Träffa Alexandra – vår studentambassadör på TAFE Queensland i Australien

Här nedan kommer en presentation av Alexandra som studerar på TAFE Queensland och som bloggar om sina studier i Australien på bloggen Study Planet.

Alexandra fungerar som vår studentambassadör för alla som är intresserade av studier på TAFE Queensland.
Om du vill veta mer om hur det är att studera i Australien och på TAFE Queensland så kan vi sätta dig i kontakt med Alexandra. Hör av dig till oss isåfall.

student tafe queensland australien

Vad heter du och var kommer du ifrån?

Mitt namn är Alexandra Gredeus Ampuero, jag är 19 år och är uppväxt i Eskilstuna. En stor del av min släkt bor i Sydamerika, Chile och resten bor lite överallt runt om i Sverige.

Vad fick dig att söka dig mot studier utomlands?

Jag visste inte från början att det var möjligt att studera utomlands och få studiehjälp. Några månader innan jag bestämde mig för att söka, läste jag om människor i min ålder som hade gjort det. Intresset för att resa och se nya delar av världen har alltid stått mig nära. Samtidigt som mitt intresse för utbildning och utveckling är något jag brinner för. Att studera utomlands skulle ge mig båda erfarenheterna, vilket lockade mig och det var nog det som gjorde att jag ansökte.

Varför valde du att söka genom Studin och hur upplevde du denna hjälp?

Jag sökte hjälp från många företag som Studin, men jag upplevde att jag inte fick svar på mina frågor. Studin gav mig information och stöd genom hela processen från första frågan jag skickade via mejl, tills idag.

Vilken skola och utbildning går du på?

Jag läser Graphic Design i Brisbane, Australien. På TAFE Queensland i South Bank.

Varför valde du denna skola och utbildning?

Eftersom jag snabbt kom på att jag ville läsa Grafisk Design, ville jag söka till en skola som ger mig verkliga jobbupplevelser. TAFE är en praktisk skola, som fokuserar på att ge eleverna verktygen för ens inrikting. Det vill säga de uppgifter och saker som man kommer få göra på sitt framtida jobb.

Både läget och allt jag hörde om skolan, gjorde att jag bestämde mig för att gå på TAFE.

Vad är bäst med skolan?

Möjligheterna och erbjudanden. Du kan få ta del av kulturen i Australien, gå på events, få hjälp och stöd. Träffa vänner för livet, se saker du aldrig sett innan. Du kan få erbjudande om jobb under och efter utbildningen och många mer saker…

Vad är bäst med studieorten och vad kan man göra på fritiden?

South Bank ligger perfekt till både för den som pendlar men även gillar att hitta på saker på fritiden. Själva centrum ligger 10 minuter därifrån, du har en strand, restauranger, barer, caféer, lekplatser, djungel, nära till transportmedel, underbar utsikt etc!!

Vad har du för mål med din utbildning?

Mina mål är att utvecklas och få nya kunskaper om design och alla program som hjälper en att skapa fantastiska saker. Mina största mål är att klara utbildningen och att få några goda ord från mina lärare, som skulle underlätta ansökningen om jobb senare. Min dröm just nu är att få jobb här efter min examen.

Följ Alexandras blogginlägg på Study Planet

studera på tafe queensland