James Cook University Brisbane

STUDERA I BRISBANE – JAMES COOK UNIVERSITY BRISBANE

Studera i Brisbane Australien. Studera business & turism på ett av Australiens främsta universitet. Kandidat, master eller study abroad i Brisbane

Skolan

 

studera i brisbane

Studera i Brisbane – James Cook University Brisbane

Studera på universitet i Brisbane, Australien. James Cook University (JCU) är ett av Queenslands främsta universitet och internationellt erkänt för hög kvalitet på undervisning och forskning.

James Cook University rankas bland de främsta unga moderna universiteten i världen och har huvudcampus i Townsville och Cairns i norra Queensland samt citycampus i Singapore och Brisbane.

James Cook University Brisbane är specialiserat på utbildningar i business, företagsekonomi, management och turism.

Du kan läsa ett helt program till kandidat/bachelor och master eller göra en fristående termin som study abroad.

studera i brisbane australien

Plugga på universitet i Brisbane

JCU Brisbane är helt fokuserat på business och management. Campus ligger mitt i city, i en skyskrapa i Brisbanes businessdistrikt (CBD – Central Business District) och påminner om en Business School eller modern internationell handelshögskola.

Du studerar i Brisbane i en inspirerande och professionell miljö som verkligen avspeglar det framtida yrkeslivet.

studera i brisbane

JCU Brisbane

På James Cook University Brisbane campus ges utbildningar inom:

 • Business management & företagsekonomi
 • International Business
 • Accounting / redovisning
 • Hospitality & tourism management

JCU Brisbane förbereder dig för den globala arbetsmarknaden med en internationellt erkänd examen. Universitetets program ger dig akademisk kunskap, analytiskt tänkande, förmågan till problemlösning och alla de färdigheter som behövs för en framgångsrik karriär inom business och management i en modern organisation.

study abroad brisbane

Study abroad Brisbane

För dig som vill prova på att studera i Brisbane Australien en termin har JCU Brisbane ett mycket attraktivt Study abroad program. Du väljer 2 akademiska kurser inom antingen business eller turism och kombinerar med en 12 veckor lång praktik på ett företag i Brisbane.

Praktiken, i form av ett professionellt internship, skräddarsys efter just dina personliga karriärmål (akademiska och/eller yrkesmässiga). Karriärkonsulter kommer att intervjua dig för att säkerställa att praktikplatsen ligger i linje med dina universitetsstudier eller karriärmål.

Praktiken ger dig akademiska poäng samtidigt som du spetsar ditt CV med internationella arbetsmeriter.

För dig som vill fortsätta att jobba i Australien på ett Working Holiday visum är en study abroad termin på JCU Brisbane en perfekt start…

studera i brisbane

Modernt campus i Brisbane Central Business District

James Cook University Brisbane ligger i en modern skyskrapa centralt i Brisbane Central Business District (CBD) på Queen Street. På campus finns bl.a bibliotek med MacBook Air datorer och en studentlounge som sträcker sig över ett helt våningsplan. Här finns alla moderna faciliteter och loungeytor med biljard, Xbox, TV, fotbollsspel mm.

Regelbundna workshops i studiefärdigheter och JCU Learning Advisors ger dig akademisk stöd; du får hjälp med engelska, med räknefärdigheter och de akademiska ämnesområdena – oavsett om du är en student som kämpar för att uppnå resultat eller om du är en högpresterande student så får du den support du behöver för att förbättra dina betyg!

Campus ligger på gångavstånd från flodkanten, nära Queen Street shopping mall, stadsbiblioteket och alla de affärer, parker och caféer som denna vackra stad har att erbjuda.

study abroad brisbane

Accelererad kandidatexamen & stipendier

James Cook University har 3 terminer per läsår (trimesters) vilket gör att du kan slutföra en kandidat på två år istället för tre, om du vill.

Goda möjligheter till stipendier finns genom JCU Academic Excellence Award: högpresterande studenter kan få stipendier varje ny termin i form av reducerade undervisningsavgifter.

study abroad brisbane

Program som leder till jobb

Dagens dynamiska och föränderliga arbetsmarknad med arbetsgivare har ett stort behov av akademiker med yrkesrelevanta kunskaper och erfarenheter. Det centrala fokuset är att utveckla
yrkeskunskaper för anställningsbarhet inom ditt ämnesområde. Du kommer att arbeta som en del av ett team med projekt för verkliga företag tillsammans med företagsledare. Praktik och professionella internships är också en viktig komponent i din utbildning.

study abroad brisbane

Din anställningsbarhet

JCU Brisbane har en anställnings- och karriäravdelning som drivs av det privatägda rekryteringsföretaget Joblinx. Joblix hjälper studenter med både deltidsjobb under studierna och arbetsmöjligheter efter examen. En rad träningsprogram finns också tillgängliga för att förbereda studenterna för den globala arbetsmarknaden. Du kan delta i workshops med CV och intervjuteknik, kompetensutvecklingskurser och delta i mentorprogram.

james cook university brisbane

Varför studera på JCU Brisbane

 • Examen från universitet med internationellt erkänt hög kvalitet
 • Attraktivt Study abroad program
 • Goda möjligheter till stipendier
 • Språngbräda till jobb i Australien och internationellt

Läs mer på James Cook University Brisbane website här

Video James Cook University Brisbane

Kursorten

studera i brisbane

Studera i Brisbane – Australien

Brisbane är Australiens tredje största stad (omkring 2 miljoner invånare) och huvudstad i delstaten Queensland, populärt kallad The Sunshine State på grund av de många soltimmarna året om.

