SAE Institute

Studera audio production, web development, games design & animation på SAE Institute

Studera på SAE Institute – världsledande skola med yrkesinriktade branschutbildningar inom audio production, web development, games design & animation.

Vill du satsa på en yrkeskarriär inom de dynamiska och teknologidrivna framtidsbranscherna i creative media? SAE Institute ger yrkesförberedande specialistutbildningar inom audio, web, games/speldesign, 3D animation och digital film. SAE Institute är en global skola med campus över hela världen. De unikt praktiska programmen ger dig specialistkompetenser inom flera branschområden.

Skolan

 sae institute

Studera på SAE Institute – En global skola inom Creative Media

SAE Institute är en av världens ledande skolor för eftergymnasiala akademiska specialist- och branschutbildningar inom Creative Media.

SAE grundades 1976 och har sedan dess utvecklats till en global skola och världens största branschinriktade skola inom kreativ media med 54 campus i 26 länder. SAE:s utbildningar har utvecklats i nära samarbete med ledande branschfolk och möter kraven och efterfrågan på den globala marknaden.

Skolan har en bredd av program inom kreativ media, Creative Media:
ljud/audio, film, animation, spelutveckling, musikproduktion och webbdesign.

Här arbetar du hands-on med nyskapande teknologi, får branschkunskap och ett professionellt nätverk för din framtida yrkeskarriär.

sae institute Los AngelesPraktiskt arbete och branschfokus

Utbildningarna på SAE är unikt hands-on. Här är praktiskt arbete och branschkunskap i fokus. Programmen är intensiva och accelererade. Du kan ta en kandidatexamen (Bachelor) på bara 2 år. På SAE Institute finns finns även korta Diploma program samt masterprogram.

sae instituteGlobal skola med campus i hela världen

SAE Institute består av ett stort nätverk på fem kontinenter med campus i bl.a London, Berlin, Paris, Barcelona, New York, Los Angeles, San Francisco och Sydney. Kandidatprogrammen i Europa ackrediteras av välrenommerade Middlesex University i London. Utbildningarna på SAE i Australien och USA är nationellt ackrediterade.

sae institute utbildningar creative mediaStudera för en yrkeskarriär inom Creative Media

Skolans modell med praktisk inlärning och stark fokus på industrin/branschen och den globala inriktningen har gjort att många elever gått vidare och berikat världen med sin kreativa talang och vunnit Oscars, Grammys och BAFTA eller blivit digitala entreprenörer.

På SAE Institute får du kontakterna, nätverket och branschkunskapen som öppnar för en värld av möjligheter.
Examinerade från SAE Institute har arbetat med artister som Christina Aguilera, Backstreet Boys, George Clinton, Beck, Beyoncé, Björk, Mary J. Blige, James Brown, Phil Collins; Eurythmics, Macy Gray och många fler.
Inom film, animation och visual effects har tidigare elever arbetat med bl.a Pirates of the Caribbean, Transformers, Almost Famous, Blood Diamond, Harry Potter, Batman Begins, Charlie and the Chocolate Factory och Lord of the Rings för att nämna några…

sae instituteToppmoderna campus och faciliteter

På SAE Institute arbetar du i toppmoderna miljöer med det absolut senaste inom teknologisk utveckling. Creative Media är ett teknologidrivet och ständigt föränderligt område – på SAE Institute lär du dig de senaste programvarorna och arbetar med den utrustning och teknik som är standard i branschen.

När du tar examen är du praktiskt förberedd för yrkeslivet. Du har både en kandidatexamen och den branschvana och specialisering som efterfrågas av arbetsgivarna.

sae instituteEn växande framtidsbransch – Creative Media Industries

Creative Industries är en av världens mest spännande och dynamiska branscher. Branschen drivs framåt av den snabba teknologiska förändringen – och med ett värde av miljarder dollar är det en av dagens snabbaste växande områden med mängder av spännande karriärs- och yrkesmöjligheter.

sae instituteBranschkunskaper och nära kontakter med branschen

SAE Institutes akademiska personal har starka band till branschen – de är aktiva musikproducenter, spelutvecklare och speldesigners eller inflytelserika inom viktiga branschorgan.

På skolan ges Master Classes med experter: audio engineers, filmskapare och speldesigners ger seminarier och håller i workshops. Som student deltar du i branschevent där du visar upp dina arbeten för partners och framtida arbetsgivare.

