra en privat villa med pool.

Vanligast är att bo på ett vandrarhem / hotell några dagar efter att ha anlänt i Indonesien och jämföra olika bostadsalternativ. Du träffar då också andra studenter på study abroad programmet och kan söka boende tillsammans med dem.

De flesta internationella studenter bor i större villor med 4-10 boende. Villorna är ofta fantastiska arkitektoniska skapelser, vanligtvis med egna pooler. Månadshyra per student är ca 400-500 EUR. Vanligtvis ingår städservice i hyran.

Det är också möjligt att bo inneboende hos en lokal familj. Detta rekommenderas starkt om du vill lära känna det lokala språket och kulturen bättre. Du kan också hitta ett rum för mindre än 100 EUR per månad.

Du får hjälp med boendetips och fastighetsmäklare när du kommer till Bali.

I samband med ansökan och antagning får du mer information om tillgängliga boendealternativ och kontakter.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2018 – 2019

Kursavgiften är mycket förmånlig:

Terminsavgift: 1 990 EURO
Application Fee 50 Euro

Löpande antagning tillämpas, vilket innebär att när tillräckligt många anmält sig så är det fullt.  Att studera på Bali är mycket populärt och platserna på det internationella programmet fylls upp snabbt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Du kan ansöka för kursstarter långt i förväg och snabbt få ett antagningsbesked.

Finansiering

Studierna vid Udayana University berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för studieavgifter, uppehälle/boende samt resa t.o.r och försäkring.

Terminsdatum

Höst 6 september – 20 december
Vår 25 januari – 24 maj

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.
Du bör ha en B2 nivå på din engelska.

 

Ansökan

STUDIEVÄGLEDNING

STUDIN hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

ANMÄLAN

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website.
Vi kontaktar dig då omgående och hjälper dig vidare.

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till  de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

 •  

  studera utomlands ansökan

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location