Trots att Brisbane är en storstad med ett fantastiskt utbud av kultur, nöjen, shopping, events och aktiviteter, så är atmosfären skönt avslappnad.

Brisbane är en ung och mångkulturell stad med många inflyttade från Europa och Asien. Här finns ett livligt studentliv och flera stora universitet och högskolor.

Klimatet är subtropiskt och mycket behagligt året om. Antalet soldagar är omkring 300 om året. Längs med Brisbane River som rinner genom staden ligger grönskande parker, botaniska trädgårdar och anlagda stränder. Som student i Brisbane har du nära till både fantastiska regnskogar och långa vita stränder.

studera universitet brisbane

Studera i Queensland – The Sunshine State

Som student i Brisbane har du nära till stränder och fantastiska naturupplevelser i Queensland.

Cirka en timme söder om Brisbane ligger Gold Coast med det berömda Surfers Paradise och långa vita stränder. Cirka en timme norr om Brisbane ligger Sunshine Coast med nationalparker och den berömda sandön Fraser Island.

Brisbane är en perfekt utgångspunkt för dig som vill utforska allt Queensland och Australien har att erbjuda!

Kurser

Utbildningar James Cook University Brisbane

Study abroad / fristående kurser,  1 termin

Study abroad på JCU Brisbane innebär att du läser 2 valfria kurser inom Business eller Hospitality & Tourism Management samt har en 12 veckors praktik/ internship. Ditt internship räknas som en kurs och ger akademiska poäng. I Study abroad terminen ingår även en Excursion / utflykt: Surf Package, Adventure Package eller Wildlife Package.

Om du skall tillgodoräkna dig kurserna i ett pågående examensprogram – tala med studievägledaren vid ditt universitet / högskola.

Kandidat / Bachelor Degree, 2 – 3 år

Kandidatprogrammen är 8 trimesters totalt. Du läser 24 subjects / kurser.

 • Bachelor of Business, med huvudinriktning Management
 • Bachelor of Business, med huvudinriktning International Business
 • Bachelor of Business, med huvudinriktning Accounting
 • Bachelor of Business, med huvudinriktning Hospitality & Tourism Management

Master, vanligtvis cirka 2 år

Masterprogrammen är på mellan 4 – 6 trimesters. Du läser 12 – 16 subjects / kurser

 • Master of Business Administration MBA (Leadership)
 • Master of Business Administration (MBA) 12 subject
 • Master of Professional Accounting (MPA)
 • Master of International Tourism & Hospitality Management (MITHM)
 • Master of Information Technology, inriktning Business Informatics
 • Master of Information Technology, inriktning Computing & Networking

Joint degree masterprogram

 • Master of Information Technology – Master of Business Administration (MIT-MBA)
 • Master of International Tourism & Hospitality Management – Master of Business Administration (MITHM-MBA)
 • Master of Professional Accounting – Master of Business Administration (MPA-MBA)
 • Master of Education – Master of Business Administration (MEd-MBA)

Läs mer om programmen på JCU Brisbane websida här

Boende

Boende i Brisbane

JCU Brisbane har inget eget campusboende men rekommenderar boende i studentresidens som finns cirka 200 meter från campus.

I Brisbane finns ett stort utbud av studentboenden, både genom förmedlingar som hjälper dig med boende i studentresidens, studentlägenheter, egen lägenhet eller studio. Vanligast är att hyra ett rum i en lägenhet eller ett hus som delas med andra studenter.

Det är aldrig något problem att hitta boende när du väl är på plats i Brisbane och något som rekommenderas. Du har då möjlighet att gå runt och titta och välja bland alla de fantastiska boendealternativ som finns. Fördelen är att du inte binder upp dig för en längre tid och betalar i förväg för ett boende som du inte vet något om. Det vanligaste är att ta ett hostel under den första veckan i Australien och hitta sitt boende då.

I Brisbane är kostnader för boende och uppehälle något lägre än i storstäderna Sydney och Melbourne.

Läs mer om studentboende i Brisbane på JCU Brisbane website här

Vi hjälper dig med mer information om boende vid studievägledning och under ansökningsprocessen!

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Study abroad, 1 termin, 9 675 AUD
Bachelor/kandidat 11 400 AUD / termin
Master 12 270 AUD / termin (Masterprogrammen är på 1 – 1,5 år beroende på inriktning)

Stipendier

Med höga gymnasiebetyg: Bachelor/kandidat: 20 000 AUD i rabatterad undervisningsavgift fördelade på trimester 3,5 och 7.
Master: 13 500 AUD i rabatterad undervisningsavgift fördelade på trimester 3 och 5.

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan få CSN lån samt bidrag för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

JCU har 3 terminssystem, trimesters, med möjlighet att starta 3 gånger per läsår.
Terminer:

mars – juni
juli – okt
nov – feb

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

Engelska

Om du har C/VG eller högre i Engelska 5 & 6 behöver du inte göra engelskatest. Annars krävs

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för James Cook University Brisbane i Sverige och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.