Möjlighet till praktik och arbetslivserfarenhet finns genom SAE Institutes kontakter med designstudios, produktionsbolag och musik-, film- och spelfestivaler.

sae institute

SAE Alumni och SAE Convention

SAE Alumni Association är ett nätverk för både nuvarande elever och elever som gått färdigt sin utbildning på SAE Institute. Nätverket gör dig delaktig i branschen, du får kontakter, tips om jobb och evenemang och håller dig uppdaterad inom denna dynamiska bransch.

SAE Alumni Convention är ett gratis event som hålls i Berlin varje år, där alla som är intresserade av utveckling och teknologi inom kreativ media kan träffas och nätverka. Här samlas branschfolk och delar med sig av den kunskap du behöver för att kunna arbeta inom kreativ media och underhållning. Eventet är en utmärkt möjlighet att nätverka och utbyta idéer.

sae institute game design

Varför studera på SAE Institute?

  • Världsledande inom Creative Media
  • Hands-on, praktisk specialistutbildning  – du blir helt förberedd för yrkeslivet
  • Bli del av en global community med globala möjligheter inom en framtidsbransch
  • Kandidatexamen på 2 år, kom snabbt ut i yrkeslivet, helt förberedd

sae institute USA Creative

Globala möjligheter

SAE Institute är en verkligt global skola med över 50 campus i 26 länder. Som student har du en värld av valmöjligheter och en verklig chans till en global yrkeskarriär och ett kontaktnät över hela världen.

Kandidatprogrammen är utformade så att det ofta går att studera ett år på en ort och sedan slutföra studierna på en annan plats.
Varför inte börja i Australien och ta examen i London?

SAE Institutes program är helt engelskspråkiga i Storbritannien (London, Oxford, Liverpool, Edinburgh), Australien (Brisbane, Byron Bay, Sydney, Melbourne, Adelaide, Perth) USA (Los Angeles, New York, Miami, Chicago, San Francisco m.fl), Dubai och Sydafrika.
På SAE Institutes campus i bl.a Berlin och Amsterdam finns ett flertal program som ges helt på engelska.

Kurser

as institute utbildningar SAE

Utbildningar SAE Institute

På SAE Institute finns ett flertal olika inriktningar och program. Upplägg och kursutbud varierar något från land till land. Möjlighet finns att läsa till ett Diploma eller Associate Degree och till Kandidat/Bachelor. Kandidatprogrammen är accelererade och kan läsas på 2 år.

Audio Production

Oavsett om du vill arbeta i en musikstudio, med postproduktion för film eller TV, live sound, radio, ljud och plugin design, game sound eller i något av många olika områden i musikbranschen, kommer SAE:s kandidatprogram inom Audio Production att ge dig praktiska färdigheter och teoretiska kunskaper för en framgångsrik karriär. Du utvecklar dina färdigheter och kunskaper med hjälp av den programvara och utrustning som används professionellt inom musik- och audioindustrin bl.a Neve, SSL, Audient, Pro Tools, Logic Pro, Ableton Live.

Music Business

Kandidatprogrammet i Music Business är utvecklat för att omfatta den digitala tidsålderns nya innovativa affärsmodeller – med betoning på entreprenörskap. Du får en solid grund av branschkunskaper och färdigheter. Utbildningen omfattar alla centrala aspekter av musikbranschen, allt från kulturella och historiska perspektiv, analyser, prognoser, juridiska ramar, intäktsplanering, budgetering, marknadsföring och digitala mediekunskaper. Utbildningen omfattar branschscenarier som artist management, publicering, e-musik och event management.

Film Production

Kandidatprogrammen inom filmproduktion utforskar de kreativa och tekniska aspekterna av filmskapande inom en rad olika områden. Fokus är praktisk hands-on träning. Distribution och miljön för film har förändrats helt men de grundläggande färdigheter som behövs för att skapa film är fortfarande kärnan i framtida filmproduktion.Du kommer att ha tillgång till all den utrustning (digitalkameror och filmproduktion) som är branschstandard. Du får individuell handledning och arbetar från manusutveckling och pre-produktion till inspelning med dina egna produktioner. Du kommer att lära dig och utveckla alla väsentliga färdigheter och teoretiska kunskaper som används inom digital filmproduktion genom en rad självständiga och samarbetsprojekt.

