Djursjukskötareutbildning

Djursjukskötareutbildning. Studera djursjukskötarprogrammet på universitet utomlands. Veterinary nursing utbildning till djursjukskötare. 

Djursjukskötareutbildning

Studera djursjukskötarprogrammet på universitet utomlands.

Vill du arbeta med djurvård och omsorg av djur? En djursjukskötare fungerar som en sjuksköterska men inom djursjukvård. Djursjukskötare tar hand om både friska och skadade djur och arbetar med rehabilitering, omvårdnad och djursjukvård med främst sällskapsdjur.

Studera till djursjukskötare – utbildning utomlands 

Att studera till djursjukskötare är populärt och i Sverige finns djursjukskötarprogrammet bara på en högskola, SLU i Uppsala. På universitet utomlands ges utbildningar till djursjukskötare på flera universitet.djursjukskötareutbildning

Vad innebär en utbildning till djursjukskötare?

Djursjukskötarprogrammet är en treårig kandidatutbildning (BSc Bachelor of Science) som är mycket praktiskt upplagd. En stor del av undervisningen innebär kliniska studier som sker på veterinärklinik. Du lär dig bl.a om anatomi, fysiologi, djurens beteende, djursjukdomar, hygien och rehabilitering.

Du förbereds för att kunna arbeta självständigt i en veterinär- eller djurklinik och för att kunna assistera en veterinär vid operationer.  

Djursjukskötare är en utbildning för dig som vill jobba med djur

Som djursjukskötare arbetar du med djursjukvård på t.ex djursjukhus, veterinärkliniker och djurkliniker. Djursjukskötare arbetar självständigt med att behandla, undersöka, ta prover och vaccinera djur. Djursjukskötare förbereder djuren för narkos och operation och assisterar veterinären vid ingrepp och operationer.  

Arbetsmarknaden för djursjukskötare är mycket god. Kvalificerad personal efterfrågas på veterinärkliniker och djursjukhus.

Djursjukvårdare är ett legitimerat yrke och man ansöker om legitimation hos Jordbruksverket. Med en utbildning till djursjukvårdare kan du även arbeta inom forskning, på zoo och djurparker, i internationella organisationer som t.ex WWF, eller i läkemedelsföretag. 

Studera till djursjukskötare i Storbritannien – Veterinary Nursing 

STUDIN samarbetar med Middlesex University i London som ger en kandidatutbildning (Bachelor of Science) i Veterinary Nursing. Utbildningen var en av de första djursjukskötarutbildningarna i Europa och räknas som en av de främsta i sitt slag.

50% av utbildningen består av praktik förlagd till djurkliniker genom skolans samarbete med Royal College of Animal Welfare. Möjlighet finns att studera djursjukskötarutbildningen på campus i London, Huntingdon eller Leeds. 

Djursjukskötareutbildning med STUDIN på Middlesex University London