Filmutbildning

Filmutbildning på filmskola, universitet & college. Praktisk yrkesutbildning i filmproduktion & Filmmaking. Studera filmproduktion & filmmaking utomlands.

Filmutbildning – Filmmaking

Är film och TV din passion och något du vill arbeta med professionellt så är en utbildning i filmproduktion eller filmmaking något för dig.

Filmutbildningar i och kurser i film, TV och filmproduktion finns på universitet, college och specialiserade filmskolor. Du kan studera film och filmproduktion till en examen (bachelor/kandidat, vanligtvis 3-4 år) eller studera en 1-årig praktisk yrkesutbildning i filmproduktion eller filmmaking.  

Praktisk filmutbildning, yrkesutbildning i filmproduktion

En filmutbildning på en filmskola är ofta mycket intensiv och innebär praktiska hands-on erfarenheter i alla aspekter av filmskapande. Du lär dig bl.a cinematography, filmfotografi och kamera, regi, screenwriting, manusarbete, produktion och postproduktion, klippning / editing.

När du studerar en yrkesutbildning i film och TV på en filmskola förvärvar du praktiska yrkesfärdigheter. Du lär dig filmhantverkets alla delar och utvecklar dina tekniska och konstnärligt kreativa färdigheter.

Dessutom får du de värdefulla branschkunskaper som krävs för en fortsatt yrkeskarriär. Filmskolornas nära anknytning till filmindustrin samt tillgång till ett brett kontaktnät hjälper dig till en karriär i den ständigt föränderliga och utmanande film, TV och mediabranschen. Efter en filmutbildning på filmskola har du branschvana och en gedigen portfolio med egna filmer. filmutbildning

Filmutbildning på universitet

En längre filmutbildning till en kandidat (Bachelor) i Filmmaking eller Film Production innebär även akademiska och teoretiska fördjupningar i bl.a filmteori, estetik och andra ämnesområden.

Var kan du studera inom film och filmproduktion?

STUDIN samarbetar med flera universitet, högskolor och college där du kan studera till en examen (kandidat/bachelor) inom film, filmproduktion eller TV, video och medieproduktion.

Möjlighet finns även att studera filmproduktion, TV och mediaproduktion på ett college 1- 2 år och sedan fortsätta vidare på universitet.

STUDIN samarbetar även med flera välkända filmskolor där du kan studera en praktisk yrkesförberedande filmutbildning på 1 eller 2 år.  

Utvalda skolor med filmutbildningar

Studin Stories