Songwriting – BIMM Institute, 1 – 3 år

Songwriting – BIMM Institute, kandidatexamen 1 – 3 år

 

Utbildningen

Songwriting – BIMM Institute, Storbritannien & Tyskland, Kandidatexamen, Bachelor 1 – 3 år

Utveckla din konst som artist och låtskrivare genom att studera till kandidatexamen BMus (Hons) Songwriting på BIMM Institute, Europas ledande högskola för modern musik med campus i bl.a London, Storbritannien & Berlin, Tyskland. 

Songwriting, låtskrivande, är grundstenen i modern musik och utbildningen täcker in alla aspekter av området. Programmet fokuserar på områden som personligt lyriskt uttryck och estetik men du lär dig även om att skapa musik med teknik samt om music publishing. 

Utbildningen är centrerad på att utveckla dina personliga mål, såväl estetiska, artistiska som karriärmässiga och akademiska. Du handleds av (och samarbetar med) en rad olika branschproffs, yrkesverksamma musiker och artister, samt studenter på skolan.

Genom daglig interaktion med andra låtskrivare, artister, musiker, producenter och studenter inom music business får du ovärderliga erfarenheter. 

Du studerar i en kreativ och livlig atmosfär och har tillgång till skolans toppmoderna faciliteter som är i världsklass.  

Från första dagen uppmuntras du att forma och utveckla din egen personliga stil genom en rad olika discipliner: från solo- och gruppuppträdanden till kommersiellt låtskrivande samt musikproduktion för film-, TV-, och onlinekanaler. 

Dina lärare är erfarna låtskrivare och artister som har en aktiv karriär i musikbranschen och de kommer att guida dig genom ämnen som bl.a: styles and genres, songwriting techniques, musicianship, music publishing, events and releasing samt Digital Audio Workstations (DAW) technology.  

Du kommer även att delta i unika och inspirerande masterclasses med några av de bästa artisterna i världen. 

Du kan även kombinera programmet och läsa music business, music performance eller music production i en gemensam examen (joint degree):  

 • Songwriting & Music Business
 • Popular Music Performance & Songwriting
 • Songwriting & Music Production 

Examen

Kandidatexamen, Bachelor

Skolan

BIMM Institute

BIMM Institute är Europas ledande musikhögskola för modern samtida musik. BIMM Institute har ett nära samarbete med musikindustrin och många välkända artister finns bland skolans tidigare elever. Över 80% av musikskolans studenter arbetar inom musikbranschen efter examen. Du undervisas av yrkesverksamma musiker och branschproffs och får personlig handledning i din artistiska och yrkesmässiga utveckling.

BIMM Institute har campus i Storbritannien (London, Brighton, Manchester, Bristol, Birmingham), Tyskland (Berlin, Hamburg) och Irland (Dublin). På alla campus finns faciliteter, utrustning och studios i världsklass.

Läs mer om BIMM Institute här

Starter

Programmet startar 1 gång om året: sep

Förkunskaper & CSN

Förkunskaper

Fullständiga gymnasiebetyg.

CSN & Kostnad

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för uppehälle under hela utbildningstiden.
Du kan även låna för undervisningsavgifter.

Skolans undervisningsavgifter se mer på BIMM Institute

Beställ information

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt med mer information om utbildningen.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Jag är intresserad av:

  Om du har en speciell fråga skriv här

  Jag tagit del av, samt samtyckt till Study International Personuppgiftspolicy* avseende vår behandling av dina personuppgifter
  Ansökan

  Du klickar på ANSÖKAN och fyller i ansökningsformuläret.
  När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och hjälper dig vidare.

  Kostnadsfri tjänst

  STUDINS tjänst är kostnadsfri. Vi hjälper dig med information, studievägledning, ansökan, rådgivning om boende, CSN ansökan, samt studentvisum. Allt tills du är på plats!

  Studin Stories