Collarts

Collarts

Studera en estetisk utbildning i Australien. Collarts är Australiens ledande oberoende skola för utbildning inom film, scenkonst, animation, musik, mode & design

Skolan

collarts

Collarts

Utveckla din kreativitet genom en utbildning på Collarts i Melbourne Australien! Upplev den vänliga och livliga australiensiska storstaden Melbourne samtidigt som du studerar en yrkesinriktad utbildning inom film, skådespel, scenkonst, animation, musik, mode, design eller reklam.

Collarts erbjuder ettåriga yh utbildningar och kandidatexamen i en stor bredd av spännande estetiska och kreativa yrkesområden!

collarts australia

Studera på Collarts i Australien

Australian College of the Arts, mer känt som Collarts, är Australiens ledande oberoende högskola för konstnärlig och estetisk utbildning. Collarts erbjuder yrkesorienterade program inom film, skådespel, musik, underhållning, digital media, design, mode och reklam. Skolan grundades 1993 och har flera campus i Melbourne, i delstaten Victoria i Australien.

Collarts erbjuder korta intensiva yrkesinriktade program samt kandidatprogram. Collarts har ett 3-terminssystem som gör det möjligt att ta en kandidatexamen på 2 år istället för 3 år. Utbildning erbjuds inom

 • Design
 • Entertainment
 • Communication
 • Performing Arts

Totalt studerar omkring 1 000 studenter på Collarts.

collarts australia

Vad kännetecknar Collarts

Collarts fokus är att skapa hållbara karriärvägar för studenter inom kreativa och estetiska yrkesområden. All utbildning kännetecknas av branschbaserat lärande kombinerat med personlig och yrkesmässig utveckling.

Collarts har ett starkt namn i Australien och är känt för högkvalitativ yrkesorienterad utbildning och en utpräglad förmåga att alltid ligga i framkanten av den samtida kulturen.

Som oberoende högskola kan Collarts erbjuda en mer specialiserad upplevelse än ett traditionellt universitet. Undervisningsmetoden är personlig och alla lärare har bransch- och yrkeserfarenhet. Du undervisas av lärare som har arbetat med toppnamn inom sina branscher, inom såväl musik och scenkonst som evenemang, design och media/kommunikation.

Collarts strävar efter att stödja studenter som vill lyckas inom den kreativa sektorn och underhållningsbranschen genom att erbjuda praktisk undervisning baserat på samarbete. Under utbildningen förbereds du för din framtida yrkeskarriär genom många möjligheter till verkliga branscherfarenheter, praktik och andra arbetslivserfarenheter.

Skolans branschnätverk ger bl.a möjlighet till eftertraktade praktikplatser på festivaler, gallerier, stora evenemang, modevisningar etc.

collarts

Campus i Melbourne

Collarts har flera kompakta campus strategiskt belägna i Melbournes kreativa distrikt, nära musik-, underhållnings- och designindustri. Alla campus är toppmoderna och utrustade med det senaste inom teknik och faciliteter. Här finns inspelningsstudios, auditorium, datorlabb, klassrum, studios för postproduktion, replokaler, bibliotek och materialbibliotek etc.

Den livliga och dynamiska campuskulturen är både stödjande och engagerande. Samarbete mellan olika discipliner och ämnesområden uppmuntras och du blir del i en gemenskap av människor som alla delar en passion för kreativitet. Det nätverk du bygger på skolan kommer att utgöra en del av ett värdefullt framtida nätverk för samarbete under hela din yrkeskarriär.

Studentevenemang är vanligt förekommande, allt från föredag med branschledande experter till branschdagar och happenings. Alla evenemang fokuserar på att ge ovärderlig branschkännedom samtidigt som du skaffar nya kontakter och vänner.

Mer på Collarts webbsida här

collarts melbourne australia

Kursorten

Studera i Melbourne

Att studera utomlands i Melbourne är en fantastisk upplevelse för dig som söker en kvalitetetsutbildning i en dynamisk och kosmopolitisk storstad. Med ett brett utbud av universitet och högskolor, samt en livlig kultur och ett vänligt samhälle, är Melbourne ett populärt val för internationella studenter.

Melbourne har många gånger utnämnts till en av världens bästa städer att leva i och här finns ett överflöd av kultur, nöjen, konst, musik, mat, sport och aktiviteter. Melbourne är en öppen och vänlig stad, och en smältdegel av många kulturer, känd för sin excentricitet och mångfald.  Som student kan du utforska stadens rika utbud av kultur, musik, festivaler och nöjen eller ta en tur till någon av alla de vackra stränderna längs kusten.

Kurser

Utbildningar

Boende

Studentboende Melbourne

Collarts har inga egna studentbostäder men du får hjälp av skolan med kontakter till olika boendealternativ i Melbourne när du blivit antagen. Möjlighet finns bl.a att bo i privata studentbostäder, hyra egen lägenhet, hyra rum i lägenhet som delas med andra studenter eller bo i värdfamilj. Vanligast är att hyra rum i lägenhet som delas med andra studenter, shared student houses.

Priser & Datum

Undervisningsavgifter

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig kostnadsfritt!

Skolans avgifter betalas per unit du tar: 3 110 AUD/ unit
1 trimester: 12 440 AUD (2-årig accelererad studietakt) eller 9 330 AUD (3 units) och 6 220 (2 units) 3-årig normal studietakt.
Diploma: 24 880 AUD (2 trimesters heltidsstudier)
Diploma Entertainment Journalism + Animation & VFX: 37 320 AUD (3 trimesters heltid)
Bachelor, kandidat: 74 640 AUD (6 trimesters heltid)
Postgrad, master: 2 625 AUD / unit

Stipendier

Skolan har regelbundet olika stipendier för internationella studenter.
Kontakta STUDIN för information om aktuella stipendier.

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Kursstarter

Skolan har 3-terminssystem, (trimesters) med möjlighet att starta 3 gånger om året:

trimester 1: jan/feb – maj
trimester 2: maj – aug/sep
trimester 3: sep – dec

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Gymnasiexamen, högskolebehörighet eller motsvarande.

Engelska

Skolan accepterar en rad olika engelskatester, bl.a TOEFL och IELTS.
Om du har gymnasiebetyg C i Engelska 5 & 6 kan du undantas från engelskatest.
Kontakta STUDIN för mer information om krav på engelskakunskaper.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Collarts och hjälper dig kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan.
Kontakta oss gärna för gratis studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på webbsidan.
Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare.

Översättning av betyg

För ansökan till någon av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Intresserad av Collarts ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig