Utbildning UI och UX Design

Utbildning i UI & UX Design. Utbilda dig till UX designer på universitet, högskola & yrkeshögskola utomlands. Examen & kurser från 6 mån till 3 år

Utbildning i UX och UI design

Vill du förstärka dina digitala färdigheter för en yrkeskarriär inom digital design och digital utveckling av webb, appar, smart phones och andra upplevelser och tjänster online?

UX design och UI design är populära ämnesområden som ofta ingår i en utbildning i grafisk design, digital media design eller communication design.

Vad är UI och UX design?

UX design betyder User Experience design och UI design betyder User Interface designUX / UI design handlar om användarupplevelse och design av gränsnitt i web, smart phones och appar.

Fokus är användaren och användarupplevelsen av en app eller webtjänst, samt dess utseende ur användarperpektivet.utbildning i ux och ui design

Olika utbildningar inom UI och UX design

Utbildningar och kurser i UX och UI design finns på yrkeshögskolor, designhögskolor och universitet. Ämnesområdena täcks oftast in i en utbildning i en designutbildning med digital inriktning, t.ex Digital Media design eller Communication design.

Utbildningar i webbutveckling, Web development inkluderar också ofta kurser och fördjupningar inom UI och UX design.

På flera universitet och högskolor ges även kurser på masternivå i UI UX design. 

Vad du kan jobba med efter en utbildning i UI och UX Design

Den snabba utvecklingen inom digital media fortsätter att forma världen och det finns en stor efterfrågan på avancerade specialister.

Du kan jobba som UI och UX designer på webb- och reklambyråer, inom spelföretag och webbhandel och en rad andra områden inom digital kommunikation och digitala tjänster.

Studera UI och UX design utomlands

STUDIN samarbetar med flera universitet och designhögskolor där du kan studera en utbildning till UX designer. Kurser i UX och UI design studeras ofta inom ramen för en designutbildning till kandidat, bachelor i Digital Media Design o dyl.

Du kan även studera en 1-2 årig YH utbildning i webutveckling, Web Development utomlands och välja att fördjupa dig inom UI och UX. 

Om du har en kandidat i design kan du specialisera dig genom en masterutbildning i UI / UX design. 

YH utbildningar och utbildningar på college

På specialiserade designskolor kan du studera en 1-årig årig diplomutbildning som sedan kan byggas vidare mot en kandidatexamen. Designskolorna har ett nära samarbete med branschen och praktik ingår ofta i utbildningen, när du lämnar skolan är du helt förberedd för yrkeslivet.

Du kan även studera inom Web Development och UI / UX design på college eller yrkeshögskola utomlands.

Utvalda skolor med utbildningar i UI och UX Design