Tandläkarutbildning

Tandläkarutbildning utomlands. Studera till tandläkare på universitet utomlands i Polen, Lettland & Litauen. Information om tandläkarprogram utomlands

Tandläkarutbildning utomlands

Tandläkarprogrammet eller en tandläkarutbildning är eftertraktad bland många studenter. Eftersom utbildningsplatserna i Sverige är få och med många ansökande till varje plats är antagningskraven höga.   

Att studera till tandläkare utomlands är därför mycket vanligt bland svenska studenter.

Vanligt är att studera till tandläkare utomlands på tandläkarprogram på universitet i Polen, Tjeckien, Ungern, Litauen, Riga i Lettland och i Rumänien. tandläkarutbildning utomlands

Tandläkarutbildningar utomlands 

De medicinska universiteten i Centraleuropa och Östeuropa satsar stort på att ta emot internationella studenter och har utvecklat tandläkarprogram som ges helt på engelska och är godkända i EU.

Utbildningarna till tandläkare attraherar studenter från hela världen och utöver studenter från länder som Sverige, Norge, Tyskland och Storbritannien kan du träffa tandläkarstudenter från bl.a Israel, Sydkorea och USA.

Studera till tandläkare utomlands i Polen, Lettland och Litauen.

De medicinska universiteten i Litauen, Polen och Lettland är moderna och håller en hög utbildningskvalitet. På skolorna bedrivs även kvalificerad odontologisk forskning i samarbete med andra medicinska universitet i Europa och övriga världen. 

Webinar om medicin- och tandläkarstudier utomlands – Kostnadsfritt!

När: 14 december, 2022 kl 18.00

Träffa Riga Stradins University och få reda på allt om hur det är att som svensk studera till läkare eller tandläkare i Lettland.
Läs mer och anmäl dig här

Vad du studerar i ett tandläkarprogram utomlands

En tandläkarutbildning utomlands är vanligtvis 5 år och leder till en tandläkarexamen. Tandläkarutbildningens upplägg kan skilja sig en hel del mellan de olika medicinska universiteten och odontologiska fakulteterna. Alla tandläkarprogram varvar kliniska studier med teoretiska kunskaper under de 5 år utbildningen pågår. 

Vad krävs för att komma in på en tandläkarutbildning utomlands 

Eftersom antalet platser på tandläkarutbildningar utomlands är större än i Sverige ökar möjligheterna att få en plats på ett tandläkarprogram utomlands.

På flera universitet görs ett antagnings- eller inträdesprov för att avgöra om du är kvalificerad för en utbildningsplats.

Du behöver alltså inte ha lika höga betyg som vid ansökan till tandläkarprogram i Sverige utan kan satsa på att klara av skolornas inträdesprov som testar dina kunskaper i naturvetenskapliga ämnen, i främst biologi, kemi, fysik/matematik. 

Antagningsprov i Sverige 

När du ansöker genom STUDIN till tandläkarutbildningen utomlands på LSMU i Litauen och PUMS i Polen görs bedömningen efter ett antagningsprov. Med ett bra resultat på antagningsprovet kan du komma in på din drömutbildning utan att ha toppbetyg. 

Antagningsprovet anordnas 1-2 gånger varje vår i Stockholm och Göteborg. 

Hjälp med ansökan och antagningsprov när du vill studera till tandläkare utomlands 

STUDIN hjälper dig kostnadsfritt med alla delar i ansökan till en läkarutbildning utomlands.
Vi hjälper dig också med hur du skall förbereda dig för att klara antagningsprovet. 

Varför studera till tandläkare utomlands med STUDIN 

  • Moderna och framstående medicinska universitet och odontologiska fakulteter  
  • Antagningsprovet ökar dina chanser att komma in 
  • Du får en tandläkarexamen som gäller i Sverige och hela EU 

Tandläkarutbildningar utomlands med STUDIN på