Studera i New York

Vill du plugga i New York? I New York finns många möjligheter för dig som vill studera efter gymnasiet. Info om universitet, college & språkkurser i New York

Plugga i New York

Världsmetropolen New York erbjuder fantastiska möjligheter för utlandsstudier. I New York finns allt från topprankade forskningsuniversitet och handelshögskolor till världsberömda skolor för design, konst, film- och scenkonster.

Du kan plugga kurser en termin i New York eller läsa till en examen. Du kan även plugga engelska i New York genom en språkkurs.

plugga i new york times square

Att studera i New York

The Big Apple är en rastlös och gigantisk smältdegel med en enorm dragningskraft som attraherar talanger, drömmar, kapital och business från hela världen.

I New York upplever du hela världen i en enda stad och det kan ta en livstid att lära känna New York och dess fem olika stadsdelar eller boroughs: Manhattan, Bronx, Brooklyn, Queens och Staten Island, alla med sin egna speciella karaktär och känsla.

Att plugga, leva och bo i The City that never sleeps

New York erbjuder fantastiska upplevelser och erfarenheter för dig som vill studera utomlands i USA.
New York är staden som aldrig sover och dygnet runt finns något att göra. Det är fantastiskt att få uppleva New York som student! Berömda platser och sevärdheter som Manhattans skyline, Times Square, Broadway och Central Park formar sceneriet i ditt dagliga liv som student.

Passa på att utforska staden som har allt – berömda gröna parker, hektiska finanskvarter, strandpromenader, världens största utbud av kultur och nöje, musik, scenkonst, konst och utställningar i absolut världsklass, nattliv, sportarenor och lyxiga shoppingstråk.

studera i new york students

Universitet i New York

I New York City och i delstaten New York finns hundratals universitet och högskolor som erbjuder kvalitetsutbildning inom alla ämnesområden. Några bland de mest kända är de privata universiteten Columbia University och New York University (NYU). Offentliga universitet i delstaten New York ingår i State University of New York (SUNY) och i staden New York finns det offentliga City University of New York även känt som CUNY .

Populärt är att studera inom ekonomi, finans, management, marknad, media, mode / fashion, design och IT.

CUNY – City University of New York

CUNY är det största urbana universitetssystemet i USA och består av 24 olika högskolor eller college på Manhattan, i Queens, Bronx och Brooklyn.

Med STUDIN kan du bl.a studera på CUNY Queens College som erbjuder möjligheten att studera till en amerikansk bachelor degree, kandidatexamen.

College New York

I New York  finns ett stort antal college och institut som erbjuder utbildning inom alla slags ämnesområden.  Med STUDIN kan du bl.a studera på Berkeley College eller Mercy College, samt New York Film Academy, alla med campus på Manhattan. Möjlighet finns att läsa fristående kurser en termin, eller läsa ett program och ta examen.

Språkkurs engelska i New York

En språkkurs i New York är ett bra alternativ för dig som vill förbättra din engelska. På en språkskola studerar du tillsammans med internationella studenter från hela världen.

Förutom allmänna kurser i engelska erbjuds kurser i affärsengelska (English for Business), akademisk engelska eller språkkurser som förbereder för engelska språktest som TOEFL och IELTS.

Ett populärt alternativ är att kombinera en språkkurs i affärsengelska med praktik på ett företag i världsmetropolen New York.

Studera en termin eller till examen i New York

I New York kan du välja mellan att:

 • Läsa fristående kurser 1-2 terminer
 • Studera till examen: Associate degree (2 år), Kandidat/Bachelor (4 år) eller Master (2 år)
 • Läsa en yrkesinriktad YH utbildning (6 mån – 2 år)
 • Studera engelska på en språkskola (valfritt antal veckor)
 • Kombinera en språkkurs i affärsengelska med praktik på ett företag i New York

Varför ta hjälp av STUDIN när du vill studera i New York? 

STUDIN är utsedda av amerikanska universitet och college att företräda dem.
I vårt uppdrag ingår att 

 • besvara frågor och lämna information om program och kurser 
 • ge studievägledning och utvärdera potentiella studenter 
 • assistera med ansökningar 

STUDIN är en helt kostnadsfri tjänst! 

Vår tjänst finansieras av de universitet vi företräder och är därför helt kostnadsfri.
Om du är intresserad av något av de universitet vi företräder skall du därför alltid vända dig till oss med dina frågor, ansökningshandlingar mm. 

 • Du får en snabb, pålitlig och personlig service  
 • Du får direktkontakt med ditt valda universitet 
 • Du förbinder dig inte till någonting


College & Universitet i New York med STUDIN

FAQ – Studera i New York – Vanliga frågor och svarBerkeley College avgifter ligger på omkring 13 000 USD per termin. Berkeley har stipendier som kan reducera avgifterna med upp till 25 % för studenter med bra betyg. Berkeley i New York är en privat handelshögskola känd för utbildning inom ekonomi, marketing, fashion business och fashion design.

Undervisningsavgifterna, tuition fees, på universitet och college i New York varierar avsevärt: från 5 000 USD till 50 000 USD per läsår. En termin på ett college i New York kostar omkring 8 000 – 15 000 USD. Privata college och universitet kan ha stipendier som ger rabatt på studieavgifterna. Vanligtvis baseras stipendierna på om du har höga betyg från gymnasiet eller andra meriter.

Kostnaderna för studentboende i New York är höga om du vill bo på Manhattan men skolorna kan ofta erbjuda flera olika budgetalternativ för boende i New York.

I New York kan du plugga kurser en termin eller läsa till en examen. Kurser och program finns inom alla olika ämnen. Populära ämnen att studera är ekonomi, marknadsföring, mode, fashion, film. Du kan även plugga engelska genom en språkkurs.

 

Studin Stories