Cinematography

Utbildning i filmfotografi Cinematography på filmskola & universitet utomlands. Lär dig filmfoto för karriär som filmfotograf i film & TV

Utbildning i cinematography

Är film och och visuellt berättande din passion? Studera filmfotograficinematography, till filmfotograf för film & TV.

Vad är en utbildning i Cinematography?

En utbildning i cinematography innebär att du lär dig filmiskt berättande, kameraföring, bildkomposition, ljussättning, kamerateknik och utrustning för att kunna arbeta som filmfotograf. utbildning cinematography filmfotograf

Vad gör en filmfotograf?

Cinematografen eller filmfotografen arbetar nära regissören i filmskapandet. Filmfotograf är en yrkesroll som omfattar både konstnärlig vision och teknisk kompetens.

När du studerar cinematografi på en filmskola får du praktisk yrkeserfarenhet genom att du deltar i filmskapande under hela utbildningstiden.

En praktisk yrkesutbildning för en yrkeskarriär i film & TV

Filmutbildningarna på filmskolor är oftast intensiva och utmanande. På 1 eller 2 år kommer du att skapa film praktiskt taget varje dag. Efter utbildningen har du bransch- och yrkesvana och en bred portfolio med filmarbeten med dig.   

Var kan du studera Cinematography?

Du kan studera Cinematography på universitet och college eller på specialiserade filmskolor. Ämnet ingår normalt som en del av en filmutbildning: filmmaking eller film production. På vissa filmskolor kan du studera en hel yrkesutbildning i filmfotografi, Cinematography.

STUDIN samarbetar med universitet, högskolor och college där du kan studera inom cinematografi till filmfotograf eller cinematographer. STUDIN samarbetar även med flera specialiserade filmskolor som har yrkesutbildningar i Cinematography. 

Utvalda skolor med utbildningar till filmfotograf, Cinematography

Studin Stories