Arizona State University

Arizona State University

Plugga i USA! Ta en amerikansk bachelor eller masterexamen på ett av USA:s största universitet! Välj bland 350 olika program och upplev det pulserande studentlivet på campus

Utbildning i toppklass på högt rankat universitet
Förmånliga kursavgifter och fina stipendier
Utforska Arizona och sydvästra USA

Skolan

arizona state university logo

Studera i USA på Arizona State University

Ta steget mot en amerikansk bachelor- eller masterexamen på ett av USA:s största universitet, prestigefyllda Arizona State University! Kombinera utbildning i världsklass med solsken året om på ett campus som pulserar av energi och möjligheter!

 • Mer än 350 olika bachelor och masterprogram
 • Möjlighet till fina stipendier
 • Inspirerande amerikanskt studentliv på campus
 • Utforska Arizona och sydvästra USA

Vad kan du studera på Arizona State University i USA

Du kan studera till en amerikansk bachelor eller masterexamen. Mer än 350 olika bachelor-program och nästan 200 masterprogram erbjuds i Business, Computing, Engineering, Health, Social Sciences, Performing Arts, Science och mera…

arizona state university campus downtown phoenix

Studera på Arizona State University i USA

 • Högt rankat offentligt universitet i Arizona, sydvästra USA
 • Ett av USA:s största universitet, mer än 100 000 studenter
 • 12 000 internationella studenter från 150+ olika länder
 • Flera stora campus i och omkring Phoenix, Arizona
 • Heltäckande universitet, program i alla ämnesområden
 • Många fina stipendier för internationella studenter

 

Arizona State University är perfekt för dig som vill satsa på att ta en examen i USA. Här studerar du på ett av USA:s största och mest populära universitet med undervisning och utbildning i världsklass. Och med ett fantastiskt energifyllt amerikanskt studentliv på campus!

 

Arizona State University (ASU) är ett av USA:s största universitet och ett mycket populärt val bland såväl amerikanska som internationella studenter. ASU är ett heltäckande universitet som erbjuder utbildning inom alla slags ämnesområden och är prisbelönt för världsledande forskning.

ASU har flera stora campus, de flesta ligger i och omkring Phoenix, delstaten Arizonas pulserande huvudstad.

 

Högt rankat universitet

ASU är nationellt och internationellt erkänt och rankas konsekvent bland de allra bästa i nästan alla viktiga mätningar av studenternas framgång och banbrytande forskning.

Arizona State University är också ett av USA:s mest innovativa universitet; här arbetar studenter och lärare tillsammans med NASA inom rymdforskning och Nobelpristagare och Pulitzerprisvinnare undervisar masterstudenter. Flera av ASU:s program rankas bland de bästa i USA och universitet har ett topprykte bland företag och professionella rekryterare.

 

Massor av program och utbildningar

Få skolor har ett lika brett utbud av program och utbildningar som ASU. Här finns mer än 350 olika bachelors (kandidatprogram) och nästan 200 olika masterprogram som du kan söka till.

 

Fina stipendier

Arizona State University har många mycket fina stipendier som internationella studenter kan söka. Stipendierna baseras på gymnasiebetyg (eller andra akademiska meriter) och kan resultera i nästan en halvering av skolans kursavgifter.

 

Förmånliga kursavgifter

ASU har ett campus i Lake Havasu City (mellan Phoenix och Los Angeles) som erbjuder förmånligt låga kursavgifter, vilket gör att du kan finansiera dina studier helt med hjälp av CSN, om du väljer att studera där.

 

asu arizona state university campus

ASU campus

Arizona State University har flera campus i Arizona i sydvästra USA. De flesta ligger i storstadsregionen Phoenix, USA:s 5:e största stad samt ett campus samt i Lake Havasu.

Universitetets faciliteter är i toppklass och på campus har du tillgång till mängder av stöd och supporttjänster. ASU:s sport- och idrottsanläggningar är i världsklass och som student kan du delta i en mängd olika sportklubbar och idrottslag.

 

Amerikanskt studentliv i Arizona

På campus träffar du studenter från hela USA och internationella studenter och forskare från hela världen. Här kommer du att uppleva en exceptionell utbildning i en inspirerande studiemiljö på ett campus som sjuder av aktiviteter, evenemang, sport och festligheter. ASU har starka kopplingar till företag och yrkesliv med goda möjligheter till internships.

Som förstaårsstudent på ASU kommer du att bo på campus tillsammans med andra som pluggar inom ditt ämnesområde så det är lätt att träffa nya vänner och komma in i det energiska studentlivet!

 

Kursorten

arizona state university ASUStudera i Phoenix, Arizona, USA

Phoenix, Arizona, också känd som The Valley of the Sun, är USA:s femte största stad och huvudstad i Arizona, landets soligaste delstat med mer än 300 soldagar varje år. Här möts du av ökenlandskap, majestätiska saguaro-kaktusar och dramatiska bergskedjor. Det varma och torra klimatet präglar både naturen och kulturen, solskenet är konstant och vilda västern-andan lever kvar. Phoenix erbjuder en häftig blandning av modernitet och västerncharm, från de glittrande skyskraporna som pryder stadens skyline till de historiska kvarteren och det pulserande nattlivet. Staden är en kulturell smältdegel som erbjuder ett överflöd av konst, musik, mat (med mängder av influenser från Mexiko), sportevenemang, aktiviteter och sevärdheter.

Arizona ligger i det sydvästra hörnet av USA och gränsar till 5 andra delstater och Mexiko, vilket gör det till en idealisk plats för utflykter. Passa på att utforska skönheten i magnifika nationalparker med öken- och bergslandskap, ta en tur till ett av världens mest hisnande naturunderverk, Grand Canyon, eller gör en weekendresa till Las Vegas, San Diego eller Los Angeles…I Phoenix är möjligheterna lika många som vyerna över de omgivande bergen och de sagolika solnedgångarna över öknen.

Kurser

Utbildningar

 

Boende

Studentboende

ASU erbjuder utmärkta studentbostäder på campus i moderna och bekväma studentresidens. Alla antagna förstaårsstudenter förväntas bo i studentbostäder på campus. Efter det första året kan du välja att bo på eller utanför campus. Masterstudenter kan också ansöka om boende på campus, men boende på campus är inte garanterat. När du bor på campus drar du nytta av en mängd olika fördelar och bekvämligheter och du kommer snabbt in i det amerikanska studentlivet och träffar många nya vänner.

Mer om skolans boende här

 

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Kontakta oss för aktuella kursavgifter!

Stipendier

ASU erbjuder upp till 18 500 USD i förnybart årligt stipendium (upp till 50% i rabatt på kursavgifterna)
Stipendierna baseras på gymnasiebetyg och nivå på engelska.

Kontakta oss för stipendierna!

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för undervisningsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

2 terminer per läsår: aug – dec, jan – maj
Möjlighet att starta 2 gånger per år: aug och jan

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

Engelska

Du bör ha goda kunskaper i engelska.

Studievägledning

STUDIN är officiell representant i Sverige och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Intresserad av Arizona State University ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig