Utbildning i Digital media

Utbildning i digital media. Studera digital media utomlands. Kurser, yh utbildningar, kandidat & masterprogram i digital media på universitet utomlands

Utbildning i Digital Media 

Vill du ha en yrkeskarriär i en av världens snabbast växande branscher? En utbildning i digital media ger dig kompetenser för att kunna arbeta i det spännande fält där teknologi, media och design möts.

Digital Media är ett snabbt växande område och i takt med den snabba digitala utvecklingen skapas nya yrkesroller där välutbildade talanger efterfrågas.

Vad innebär en utbildning i digital media

En utbildning i digital media kan täcka alltifrån programmering till digital och visuell kommunikation och design, digital foto, web design, online publishing, kommunikationsdesign och innehållsproduktion i web, appar och social media, 3D animation, speldesign, film, video och TV.

Inriktningar i en digital media utbildning

Möjligheten till specialiseringar och inriktningar inom digital media är många. En utbildning i digital media kan vara inriktad på t.ex

  • kommunikationsdesign och innehållsproduktion
  • digital media management
  • visuell kommunikation
  • programmering och digital utveckling.

Vad du lär dig när du studerar digital mediautbildning-digital-media

Du lär dig analysera, programmera, designa och producera för dagens och för framtidens digitala medier. Du förvärvar kompetenser för att skapa digitalt medieinnehåll och digitala mediaproduktioner. Du lär dig de senaste verktygen och använder de senaste programvarorna.

En kandidatutbildning kombinerar praktiska och tekniska kunskaper med kritiskt och analytiskt tänkande genom en bred bas i teori och modeller.

Några typiska ämnen du kan komma att studera under en utbildning är  programmering, medieteknik, medieproduktion, interaktion människa-dator, 3D modellering, speldesign och spelmotorer, Internet of Things, visuella effekter (VFX), ljuddesign, digital media teori, kommunikationsteori, designprocessen.

Vad du kan jobba med efter en utbildning i digital media

Efter en examen kan du arbeta som t.ex projektledare, producent eller utvecklare inom IT, media, kommunikation, reklam, marknadsföring, webb-, app- och spelutveckling, eller med affärsutveckling inom t.ex e-commerce eller sk gamification. 

Att studera digital media utomlands   

Du som är intresserad av en utbildning inom digital media och vill ha internationella möjligheter efter examen kan med fördel välja att studera digital media på ett universitet utomlands.

STUDIN samarbetar med ett flertal universitet, college och yrkeshögskolor utomlands som har kurser och examensprogram (kandidat och master) i digital media.

Kandidatutbildning i Digital Media

En grundutbildning till kandidatexamen, bachelor, är vanligtvis 3 år. På flera universitet utomlands ges möjlighet till praktiska hands-on erfarenheter genom internships och praktik i anslutning till utbildningen. När du tar examen har du internationell arbetslivserfarenhet och branschkontakter.

Master i Digital Media

Du som har en kandidatexamen i ett relevant ämnesområde kan läsa till en master i digital media. En master i digital media ger dig avancerade specialistkompetenser och ofta genomför du ett verkligt projekt för ett internationellt företag som en del av masterprogrammet. 

College och YH utbildningar i digital media

1-2 åriga yh utbildningar i digital media ges på yrkeshögskolor utomlands. Vanligtvis är en yh utbildning inriktad mot yrkesområden som t.ex webbdesign, SEO, IX/UX design etc. Du kan även studera till ett certificate eller en associate degree på college. Utbildningarna kan vanligtvis byggas vidare till en universitetsexamen.

Kurser i digital medier

Om du studerar på högskola kan du välja att studera fristående kurser i digital media och andra ämnesområden under din termin med utlandsstudier. Kurserna kan sedan tillgodoräknas i din pågående utbildning.

Även du som vill prova på universitetsstudier efter gymnasiet kan studera kurser under 1-2 terminer. Kurserna kan ofta tillgodoräknas i en framtida examensutbildning.  

Utvalda skolor med utbildningar i digital media