Kockutbildningar

Kockutbildning på universitet, college, restaurangskola & hotellskola. Studera till kock eller konditor utomlands. Kandidat & yh utbildning i Culinary Arts.

Kockutbildning – Culinary Arts  

Har du ett stort intresse för mat, matlagning och kulinariska upplevelser? Kockutbildningar eller utbildningar till kock inom Culinary Arts och Culinary Management förbereder dig för en kvalificerad yrkeskarriär som kock eller konditor eller som restauratör inom restaurang- och hotellnäringen.   

Möjlighet finns att studera alltifrån en kortare yh utbildning till kock på 1-2 år till ekvalificerad kockutbildning på universitetsnivå till kandidatexamen. 

Vad innebär en kockutbildning

En kockutbildning eller utbildning i Culinary arts, de kulinariska konsterna, är till sin natur mycket praktisk och utöver praktisk undervisning och träning i kök ingår ofta praktik på hotell- eller restaurangkök i utbildningen.

Många högskolor och yrkeshögskolor som bedriver kockutbildningar driver även egna restauranger som inte sällan räknas bland de främsta på orten.kockutbildning

Kandidatutbildning till kock    

När du studerar en kockutbildning på universitetsnivå, Bachelor in Culinary arts, förvärvar du utöver fördjupade kunskaper i det praktiska hantverket även teoretiska kunskaper.

Du förvärvar dessutom förmågor inom ledarskap, personal och organisation och lär dig bl.a ekonomi och management, resursplanering, personalhantering, produktutveckling och ny teknologi inom livsmedel och matlagning.   

Internationella jobbmöjligheter efter en utbildning till kock  

Efterfrågan på kvalificerade kockar är mycket stor och arbetsmarknaden efter en kockutbildning är god.

Efter en kockutbildning utomlands kan du med fördel arbeta internationellt; du har hela världen som arbetsfält och kan arbeta som bl.a kock, måltidskreatör, kökschef, Food & Beverage Manager, produktutvecklare inom livsmedelsindustrin eller som entreprenör och egen företagare.

Studera till kock utomlands

Med STUDIN kan du studera till kock på yrkeshögskola och college eller på en specialhögskola inom Hospitality.

De 1-2 kockutbildningarna på college och yrkeshögskolor är praktiska och leder till certificate, diplom eller associate degree. På flera college finns inriktningar även mot konditor (patisserie), bageri (bakery) eller utbildningar till sommelier. 

Studera till kock på Restaurang- och Hotellskolor

STUDIN samarbetar även med specialhögskolor inom restaurang och hotell, hospitality:

Hotell och restaurangskolan BHMS i Schweiz, Le Cordon Bleu i London och Paris och William Blue College i Sydney, Australien.

På restaurangskolan BHMS i Schweiz ges både yrkesutbildningar till kock och konditor på 1 eller 2 år och kandidatutbildning till kock på 3 år. Kandidatutbildningen kan studeras i tre steg, efter varje avslutat år har du en kvalifikation. Hälften av utbildningen består av betald praktik på en internationell restaurang i Schweiz eller annat land.   

Den välkända restaurangskolan Le Cordon Bleu i London och Paris har en kandidatutbildning i Culinary management som på ett liknande sätt består av 50% betald praktik. Med en examen har du väldokumenterad arbetslivserfarenhet från några av världens främsta kök och restauranger. 

Utvalda skolor med kockutbildningar

Studin Stories