JMC Academy

STUDERA ENTERTAINMENT, MEDIA, TV, MUSIK I AUSTRALIEN – JMC ACADEMY

Plugga för en internationell karriär inom underhållningsindustrin, entertainment, digital media, TV och musik i Australien! JMC Academy är Australiens ledande college för modernt kreativa utbildningar utformade för en internationell karriär inom underhållningsindustrin.

Skolan

 

jmc-logo

Vill du satsa på en karriär inom en expansiv framtidsindustri med spelutveckling, digitala medier, animation eller TV och musik och samtidigt uppleva livet som student i Australien så är JMC Academy ett utmärkt val.

Plugga i Sydney

YRKESINRIKTAD OCH INTERNATIONELLT ERKÄND SKOLA

På JMC Academy studerar du på en mycket karriärs- och yrkesinriktad skola inom creative industries/ underhållningsbranschen. De kreativa och fokuserade utbildningarna är internationellt erkända och du kan läsa till ett diploma på 1 år eller till en bachelor/kandidat på 2-3 år.

Utbildningar finns inom:

 • Entertainment Business Management
 • Game Design / Speluveckling
 • 3D Animation
 • Digital Design
 • Audio Engineering & Sound Production
 • Contemporary Music & Performance
 • Film & Television Production
 • Song Writing

studera i australien jmc academy

JOBBA INOM EN EXPANSIV FRAMTIDSBRANSCH

Den kreativa och digitala underhållningsindustrin med spel, film, video och musik är en framtidsbransch och en av världens mest expansiva. På JMC Academy får du en utbildning som är helt inriktad på ett jobb inom branschen.
Är du kreativ och har en ambition att göra en karriär inom ”The Creative industries” så är JMC Academy den perfekta språngbrädan.

college australien

UTBILDAR FÖR EN KREATIV KARRIÄR INOM ENTERTAINMENT

JMC grundades för mer än 30 år sedan för att möta efterfrågan på kvalificerad och välutbildad personal inom underhållningsindustrin. Ambitionen är att ge kvalificerade yrkesutbildningar för en framtida karriär inom creative industries/ underhållningsindustrin. Idag är man Australiens ledande skola för kreativa branschutbildningar inom musik, film, tv och digital media.

studera i australien jmc academy

DINA LÄRARE ÄR YRKESVERKSAMMA PROFFS

På JMC:s utbildningar kombineras kritiskt tänkande och teori med praktiskt och kreativt arbete. Som student vägleds du av engagerade lärare som alla är professionella inom branschen och vet vad som krävs för en lyckad yrkeskarriär.

studenter australien jmc academy

FOKUS PÅ DIN KREATIVITET OCH BRANSCHENS KRAV

Målet är att du förutom att utbildas till ett proffs inom ditt område även får en djup branschkännedom. Du förvärvar de kreativa färdigheter som behövs för att själv kunna sätta din egen personliga prägel på din framtida yrkesbana.

College Australien JMC campus Sydney

PRAKTIK OCH PROJEKT

Teoretiska studier varvas med värdefulla praktiska projektarbeten för att tidigt förbereda dig inför ett verkligt arbete inom branschen. De flesta av utbildningarna på JMC är integrerade med varandra för att ge dig en rik och bred inblick i underhållningsindustrins kreativa och affärsmässiga mångfald.

studera australien jmc academy

FÅ VÄRDEFULL BRANSCHKUNSKAP

Under din utbildning på JMC Academy kommer du att få förståelse för sambanden mellan projektansvariga, distributörer, producenter och köpare i branschen. Kunskaper som är ovärderliga för en lyckad yrkeskarriär.

musikskola australien

UTBILDNINGAR SOM LEDER TILL JOBB

Under din tid som student kommer du att vara delaktig i en mängd kreativa projekt, events, utställningar och performances. Du kommer att få ett brett internationellt kontaktnät inom branschen.
Du lämnar JMC Academy med en attraktiv portfolio och kan direkt söka jobb.
Under utbildningen arrangeras flera elevutställningar och live events på populära platser i Sydney, Melbourne och Brisbane.

utbildningar tv film musik australien jmc academy

CAMPUS

JMC Academy har campus i Australiens tre populäraste städer, Sydney, Melbourne och Brisbane.
Alla campus är modernt utrustade med det allra senaste inom teknik avseende produktion, inspelning, mixning, postproduktion, animering, replokaler, TV-studios och digitala lab.