Animation

Spel och rörlig bild fortsätter att växa och efterfrågan på högutbildade kreativa animatörer ökar. Allt omkring oss är interaktiv animation i TV, reklam, filmer, webbinnehåll och spel. Från enkla animationer till komplex 3D-modellering och VFX. Genom att arbeta med branschens standardprogram som Maya, Autodesk 3D MAX och Adobe Creative Suite kommer du att behärska viktiga områden som performance capture, advanced modelling och postproduction teknik. I dina projekt kommer du att ha möjlighet att utforska områden som 3D modellering, character animation, rigging, textures, project management, lighting, rendering och compositing.

Games Design and Programming

Från det senaste inom datorrollspel, multiplayer online-spel, till mobilspel eller sociala medier appar. Det finns en stor efterfrågan på begåvade, tekniskt kunniga akademiker som kan omvandla idéer till verklighet. Under den praktiska hands-on utbildningen arbetar du med flera olika projekt. Du lär dig de grundläggande verktygen och teknikerna för spelutveckling och bygger upp din portfolio. Du arbetar med den programvara som är standard i branschen som Unreal Engine 4, Unity3D, Autodesk 3D Studio Max och Maya. I spelutveckling arbetar du även med tekniker som Oculus Rift Android, iOS och lär dig programmeringsspråk som C ++, Java och C #.

Interactive Technology / Web Development

Webben är världens största verktyg för all informationsutbyte och handel. Marknaden inom webbdesign har utvecklats och mognat. Alla företag har insett vikten av en stark webbstrategi och user experience. Behovet av designutbildade webbutvecklare växer. Som student inom interaktiv teknik / webb utveckling kommer du att tränas i en blandning av modern design och projektledning. Du lär dig använda avancerade verktyg för att bygga och uttrycka designidéer som 3D printing, human-computer interaction, agile project management, mechatronics samt web och mobil programmering.

Graphic Design / Web design

Designbranschen är en obegränsade värld med en mängd karriärmöjligheter. Här utforskar du alla områden av design med bl.a interaktiv och gränssnittsdesign för webben (interaction och interface design) typografi, prepress och design för tryckta medier. Fokus ligger på det visuella skapandet och att utveckla en bred förståelse inom alla områden av design. I specialiserade kurser deltar du i verkliga projekt med handledning av skolans branschexperter. Den unikt praktiska undervisningsmetodiken låter dig demonstrera dina färdigheter och din tekniska kunskap i en studio-baserad läromiljö där du samverkar och nätverkar med elever på SAE: andra program inom Creative Media.

För exakta uppgifter kring kurser, program samt campus se SAE Institute website här

Boende

SAE Institute har en Accommodation Service som hjälper dig med boendealternativ i samband med att du ansöker och blir antagen. Vi hjälper dig med mer information om boende i samband med studievägledning och ansökan!

Priser & Datum

Terminsavgifter 2020 – 2021

STUDIN är officiell representant för SAE Institute i Sverige och hjälper dig kostnadsfritt.
Alla terminsavgifter betalas direkt till skolan.

Terminsavgifterna varierar beroende på land och campus.

Storbritannien: London, Oxford och Liverpool 9000 GBP / läsår
Hel kandidatutbildning / bachelor Storbritannien: 18 000 GBP
Tyskland, Berlin: 8000 EURO / läsår

Australien:  62 812 AUD (6 trimestres, hel Bachelor)

Finansiering

Studier vid SAE Institute berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för terminsavgift, resa t o r, samt försäkring. Du kan även få lån och bidrag för uppehälle under hela utbildningstiden.

Observera att du läser till en Bachelor/ Kandidat på bara 2 år!

Startdatum

Ett flertal olika startdatum per år, beroende på land och campus. Hör av dig till STUDIN för mer information.

Vi tar löpande emot ansökningar och du kan ansöka för starter långt i förväg. Du kan snabbt få ett antagningsbesked.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet / högskolebehörighet.

Engelska

Om du har VG/C eller mer i engelska A / 5 behöver du inte göra IELTS test. Annars krävs ett IELTS test med minst 6.0 (minst 5,5 på samtliga delar). Om din engelska inte är tillräcklig kan du läsa en förberedande kurs i engelska på en språkskola. Språkkurserna berättigar till CSN och påverkar vanligtvis inte dina lån för högre studier.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för SAE Institute och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till något av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.