Skådespelarutbildning

Skådespelarutbildning på universitet, college, scen & filmskola. Studera till skådespelare – utbildning till skådespelare utomlands på teater & filmskola

Skådespelarutbildning – Studera skådespeleri

Vill du utveckla din passion för skådespel, drama och teater till en karriär och lära dig att agera på en scen eller framför kameran i film och TV?  

Studera till skådespelare utomlands! Med en skådespelarutbildning, eller utbildning i skådespeleri, acting, kan du ta de första stegen mot din drömkarriär som skådespelare.

Praktisk yrkesutbildning för att bli skådespelare

En skådespelarutbildning är praktisk och yrkesförberedande. Du förvärvar tekniska kunskaper i skådespeleri och scenkonst och lär dig en skådespelares arbetsmetoder.

Skådespeleri är ett hantverk och under en utbildning lär du dig bl.a röstteknik, rörelseteknik och scenkonst, scenframställning och improvisation. Du förvärvar verktyg och förutsättningar för att utveckla din dramatiska närvaro och personliga stil och hittar din egen konstnärliga väg in i skådespelaryrket.skådespelarutbildning

Lär dig skådespelarteknik och att agera för film & TV 

När du studerar ett skådespelarprogram eller en skådespelarutbildning på en filmskola lär du dig även att agera framför en kamera och den skådespelarteknik som krävs för film och TV. 

Var kan du studera skådespeleri?

STUDIN samarbetar med flera universitet, högskolor och college där du kan utbilda dig till skådespelare och ta en examen (kandidat/bachelor) i skådespeleri, drama eller teater.

Du kan också studera skådespel, drama och teater på college i USA 1- 2 år. Utbildningen på college kan ofta byggas vidare till en kandidat på universitet.

Skådespelarutbildningar i hela världen

STUDIN samarbetar även med flera scen & filmskolor där du kan studera en kortare praktisk skådespelarutbildning på 1 eller 2 år.

En skådespelarutbildning på teater- eller filmskola ger dig de nödvändiga branschkunskaperna och verklig arbetslivserfarenhet. Du deltar i produktioner på skolan och du lär dig även om auditions och hur man marknadsför sig som skådespelare i en mycket konkurrensutsatt bransch. 

Filmskolorna har nära kontakter med filmindustrin och TV/media branschen och dina lärare är yrkesverksamma proffs som delar med sig av sina egna erfarenheter.

Utvalda skolor med skådespelarutbildningar

Studin Stories