Läs mer på JMC Academy websida

Och på JMC Academy facebook sida

Kursorten

studera i australien sydney skyline

Studera i Australien, Sydney, Melbourne och Brisbane

Australien lockar ständigt allt fler studenter från hela världen. Australiska college och universitet har ett mycket gott renommé med en utbildningsstandard som ligger på toppnivå i världsrankningen.

Australiens sköna klimat, den tillbakalutade livsstilen och landets öppna gästvänlighet bidrar också till populariteten.

JMC har moderna campus i Australiens mest populära och skönaste städer: Sydney, Melbourne och Brisbane.

Kurser

utbildningar college australien jmc academy

Utbildningar på JMC Academy

På JMC Academy finns 1-3-åriga yrkesinriktade akademiska utbildningar för en karriär inom:

 • Contemporary Music & Performance
 • Audio Engineering & Sound Production
 • Entertainment Business Management
 • Game Design / Spelutveckling
 • 3D Animation
 • Film & Television Production
 • Digital Design (Endast i Sydney)
 • Song Writing

DIPLOMA, 1 ÅR (8 MÅNADER)

Diplomutbildning, 2 terminer.
Om du vill kan du efter avslutad diploma fortsätta direkt in på andra året på en kandidat/bachelorutbildning.

BACHELOR DEGREE, 2- 3 ÅR

Motsvarar en svensk kandidat. (6 terminer) Beroende på studietakt kan den läsas på antingen två eller tre år.

Program

AUDIO ENGINEERING & SOUND PRODUCTION

Fokus på produktion, editing, recording och mixing. Analog och digital recording. Utbildningen direkt yrkesförberedande för t.ex studioarbete.

CONTEMPORARY MUSIC & PERFORMANCE

Med inriktning på antingen sång, trummor, bas, gitarr eller keyboard. Musikerutbildning modern musik, song writing, arrangemang, improvisation och musikutövning/ performance. Omfattande övning samt träning i scenframträdande. Även studier i music business för att förbereda för en karriär. För att bli antagen till utbildningen ska du spela in och skicka en demo till skolan. Kontakta os för mer information.

ENTERTAINMENT BUSINESS MANAGEMENT

Business management med fokus inom underhållningsindustrin, som t.ex Artist Manager, Promoter, Event Manager, Label Manager, A&R Manager, Music Production Manager, Festival Organiser. Fokus på att arbeta med performance artists, event management and live touring, marketing development och distribution. Praktiska färdigheter uppnås genom att skapa marknads- och digital distributionsplan för eleverna i de andra programmen.

FILM & TELEVISION

Fokus på de kreativa, logistiska och tekniska aspekterna av film och TV produktion. Hands-on utbildning som ger färdigheterna för att skapa kortfilm, TV reklam, direktsändningar, dokumentärer och musikvideos. Under utbildningen genomförs utveckling, design, casting, produktion, postproduktion och marketing av en valfri film/tv produkt (kortfilm, pilotavsnitt, dokumentär etc). Samtidigt deltar man i arbetet med de andra elevernas produktioner för att utvecklas i ett flerttal roller.

GAME DESIGN

Språngbräda in i den kraftigt växande spelutvecklingsindustrin. Karriärsinriktad för ett jobb som t.ex Game Designer, Game Producer, Creative Director, Concept Artist. Kreativ idéutveckling, design, utveckling och genomförande av idéer i nya spelmiljöer.
Game Design eleverna arbetar med elever på de andra utbildningarna och får därmed ovärderlig input från musik, animation, business och ljud. Du tar examen med den sorts portfolio som är nödvändig för en karriär som speldesigner.

3D ANIMATION

Utbildningen ger dig den kreativa kunskapen och de tekniska färdigheterna för arbete i en av de snabbast växande områdena i digital media, animation. Utbildningen är utformad i samarbete med studioartister från bl.a Pixar and Animal. Du kommer att lära dig allt från grunderna till det allra senaste i den tekniska utvecklingen på området. Du kommer att ta examen med en mycket gedigen portfolio för att kunna arbeta inom animation.

DIGITAL DESIGN (ENDAST I SYDNEY)

Design av web, appar, ytor och erfarenheter med framtidens teknologi. Utbildningen ger dig de kunskaper, färdigheter och verktyg som behövs för att förvandla idéer till digital verklighet. Du lär dig utveckla nya användningsområden i vardagen för den framväxande nya teknologin. Du kommer att fördjupa dig i alla digitala verktyg för framtidens design. Utbildningen är mycket praktiskt hands-on och inlärningen sker genom studiobaserade projekt. Du kommer att ha den kreativa digitala designkunnighet som industrin kräver för yrken som Interaction Designer, User Experience (UX) Designer, Digital Producer, Web Designer, App Designer.

