Utbildning i Webbdesign

Utbildning i webbdesign & webbutveckling. Studera till webbdesigner på universitet, högskola, college & yrkeshögskola. Examen & Kurser från 6 mån till 3 år

Utbildning i webbdesign och webbutveckling 

Vill du förstärka din kreativitet med digitala färdigheter för en yrkeskarriär inom webbdesign eller webbutveckling?

Internet och digital media fortsätter att forma världen runtomkring oss på ett djupt och alltmer omfattande sätt. Den avancerade och snabba tekniska utvecklingen höjer kraven på kunskap och färdigheter på den som vill vara med och utforma den framtida digitala världen.

När du studerar webbdesign och webbutveckling skaffar du dig fördjupad förståelse av digitala medier och lär dig att skapa spännande upplevelser för webb, mobil, virtual realityappar, spel och ny digital teknik.  utbildning webbdesign

Olika utbildningar i webbdesign & webbutveckling

En utbildning inom webbdesign eller Web development är både tekniskt och konstnärligt inriktad. På flera skolor finns 1-2 åriga grundläggande yh utbildningar som är praktiskt yrkesförberedande.

Du som vill skaffa dig kompetenser och förutsättningar för en mer avancerad yrkeskarriär inom digital media och webutveckling kan studera till en kandidatexamen / bachelor och sedan vidare till master.

Vad lär du dig i en utbildning till webdesigner?

En utbildning på universitets- och högskolenivå till webbdesigner kombinerar praktik och tekniska kompetenser med fördjupade teoretiska kunskaper. Du lär dig bl.a programmering, kommunikation, medieteknik och design, ofta med fokus på interaction design och UX/UI. Vanligtvis lär du dig även grunderna inom spelutveckling och speldesign mm.

Vanliga namn på kandidatutbildningar inom webbdesign och webbutveckling är t.ex Bachelor in Creative Technologies eller Bachelor in Digital Media. 

Vad du kan jobba med efter en utbildning i webbdesign & webbutveckling

Det finns en stor efterfrågan på kompetens inom IT och kommunikation och du kan jobba som t.ex web developer, webbutvecklare, producent, projektledare eller redigerare i bland annat web, digital media produktion, reklam, information, spelutveckling eller webbhandel.

Studera webbdesign och webbutveckling utomlands

STUDIN samarbetar med flera universitet och högskolor där du kan studera webbdesign och webbutveckling. Du kan studera alltifrån en termin till en hel kandidatutbildning, bachelor.

Du kan även studera en yh utbildning i webbdesign på yrkeshögskolor och college utomlands.

På specialiserade designskolor kan du studera en 1-2 årig diplomutbildning som sedan kan byggas vidare mot en kandidatexamen.

Designskolorna har ett nära samarbete med branschen och praktik ingår ofta i utbildningen, när du lämnar skolan är du helt förberedd för yrkeslivet.

Utvalda skolor med utbildningar i webbdesign och webbutveckling