SONG WRITING

Komposition av modern (contemporary) musik. Grundläggande utbildning i att komponera (kommersiell) modern musik i alla sorters genrer.

Läs mer på JMC Academy websida om alla utbildningar

Boende

JMC har inget eget campusboende, men hjälper till med att hitta lämpliga boendealternativ i närheten av campus, anpassade efter studenters behov och budget.

En mängd alternativ finns; värdfamilj, delad lägenhet med andra studenter, eller hostel i närheten av skolans campus.
Vanligt är att studenter bokar in sig hos en värdfamilj eller bor på vandrarhem under den första månaden.
Väl på plats är det lätt att hitta bra boendealternativ och studiekamrater att dela bostad med.

Kontakta oss gärna för mer information om boende.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2017

Vi är officiell representant för JMC Academy i Sverige och hjälper till med hela ansökningsprocessen helt kostnadsfritt. Vi hjälper även med CSN, visum etc.
Alla terminsavgifter betalas direkt till skolan.

Alla utbildningar (utom Music Business Management):

9 800 AUD per termin/trimester (4 månader)

Hel Diplomautbildning, 2 terminer: 19 600 AUD

Hel Bachelor, 6 terminer: 58 800 AUD

Music Business Management 8 800 AUD per termin/trimester

FINANSIERING

Studier vid JMC berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för uppehälle under hela utbildningstiden.
Du kan även låna för kursavgiften.

Som student med studentvisum i Australien har du också möjlighet att arbeta upp till 20 timmar per vecka under terminerna och på heltid under studielov. Detta är vanligt bland både australiska och internationella studenter.

Startdatum 2017

Skolan har 3-terminssystem med möjlighet att starta 3 gånger om året:

Terminerna börjar

februari
juni
september

Observera att löpande antagning tillämpas, vilket innebär att när tillräckligt många anmält sig så är det fullt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi har då lättare att kunna få dig antagen på utbildningen.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Engelska

Betyget i Engelska A eller B/5 eller 6 måste vara minst VG/C. Om du inte har VG/C krävs resultat från TOEFL 227 eller IELTS 6.0.
Du kan även läsa en förberedande kurs i engelska på en språkskola. Språkstudierna berättigar till studiemedel från CSN. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Ansökan

STUDIEVÄGLEDNING

Vi är officiell representant för JMC Academy och hjälper dig med hela ansökningsprocessen helt utan kostnad.
Kontakta oss för rådgivning kring dina studier!

ANMÄLAN

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då för studievägledning och information om hur du går vidare.

Din ansökan måste sedan kompletteras med:

Skolans ansökningsblankett
Avgångsbetyg från gymnasiet översatt till engelska
Kopia av giltigt pass
CSN:s intyg om studiefinansiering

Portfolio och intervju

Efter att du har ansökt kommer en portfolio eller demo att efterfrågas för vissa av utbildningarna. Eventuellt gör skolan också en Skype intervju med dig.
För 3D Animation och Game Design: portfolio med kreativt arbete, behöver ej vara inom ämnesområdena.
För Contemporary Music and Performance: en demo där du framför 2 låtar.

När du ansöker hjälper vi dig med all information och riktlinjerna inför portfolio, intervju etc

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK

Du kan skicka ansökningshandlingar per e-post som pdf till:
university@studin.se
eller med vanlig post till:
STUDIN – STUDY INTERNATIONAL
Storgatan 25
411 24 Göteborg

Studentrecension

 Sara på JMC Academy i SydneySara studerar digital design JMC Academy Sydney

”Fantastiskt! Älskar Sydney och Australien och kan fortfarande inte fatta att det är som sommar varje dag här (även på vintern).
Två dagar i veckan har jag lektioner och just nu har jag även praktik på Nickelodeon två dagar i veckan.
När jag inte pluggar passar jag på att njuta av staden och åka på utflykter och se mig om. Men jag är en city Girl så det blir en hel del shopping. Att åka till blue mountains och ta en bush walk är en favorit på helgen!

Sara läser kandidatprogrammet i Digital Design Bachelor of Design Visual Communications på JMC campus i Sydney.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location